berqmoon
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Berkay Topuz
Selamlar. Herkesin bildiği gibi CS2 çıktığından beri oyun CS:GO'da olduğu gibi akıcı bir deneyim yaşatmıyor. Mermileriniz başka yerlere gidiyor, adama sıkarken oyunuz kasıyor, donuyor kısacası bütün oyun zevkiniz kaçıyor. Bu sorun için internette yapılan sayısız arama ve kafayı yeme seanslarından sonra bu sorunu en aza indirecek ayarları size aktarıp daha fazla kullanıcıya yardımcı olmak istedim. Emin olun boş bir rehber değil tek tek yapmanız durumunda farkı hissedeceksiniz.
1. Sağ üstteki ayar çarkına basıp, ''Tercihler'' sekmesine gelin ve işaretlediğim ayarları kapatın.
2. ''Oyun'' sekmesine gelip ''Ekran Kartları'' sekmesine basıyorum ve yine size kırmızı ile işaretlediğim ayarları uygulayın. En son olarak ''Shader Cache'i sifirla secenegine basin''.
3. Son adım olarak ''Smart Technology'' sekmesinde eğer destekliyorsa AMD SmartAccess Memory özelliğini etkin hale getirin.
+fps_max 0 -high -novid -nojoy -tickrate 128 -threads 7 -freq 165 +mat_queue_mode 2 +cl_forcepreload 1 -d3d9ex -mainthreadpriority 2
Simdi diyeceksiniz ki bu ayarlar ne ise yariyor?
+fps_max 0 = FPS limitimizi kaldırıyor.
-high = CS2 için daha yüksek öncelik veriyor.
-novid ve -nojoy = Novid başlangıçta intro gostermemesini sağlıyordu ama sanırım çalışmıyor. Nojoy adından da anlaşılacağı üzere joystick desteğini kaldırıyor. İhtiyacımız yok.
-tickrate 128 = Yeni sistem ile bir ise yaradığını sanmıyorum ama yine de duruyor.
-threads 7 = Oyun içi çekirdek ve izleklerle alakalı olan ayar. CS2 için topluluk islemcinizin çekirdek sayısı+1 olarak öneriliyor. Örnek R5 5600 için 6+1= 7
-freq 165 = Yenileme hızınızı kaç yazarsanız o değere ayarlar.
+mat_queue_mode 2 = Internet üzerinde multicore ile ilgili bir ayar olduğu yazıyor FPS katkısı var mi? tartışılır.
+cl_forcepreload 1 = Servera girmeden önce haritanın tamamını yükleyerek ani fps düşüşlerinin önüne geçebilir.
-d3d9ex = Yile eskilerden daha iyi ALT+TAB atmamızı sağlayan bir teknoloji.
-mainthreadpriority 2 = Bu ayarı reddit üzerinden bulmuştum. Ise yarıyor mu dediğim gibi tartışılır.
2. Oyuncu Kontrastini arttir seçeneği ekran kartına yük bindirmek ve biraz da olsun kontrasti arttırmak için açılmış bir ayardir. AMD Anti-Lag 2.0 kesinlikle açık olsun. Gecikmeyi ciddi oranda dusurur. (Muadili Nvidia Reflex). Görüntü ayarları da aslında sizin kişisel tercihiniz ama verdiğim ayarları kullanmanizda yine de fayda var. 4X MSAA kullanarak hep keskin görüntüden kurtuluyoruz hemde ekran kartına yük bindirmiş oluyoruz.
Onerebilecegim tek program ISLC (Intelligent standby list cleaner) Peki nedir bu? Normalde bellekte depolanmış rami temizler. Fakat ben sadece timer resolution ayarı için kullanıyorum. Ayarlarım da bu şekilde.
Rehberi uygulayan dostlarıma şimdiden iyi oyunlar dilerim. Oynadıkça beni hatırlayın
TEMIZ BIR KURULUM
EKRAN KARTI DRIVERI
EKRAN KARTI AYARLARI
1. Sağ üstteki ayar çarkına basıp, ''Tercihler'' sekmesine gelin ve işaretlediğim ayarları kapatın.
2. ''Oyun'' sekmesine gelip ''Ekran Kartları'' sekmesine basıyorum ve yine size kırmızı ile işaretlediğim ayarları uygulayın. En son olarak ''Shader Cache'i sifirla secenegine basin''.
3. Son adım olarak ''Smart Technology'' sekmesinde eğer destekliyorsa AMD SmartAccess Memory özelliğini etkin hale getirin.
STEAM ARAYÜZ AYARLARI
STEAM BAŞLATMA SEÇENEKLERİ (LAUNCH OPTIONS)
+fps_max 0 -high -novid -nojoy -tickrate 128 -threads 7 -freq 165 +mat_queue_mode 2 +cl_forcepreload 1 -d3d9ex -mainthreadpriority 2
Simdi diyeceksiniz ki bu ayarlar ne ise yariyor?
+fps_max 0 = FPS limitimizi kaldırıyor.
-high = CS2 için daha yüksek öncelik veriyor.
-novid ve -nojoy = Novid başlangıçta intro gostermemesini sağlıyordu ama sanırım çalışmıyor. Nojoy adından da anlaşılacağı üzere joystick desteğini kaldırıyor. İhtiyacımız yok.
-tickrate 128 = Yeni sistem ile bir ise yaradığını sanmıyorum ama yine de duruyor.
-threads 7 = Oyun içi çekirdek ve izleklerle alakalı olan ayar. CS2 için topluluk islemcinizin çekirdek sayısı+1 olarak öneriliyor. Örnek R5 5600 için 6+1= 7
-freq 165 = Yenileme hızınızı kaç yazarsanız o değere ayarlar.
+mat_queue_mode 2 = Internet üzerinde multicore ile ilgili bir ayar olduğu yazıyor FPS katkısı var mi? tartışılır.
+cl_forcepreload 1 = Servera girmeden önce haritanın tamamını yükleyerek ani fps düşüşlerinin önüne geçebilir.
-d3d9ex = Yile eskilerden daha iyi ALT+TAB atmamızı sağlayan bir teknoloji.
-mainthreadpriority 2 = Bu ayarı reddit üzerinden bulmuştum. Ise yarıyor mu dediğim gibi tartışılır.
CS2 OYUN İÇİ AYARLARI
KAPANIŞ
Onerebilecegim tek program ISLC (Intelligent standby list cleaner) Peki nedir bu? Normalde bellekte depolanmış rami temizler. Fakat ben sadece timer resolution ayarı için kullanıyorum. Ayarlarım da bu şekilde.
Rehberi uygulayan dostlarıma şimdiden iyi oyunlar dilerim. Oynadıkça beni hatırlayın