Neler Yeni

Öneri CS2 - AMD Ekran kartları için detaylı performans ve akıcı oyun deneyimi rehberi

berqmoon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berkay Topuz
Selamlar. Herkesin bildiği gibi CS2 çıktığından beri oyun CS:GO'da olduğu gibi akıcı bir deneyim yaşatmıyor. Mermileriniz başka yerlere gidiyor, adama sıkarken oyunuz kasıyor, donuyor kısacası bütün oyun zevkiniz kaçıyor. Bu sorun için internette yapılan sayısız arama ve kafayı yeme seanslarından sonra bu sorunu en aza indirecek ayarları size aktarıp daha fazla kullanıcıya yardımcı olmak istedim. Emin olun boş bir rehber değil tek tek yapmanız durumunda farkı hissedeceksiniz.
  • TEMIZ BIR KURULUM​

Eger CSGO'dan CS2 oyununa update edip hala aynı oyunu bu şekilde kullanıyorsanız kesinlikle temiz bir kurulum yapmamız şart. Eski oyundan kalan config dosyaları oyunumuzla uyusmayabiliyor. Ayrıca Source motorundan Source 2'ye geçerken de bazı değişiklikler oldu. Bu yüzden temiz bir başlangıç yapmak şart.
  • EKRAN KARTI DRIVERI​

AMD ekran karti kullaniyorsaniz ve her yeni surumde suruculeri kendi yazilimi uzerinden yapiyorsaniz, ne yazikki yanlis yapiyorsunuz. Eski surumden kalan eski dosyalari da bilgisayarinizda tutmus oluyorsunuz ve amd sagolsun yazilimlarinda surekli cokmeler yasanabiliyor. Bunun onune gecmenin en dogru ve saglikli yontemi DDU ile ekran karti suruculerini komple kaldirip sifirdan kurulum yapmak. Unutmayin her surumde bunu yapmak zorundasiniz. DDU kullanmak istemiyorsaniz AMD'nin kendi temizleme araci olan AMD Cleanup Utilty yazilimini kullanabilirsiniz.
  • EKRAN KARTI AYARLARI​

Temiz bir kurulum yaptınız ve ekran kartı yazılımını açtınız. Adım adım gösterdiğim ayarları yapın. 2. Adımda ''Kare hızı hedef kontrolü'' ayarını 162 yaptık neden? CS2 oyununda FPS sabitlediginizde oyun daha stabil çalışıyor. Denemek isteyenler açıp deneyebilirler. E hocam input lag yapmıyor mu? Evet FPS sabitlemek belirli düzeyde input lag hissettiriyor ama bu oyunda çok farklı. Daha komik olan yani CS2'de en iyi çalışan ayar Vsync! İnanması güç ama oyununuzu cidden süper akıcı hale getiriyor. Peki ben neden Vsync kullanmadım? Kare hızı hedef kontrolü yani FTRC dediğimiz ayar burada Vsync ayarı kullanmadan fps sabitlememize yarıyor. Ikiside mantıken aynı çalışma prensibinde ama bana göre daha az bir input lag ile çalışmakta. Monitorunuzun yenileme hızından -3 yaparak ayarı girin. (144-3= 1) (165-3= 162)

1. Sağ üstteki ayar çarkına basıp, ''Tercihler'' sekmesine gelin ve işaretlediğim ayarları kapatın.
AMD Ekran karti.png

2. ''Oyun'' sekmesine gelip ''Ekran Kartları'' sekmesine basıyorum ve yine size kırmızı ile işaretlediğim ayarları uygulayın. En son olarak ''Shader Cache'i sifirla secenegine basin''.
EKRAN KARTI 2.png
ekran karti 3.png

3. Son adım olarak ''Smart Technology'' sekmesinde eğer destekliyorsa AMD SmartAccess Memory özelliğini etkin hale getirin.

ek4.png

• STEAM ARAYÜZ AYARLARI​

Evet Shift+Tab yaptigimizdaki o karsimiza cikan steam arayuzu de oyunu etkileyen faktorlerden bir tanesi. Reddit forumlarindan okudugum ve test ettigim kadari ile steam oyun arayuzunu cs2 icin kapatmak gercekten de gecikme degerlerine etki ediyor. Steam kütüphanesini açın. CS2 > Sağ tık > Özellikler > Genel sekmesi altında ''Oyun içi steam arayuzunu etkilestir'' seçeneğini devre dışı bırakın.
  • STEAM BAŞLATMA SEÇENEKLERİ (LAUNCH OPTIONS)​

Bana her ne kadar plasebo gelsede yabanci forumlarda ve csgodan beri hepimizin kullandigi baslatma seceneklerimi buraya atamamda fayda var sanirim. Bu ayarlar size bir anda 500 fps kazandırmaz belki fakat illaki katkısı olabilir. Ben bu sekilde kullaniyorum ve mutluyum.
+fps_max 0 -high -novid -nojoy -tickrate 128 -threads 7 -freq 165 +mat_queue_mode 2 +cl_forcepreload 1 -d3d9ex -mainthreadpriority 2

Simdi diyeceksiniz ki bu ayarlar ne ise yariyor?
+fps_max 0
= FPS limitimizi kaldırıyor.
-high = CS2 için daha yüksek öncelik veriyor.
-novid ve -nojoy = Novid başlangıçta intro gostermemesini sağlıyordu ama sanırım çalışmıyor. Nojoy adından da anlaşılacağı üzere joystick desteğini kaldırıyor. İhtiyacımız yok.
-tickrate 128 = Yeni sistem ile bir ise yaradığını sanmıyorum ama yine de duruyor.
-threads 7 = Oyun içi çekirdek ve izleklerle alakalı olan ayar. CS2 için topluluk islemcinizin çekirdek sayısı+1 olarak öneriliyor. Örnek R5 5600 için 6+1= 7
-freq 165 = Yenileme hızınızı kaç yazarsanız o değere ayarlar.
+mat_queue_mode 2 = Internet üzerinde multicore ile ilgili bir ayar olduğu yazıyor FPS katkısı var mi? tartışılır.
+cl_forcepreload 1 = Servera girmeden önce haritanın tamamını yükleyerek ani fps düşüşlerinin önüne geçebilir.
-d3d9ex = Yile eskilerden daha iyi ALT+TAB atmamızı sağlayan bir teknoloji.
-mainthreadpriority 2 = Bu ayarı reddit üzerinden bulmuştum. Ise yarıyor mu dediğim gibi tartışılır.
  • CS2 OYUN İÇİ AYARLARI​

1. Oyun içi cozunurlugunuz sizin kendi aliskanliginiza bağlıdır. Ben 4:3 - 1440x1080 ayarında oynamayı tercih ediyorum. (Görüntü modu ''Tam ekran'' olmalı göstermek için pencereliye alınmıştır.)

cs2 settings.png

2. Oyuncu Kontrastini arttir seçeneği ekran kartına yük bindirmek ve biraz da olsun kontrasti arttırmak için açılmış bir ayardir. AMD Anti-Lag 2.0 kesinlikle açık olsun. Gecikmeyi ciddi oranda dusurur. (Muadili Nvidia Reflex). Görüntü ayarları da aslında sizin kişisel tercihiniz ama verdiğim ayarları kullanmanizda yine de fayda var. 4X MSAA kullanarak hep keskin görüntüden kurtuluyoruz hemde ekran kartına yük bindirmiş oluyoruz.

ayar 1.png
ayar 2.png

• KAPANIŞ

Eğer her verdiğim ayarı doğru şekilde uygulamissaniz, CSGO günlerindeki gibi akıcı bir oyun deneyimi yasayacaginiza eminim. Bu rehberin üstüne ekleme yapılabilir mi? evet yapılabilir fakat boş bilgisayar temizleme tavsiyeleri vermek istemiyorum. Pil ve Güç ayarlarından maksimum performansa almanız yeterli olucaktir. Onun haricideki ayarlar sistem için milisaniyelik etki edeceğini düşünüyorum. Sonuç olarak donaniminiz ne kadar iyiyse sistem de o kadar iyidir.
Onerebilecegim tek program ISLC (Intelligent standby list cleaner) Peki nedir bu? Normalde bellekte depolanmış rami temizler. Fakat ben sadece timer resolution ayarı için kullanıyorum. Ayarlarım da bu şekilde.
Rehberi uygulayan dostlarıma şimdiden iyi oyunlar dilerim. Oynadıkça beni hatırlayın :)

islc.png

Ekler

• ek4.png
    ek4.png
    85.4 KB · Hit: 9
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,602
Üyeler
163,854