Cuma Hutbesi Rezilliği

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

Arkadaşım, burada Cuma hutbesinde Türk ırkının en üst mertebede olduğunu söylüyorsun ama normalde İslam ırk ayrımı yapmaz. Kendinize gelin, dini siyasi çorba olarak kullanmayın! Sırf bu hutbe yüzünden Cuma'ya gitmedim. Tilt oldum arkadaşlar.
bugünün hutbesi mi bu? ben gittim hiç böyle bir konu bile geçmedi

Diyaneti kapatırsan halk tepki gösterir , basına haber yasağı koyup diyanetin ilk önce bütün bütçesini keseceksin faturaları ödettireceksin böylece halk tepki göstermeyecek çünkü haberi olmayacak zamanla çökecek isyansız küfürsüz kurtulmuş olacağız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Allah bize siyaset propaganda yapın demiyor ki hutbede
Allah razı olsun kardeşim islamı tekrar ayaklandırmak için sizin gibi arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Diyaneti kapatarak dinin devlet kontrolunden geçmesi engellenecek ve müminler tevhid, tağut ve cihad kavramlarını tekrar benimseyip ayaklanacak ve Allahın hükümleri tekrar geçerli olacak.

Allah razı olsun kardeşim islamı tekrar ayaklandırmak için sizin gibi arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Diyaneti kapatarak dinin devlet kontrolunden geçmesi engellenecek ve müminler tevhid, tağut ve cihad kavramlarını tekrar benimseyip ayaklanacak ve Allahın hükümleri tekrar geçerli olacak.
biz bunları yapana kadar cahil kesim toprak olur o yüzden kafam rahat

Arkadaşım, burada Cuma hutbesinde Türk ırkının en üst mertebede olduğunu söylüyorsun ama normalde İslam ırk ayrımı yapmaz. Kendinize gelin, dini siyasi çorba olarak kullanmayın! Sırf bu hutbe yüzünden Cuma'ya gitmedim. Tilt oldum arkadaşlar.
Bügün cumaya gittim böyle bişey demedi imam sadece şehitlerimiz hakkında konuştu ve Mertebelerini Cenneteki yerlerini vb. Konuları anllatı

bugünün hutbesi mi bu? ben gittim hiç böyle bir konu bile geçmedi
Bende de aynı şekilde

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bügün cumaya gittim böyle bişey demedi imam sadece şehitlerimiz hakkında konuştu ve Mertebelerini Cenneteki yerlerini vb. Konuları anllatı

Bende de aynı şekilde
bizimkinde daha çok geçmişlere,askerlere,devlete falan dua edildi.

Açıp hutbeyi de okumuyor hadi okumadın ulan Türkü üstün görme nerde? "Gevşemeyin, üzülmeyin. Eğer iman etmişseniz üstün olan sizlersiniz" türkten mi bahsediyor?
1763145169178.webp

Cuma öyle tilt olup da gitmeme hakkının olduğu bir ibadet değil ki, farz bir ibadet. Yaşın yetiyorsa ve akıl sağlığın yerindeyse gitmek zorundasın, ha gitmemek istiyorsan da böyle ucuz bahanelerin arkasına sığınmaya gerek yok. Hayırlı cumalar.

Çok uzun zamandır hutbeyi tam anlamıyla dinleyemiyorum. Sebebi ellerine kağıt tutuşturulmuş daha hitabeti dahi olmayan imamlar yüzünden. İlk okul çocukları gibi kağıttan okuyup geçiyorlar. Ne bir vurgu ne bir hitabet hiç bir şey yok.
Zaten bu yüzden cemaatte ellerinde telefonla oynayanlar ve uyuklayanlar çoğaldı.
Şu kağıtları çok mu geç veriyorlar da ezberleyemiyorlar. En azından satır takibi yapabilseler de sürekli aynı satırı tekrarlamasalar.

Abilerim, biraz yanlış anlaşılma var galiba. 😊 Cuma'ya gitmeye karşı bir insan değilim, bu bir. İkincisiyse karşı olduğum konu dini siyasi propoganda aracı olarak kullanmaları.

Cuma emirdir, bu doğru ama Cuma'nın farzları da var. Bu farzlardan birisi hutbeyi dinlemek, anlamak ve paylaşmak. Bu emre uyabilmem için doğru dürüst Cuma hutbesi de gerekecek arkadaşlar. Cuma hutbesi siyasi propoganda aracı olarak değil, tam aksine ahlakî ve toplumsal düzene göre düzenlenmeli. Burada ise propoganda amacı var.

Şimdi size bir sorum olacak, Türk ırkı neden bu kadar yüceltildi bu hutbede? Normalde İslam'da ırk veya kavim ayrımı olmaz arkadaşlar, burada ise "yüce" Türk milletinden bahsedilmiş. Hükümetin aşırı milliyetçi ve biraz da ırkçı tutumunu eleştirmeye çalıştım. Cuma ile ilgili sıkıntım yok.

Bir de bu ilk propoganda amaçlı hutbe değil, haberlere göre takılmıyoruz. Kaldı ki Haber Türk dışında da aynı hutbe yazısını hükümet yanlısı gazetelerde de yazıyordu. Cuma'ya gittiğimde arada bir propoganda edildiği oluyordu ve siyasi propoganda aracı olarak kullanılmasını elbette eleştirmem gerekiyor.

Açıp hutbeyi de okumuyor hadi okumadın ulan Türkü üstün görme nerde? "Gevşemeyin, üzülmeyin. Eğer iman etmişseniz üstün olan sizlersiniz" türkten mi bahsediyor?
Alıntıyı görüntüle
Hutbeyi anlamaya çalışırsan mantığını anlarsın da, artık daha bir şey yazmamaya karar verdim. 🙂

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri