Neler Yeni

Custom Windows 10 Pro kullanılır mı?

wolfgang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Eren Ayaz
Merhabalar, duyduğuma göre custom os kullananlar çok daha yüksek performanslar alıyorlarmış doğru mudur acaba kullanılır mı?
Normal Windows'ta arkada çalışan zibilyon tane şeyi falan direk kapatıyormuş bu OS'ler kullanan var mı memnun mu, normal Windows 10 Pro ile arasındaki farka değecek bir fark olur mu performans açısından?

osmanky20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
kerem yılmaz
Instagram
osmankeremyilmaz
ben çok bi' değişim olacağını düşünmüyorum custom os genellikle 10gbps internet için kullanılıyor diye biliyorum.
normalde arkada çalışan uygulamaları kapatamıyosan cmd kodları var onlarla hallediliyor

wolfgang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Eren Ayaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben çok bi' değişim olacağını düşünmüyorum custom os genellikle 10gbps internet için kullanılıyor diye biliyorum.
normalde arkada çalışan uygulamaları kapatamıyosan cmd kodları var onlarla hallediliyor
Peki zarar olarak bir durum olur mu peki normal OS'a göre? Mesela Windows atıyorum Microsoft Store aktif değil bunu sonradan aktifleştirebilir miyiz?

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
755
İsim
Anonim Ankh
Bu arkada zorunlu zorunsuz çalışan servisleri programları kapatmak için bir tool vardı ama ismini hatırlamıyorum şuan biraz araştırma ile bulabilirsiniz diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu konuya bakabilirsiniz

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001

osmanky20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
kerem yılmaz
Instagram
osmankeremyilmaz
Peki zarar olarak bir durum olur mu peki normal OS'a göre? Mesela Windows atıyorum Microsoft Store aktif değil bunu sonradan aktifleştirebilir miyiz?
zarar olarak şöyle bir durum olabilir eğer ki güvenilmez bi yerden indirip kurarsan windows'u mining yapabilir arkada data çalabilir cart curt

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,404
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Custom Build Win 10 kullandım ama bir fark hissedemedim çünkü sistemim iyi. Daha düşük özellikli sistemlerde fark olur diye düşünüyorum ve en güzel yanı Windows`un kapladığı yer %50 oranında azalıyor. 240, 480Gb SSD`si olan biri için bedava yer demek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Server sistemlerde kullanılıyor 10Gb değil 1gbitlik sistem de olsa atıyorum 50 makinanın çalıştığı bir server de aynı anda her bilgisayarda fazladan işlem demek, ssd nin ömründen götürüyor demek, bu yüzden custom build, server a bağlı client imajlarda çok kullanılıyor.

Son düzenleme:
Top Bottom