Neler Yeni

DA Sistem 5 Aldıktan Sonra Neler Yapılmalıdır?

MertMAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mert Ali
Arkadaşlar sistemi aldıktan sonra baştan sona neler yaptığınızı anlatabilir misiniz. Mesela işte önce windows update ayarlarını yaptım biosu açtım xmp profili etkinleştirdim grafik sürücülerini kurdum vb. Böylelikle ne yapması gerektiğini bilmeyen arkadaşlar da yapıp tam perfomanslı bir şekilde kullanabilsin

Tyİlker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
İlker Koca
İlgilendiği Kategoriler
Çevre Birimleri, İç Donanımlar ve Konsollar
Reis ben de aldım ancak daha monitör gelmediği için bir kaç saatliğine komşunun monitörünü almıştım. Açtığımda windows kurulu bir şekildeydi ancak bios a daha bakamadım ram mhzsi cart curt bir de bios falan güncel miydi senin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Siyah Limon
Tüm parçalara test yap. Bunlar :
-CPU Stres testi
-GPU Stres testi
-MEMTEST (ramler)
-CrystalDiskBench (m2 ssd hız testi)

Bunlarda sorun yoksa driver yükle devam.

MertMAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mert Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram mhzlerim 3200deydi yani xmp profili aktifti ancak bende bir sorun oldu ramlerde ve xmp aktifken sürekli mavi ekran hatası alıyordum. Biosu güncelledim ben yine de yaptılar mı yapmadılar mı bakmadım şahsen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm parçalara test yap. Bunlar :
-CPU Stres testi
-GPU Stres testi
-MEMTEST (ramler)
-CrystalDiskBench (m2 ssd hız testi)

Bunlarda sorun yoksa driver yükle devam.
Memtest ile test yaptım ancak xmp modu açıkken yapmışım 10 bine yakın hata buldu ondan sonra xmp modu devre dışı 2600 mhz iken yaptım 0 hata şuan. Mavi ekran da vermiyor. m2 hız testini yaptım sonuçlar normal ancak gpu ve cpu testinde çıkan sonuçların normal olup olmadığını anlamayacağım için daha yapmadım.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar sistemi aldıktan sonra baştan sona neler yaptığınızı anlatabilir misiniz. Mesela işte önce windows update ayarlarını yaptım biosu açtım xmp profili etkinleştirdim grafik sürücülerini kurdum vb. Böylelikle ne yapması gerektiğini bilmeyen arkadaşlar da yapıp tam perfomanslı bir şekilde kullanabilsin
Sırayla yapılması gerekenler bunların hepsini Yap.
  • BIOS Update
  • ChipsSet Driver Kur
  • GPU Driver Kur
  • Prime95 CPU Stress Test Bu İki Testi Aynı Anda Başlat Aynı Anda Sistemi Zorlasınlar
  • FurMark GPU Stress Test
  • MEMTEST Ram Test
  • Crystal Disk Mark SSD Test

bruhmettin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
ard
Ram mhzlerim 3200deydi yani xmp profili aktifti ancak bende bir sorun oldu ramlerde ve xmp aktifken sürekli mavi ekran hatası alıyordum. Biosu güncelledim ben yine de yaptılar mı yapmadılar mı bakmadım şahsen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Memtest ile test yaptım ancak xmp modu açıkken yapmışım 10 bine yakın hata buldu ondan sonra xmp modu devre dışı 2600 mhz iken yaptım 0 hata şuan. Mavi ekran da vermiyor. m2 hız testini yaptım sonuçlar normal ancak gpu ve cpu testinde çıkan sonuçların normal olup olmadığını anlamayacağım için daha yapmadım.
Ramlerde sorun varsa gönderin bence 3200 ramleri neden 2600 da kullasaniz ki

Enes3504

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Enes
Ben de aldım sistemi daha gelmedi. Geldiğinde içinde windows 10 kurulu mu biz sadece key alıp aktifleştircez mi ? Bir de biosun güncel olup olmadığını nasıl anlarım ? Teşekkürler.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ram'lerde X.M.P Profilini kapatıp kendiniz Manuel olarak 3.2Ghz Çekin

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Ben de aldım sistemi daha gelmedi. Geldiğinde içinde windows 10 kurulu mu biz sadece key alıp aktifleştircez mi ? Bir de biosun güncel olup olmadığını nasıl anlarım ? Teşekkürler.
Evet

MertMAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mert Ali
Ram'lerde X.M.P Profilini kapatıp kendiniz Manuel olarak 3.2Ghz Çekin
Nereden yapıyorum onu bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz. XMP profili kapattığımda memtestte hiçbir sorun çıkmadı 0 hata ama açıkken 10bine yakın hata çıkmıştı. Bir de windows bellek tanılama ile yaptım sorun bulmuştu. Ama sorunu bulduğunda xmp açık mıydı kapalı mıydı bilmiyorum.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
@RevDeisDou Aktifsen yardımcı olurmusun ram'lerle ilgili

MertMAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mert Ali
Şuan biosa girip OC ayarlarından ram frekansını 3200 yaptım ve bilgisayar açıldı 20 saniye sonra mavi ekran verdi (MEMORY_MANAGENT). Arkadaşımın önerisi ile şuan 3200 değil de 3133 mhz'ye aldım yaklaşık 5 dakikadır bir sorun yok bakalım ne olacak.

snachy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Eren
Bununla ilgili video var

Top Bottom