Daha iyi işlemciyle daha az performans alıyorum.

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar arkadaşlar öncelikle başımdan geçen olayı anlatmak isterim mayıs ayından önce 2 yıldır kullandığım ryzen 1500x ve asus a320m-k lı sistemimde anakart ve işlemci yandı ve ben de yeni olarak ryzen 3 3100 ve gigabyte b450m s2h aldım sistemimde değişen başka hiçbir parça olmadı. Benchmark testlerine baktığımda ryzen 3 3100ün daha iyi bi performansa sahip olduğunu gördüm çok bi fark olmasa da. Fakat bu yeni parçalarla geçirdiğim 2-3 aylık süreçte 1500x e göre daha az fps aldığım oyunlar oluyor. Nedeni ne olabilir, bir çözümü varmıdır. ( bütün parçaların driverları güncel)

Merhabalar arkadaşlar öncelikle başımdan geçen olayı anlatmak isterim mayıs ayından önce 2 yıldır kullandığım ryzen 1500x ve asus a320m-k lı sistemimde anakart ve işlemci yandı ve ben de yeni olarak ryzen 3 3100 ve gigabyte b450m s2h aldım sistemimde değişen başka hiçbir parça olmadı. Benchmark testlerine baktığımda ryzen 3 3100ün daha iyi bi performansa sahip olduğunu gördüm çok bi fark olmasa da. Fakat bu yeni parçalarla geçirdiğim 2-3 aylık süreçte 1500x e göre daha az fps aldığım oyunlar oluyor. Nedeni ne olabilir, bir çözümü varmıdır. ( bütün parçaların driverları güncel)
Eski sisteminde oc yapmış olabilirmisin

Ryzen 3 3100 ile çift RAM kullanmalısın, eğer tek RAM kullanıyorsan ondan dolayı FPS düşük veriyor olabilir. Kaç RAM'in var?

Hayır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek kanal 8gb ram kullanıyorum hayırlısıyla yakın zamanda çift kanal 16gb alıcam
Xmp yi açtın demi ? Birde hangi güç modunda pc ?

Ekran kartınız ne?

1500X En son ne zaman kullanıldı.
ve ne kadar düşük?

ekran kartın ne?

ve hangi oyularda fps daha düşük
Ekran kartın msi gtx 1050ti ve özellikle apex ve dead by daylight başta olmak üzere diğer oyunlarımda da 10 20 fps düşük alıyorum fakat apex te 100 fps alırken şuan 1080de 60 ı bile göremiyorum.

1500X En son ne zaman kullanıldı.
ve ne kadar düşük?
Geçen Mayıs ayında aradan geçen 1.5 ay süre sonra da yeni işlemciyi aldım

Ekran kartın msi gtx 1050ti ve özellikle apex ve dead by daylight başta olmak üzere diğer oyunlarımda da 10 20 fps düşük alıyorum fakat apex te 100 fps alırken şuan 1080de 60 ı bile göremiyorum.

Geçen Mayıs ayında aradan geçen 1.5 ay süre sonra da yeni işlemciyi aldım
cinebench r20 indir test et işlemciyi

Geri