Hangi çizim programı ile çizmeyi düşünüyorsun.Tamam hocam 1. şu an kabul aşamasında onun teknik resmini bir abiye çizdirdim fakat 2. yi kendim çizmek istiyorum/ rahatsız etmeyeyim diye. Nasıl çizerim bulamadım![]()
Onu arıyorum işte önerebileceğin basit bir çizim programı var mıHangi çizim programı ile çizmeyi düşünüyorsun.
Patent derken icat ürettikten sonra alınan mı?
Neyin patentini alacasun bakayum özelden yaz.
Ula hamsi kafa gizli saklımız yokdur da?
Hocam AutoCAD zor ya.AutoCAD ile çizebilirsin kardeşim seni şakacı arkadaşların elinden kurtarayım![]()
O bilerek yaptı şikyetçi değilim. Sıkıntı yok.. Hallettik.Şive komedisine gülenlere ban @Mehmet Yılmaz ? .d
Vay be daha gold olmadan zeki olmuşsun gold olsan neler yapacaksın kim bilir![]()
![]()
SketchUp kullandım evet daha çok mimari tasarımcılar için geçerliliğini koruyan bir program ama sana istediğin gibi çıktı vermez. Teknik açıdan bir belge çıktısı alamazsın diye biliyorum. Bundaki kastım farklı açılardan alınan ve uzunluk birimlerini kapsayacağı 2D gibi datasheet'ler alamaman. Sadece çizersin. MEB kurumu öğrencisi olduğunu varsayarak bu yaşta güzel bir çalışma ile patent alıyorsan en azından sana bir şeyler katacağını bileceğin ufak tefek araştırmalar ile başlangıç için kullanabileceğin ve ilerisi için güzel bir yatırım olacağını düşüneceğin bir programa harcayacağın zaman SektchUp'a göre daha vizyonlu olacağını düşünüyorum. En azından genç yaştayken kolaya değil de işin oluruna kaçman senin faydana olacağı bir tavsiye verebilirim dostum.Hocam AutoCAD zor ya.
SketcUp kullandın mı acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
O bilerek yaptı şikyetçi değilim. Sıkıntı yok.. Hallettik.
Eyvallah hocam. Bakayım biraz.SketchUp kullandım evet daha çok mimari tasarımcılar için geçerliliğini koruyan bir program ama sana istediğin gibi çıktı vermez. Teknik açıdan bir belge çıktısı alamazsın diye biliyorum. Bundaki kastım farklı açılardan alınan ve uzunluk birimlerini kapsayacağı 2D gibi datasheet'ler alamaman. Sadece çizersin. MEB kurumu öğrencisi olduğunu varsayarak bu yaşta güzel bir çalışma ile patent alıyorsan en azından sana bir şeyler katacağını bileceğin ufak tefek araştırmalar ile başlangıç için kullanabileceğin ve ilerisi için güzel bir yatırım olacağını düşüneceğin bir programa harcayacağın zaman SektchUp'a göre daha vizyonlu olacağını düşünüyorum. En azından genç yaştayken kolaya değil de işin oluruna kaçman senin faydana olacağı bir tavsiye verebilirim dostum.
Hocam yarın Ben sana özelden yazayım musade edersen.Hocam bana atarsan cetvel kalem ile de çizerim. Şaka değil teknik resim dersi almış biriyim üründe montaj varsa montajı da ayrı çizmen gerekir. Sadece çizgi kullanacaksan modelleme ye girmeyeceksen rhino 6 (500 MB) AutoCAD 2010,solid 2016 ı da olur. Sınavlarım olmasa rhino yu gösterirdim.
Hocam bu hafta full sınavlarım var.Hocam yarın Ben sana özelden yazayım musade edersen.