Çözüldü✓ Dark Freezer X123 aldım ancak takılacak parçası yok

Reaksiyon skoru
15
selamlar görseldeki back plate ve ve 2 adet kulakçıklı parça bende yok ne normalde ana kartın kutusundamı olması gerekiyor ?
1764200130138.webp

selamlar görseldeki back plate ve ve 2 adet kulakçıklı parça bende yok ne normalde ana kartın kutusundamı olması gerekiyor ?Alıntıyı görüntüle
Üst ve aşağıdaki kulakçık dediğini şeyler anakartla geliyor evet backplate dediğini şey arkadan tutmasını sağlayan şey ise çoğunlukla soğutucuların yanında geliyor.

anakartım h510m h sıfır almıştım kutusunda göremedim şuanda stock fan takılı acaba ana kartta takılı mıdır ben göremedimde

Screenshot 2025-11-27 024000.webp

Şu mesela anakartla geliyor am4 anakartlarla, sanırım am5 de tek fark bu üst ve aşağı siyah parçalar arkadan tutturulmuyor. Şimdi orayı istediğiniz gibi çıkarabiliyorsunuz ama işlemcinin etrafındaki metalı tutan arkada parça olabiliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anakartım h510m h sıfır almıştım kutusunda göremedim şuanda stock fan takılı acaba ana kartta takılı mıdır ben göremedimde
Sanırım üreticiden üreticiye değişiyor, anakartınızın açılışına baktım harbi yok gibi :D Dediğim gibi cpu etrafındaki metali tutan arkada bir backplate var ama o iki siyah şeyin olmaması garipmiş.

Soğutucunun kutusundan çıkan yuvarlak montaj parçasını ve poşetin içinde olan plastik parçaları kullanacaksın. Anakartın am4 ve ya am5 sokete sahip olsaydı ancak o dediğin parçaları kullanabilirdin.

Son düzenleme:
Stok fan takarken onları çıkartıyorlar :D Atmadıysan anakart kurusunda flan olabilir.

Veya hazır sistem olarak aldıysan stok fanı takarken onları atmışta olabilirler montajlarken bilinmez...

Bak burada bir video gördüm orada da kendi parçalarını takıp çentikten geçirmeli takıyor hemen.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O dandik şeyi bile 160-200 TL araısna satıyorlarmış :D Hatta bazı sitelerde 800-1000 TL olanları var şaka gibi.

Son düzenleme:
Geri