Yardım DDR5 RAM Ayarı Yardım

Valla benimki de a die diye umutluyum ama emin de olamıyorum. Tam kurcalama fırsatım olmadı
valla hocam çok basit denemesi bence dene emin olursun sen de. o videodakini birebir yap, o dediğim trfc1 i 420 yap çalışmazsa fişten çek tornavidayla resetle pinden bi de 1.2 yaptığı volt u 1.25 yap yine olmazsa m die dır seninki de, yine resetleyip hepsini gir tekrar, ama 1.2 yap o voltu, trcf1 i de 510 yap açılıyor. yine açılmazsa 1,25 yaparsın o voltu videoda söylüyor zaten. seninki a dır inşallah. bu arada belki biliyorsundur ben yeni öğrendim de videodaki zamanlamaları yaparken 30 dan sonra yaptığı iki tane 36 var ilk 4-5 harfi aynı olan ayarlar, biri okuma R biri yazmaymış W bende mesela ikisini ayrı ayrı yaptırmadı tek olarak vardı, zaten ikisini aynı yapıyor adam kafan karışmasın yani, bi de onunla uğraştım ben.

6400 - cl30 olarak kullanmayı düşünmüyor musun? Voltaj değiştirmeden mümkün olabilir çünkü.
Ayrıca XMP profilinde 6000-cl36 için 1.35V ihtiyacı duyduğundan 6000-cl30 için 1.4V veya üzeri ihtiyaç duyabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Şu an nasıl performans vs değerlere baktın mı
hocam oyunda test etmedim henüz ama tam olarak hangi ayarlardan kaynaklı bilmiyorum tabi ama, ben chrome un hayatımda bu kadar hızlı çalıştığını ilk defa görüyorum. ayarları yapmadan önce eski sistemdekş 8x2 ddr4 ile pek bi farkı yoktu ama şu an normalde yüklenmesi 1-2 saniye süren sayfalar(canlı yayınlar vs twitch-kick) tıkladığım an şak diye açılıyor. eğer oyunlarda da böyle bir etkisi olacaksa baya iyi bi sonuç alacağımı düşünüyorum. baya hoşuma gitti yani. a die olup da o 420 yi de yapsam daha başka olur muydu bilmiyorum ama. belki çok bi farkı da olmazdı. yani demek istediğim sen hiç merak etmeden videodakini birebir yap baya güzel.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6400 - cl30 olarak kullanmayı düşünmüyor musun? Voltaj değiştirmeden mümkün olabilir çünkü.
Ayrıca XMP profilinde 6000-cl36 için 1.35V ihtiyacı duyduğundan 6000-cl30 için 1.4V veya üzeri ihtiyaç duyabilir diye düşünüyorum.
valla 6000 de daha iyi çalışıyor 7800x3d de diyorlar. bu yukarıda atılan video da öyle deniyor. 1.35 de sıfır sıkıntısız çalışıyor 6000 30. bi de bu 30 dan sonraki değerler de baya bi düşük normal expoyla gelen ayara göre ona rağmen 1.35 de 0 sıkıntı. bu arada a xmp ile gelen ayarda 6400 32 var, benim ram de öyle satılıyor zaten, onda da sıkıntısız çalışıyor ama bu 6000 30 ondan çok daha iyi çok anlamamama rağmen baya baya gözle net görülür bi fark var. bi işe yaramayacak ekstra 400 dense işe yarayacak şekilde 6000 olması daha mantıklı gibi.

6400-cl32 profilinde belki 2:1 modda çalıştırıyordur, kontrol edebilirsin öyle mi değil mi diye. Auto seçiliyse kendin 1:1 yapabilirsin MCLK=UCLK olacak şekilde. 6000 frekansında 1:1'i kendisi Auto olarak koruyor zaten.

Buda benim değerler.
150nss.webp

Geri