somoncum
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 2,158
DIŞ KUTU:
KUTU İÇERİĞİ:
Ön Montaj Vidaları
Radyatör Montaj Vidaları
Pompa Ayağı ve Pompa Sabitleme Vidaları
AM4-AM5 Montaj Vidaları ve Pompa Ayağı
LGA115x-1200-1700-1851 Montaj Vidaları ve Pompa Ayağı
LGA115x-1200-1700-1851 Backplate Montaj Çıtası
3'Lü PWM Fan Kablo Çoklayıcı
SIVI SOĞUTMA MONTAJI:
Fan montajı gerektirmiyor üzerinde kurulu geliyor fakat kabloları hiç birbirine bağlanmamış bu yüzden bir kere el atıp özenli bir şekilde tek tek kabloları plastik kelepçe ile sabitledim. Montajı çok kolay fakat benim kasa uzunluğu yetersiz kaldığından ve ekran kartımın 16 pin 12VHPWR kablo olduğu için sürekli sök tak yapmak istemediğim den ilk denemem de ekran kartından dolayı yatay şekilde kasanın içine sokamadım. Bu yüzden ekran kartını çıkarmam biraz zamanımı çaldı. Daha büyük hacim olan bir kasaya veya ekran kartı eski tip 8 pin güç kablosu olanlar sök tak yapmaktan çekinmesin.
SIVI SOĞUTMA BENCHMARK VE STRES TESTLERİ:
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ile kıyaslamaları yapılmıştır.
OC
All Core: 5.2GHz
CPU Core Voltaj (Override Mode): 1.25v
PBO-CPB: Disabled
Fanlar: 100% (Sıvı Soğutma-Pompa) 100%
LE360 V2
PS120 SE
PBO
PBO: Advanced
PBO Limits: Motherboard
CPU Boost Clock Override: Enable (Positive)
Max CPU Boost Clock Override(+): 200MHz
Curve Optimizer: Negative 30
Core Performans Boost: Enabled
CPU Fan: 0% 0°C / 40% 65°C / 70% 75°C / 100% 80°C
SYS Fan: 45% 0°C / 65% 65°C / 85% 75°C / 100% 80°C
PUMP Fan: 65% 0°C / 75% 65°C / 85% 75°C / 100% 80°C
LE360 V2
PS120 SE
SIVI SOĞUTMANIN ARGB GÖRSELLERİ:
DEĞERLENDİRME:
Ryzen 5 7600 düşük TDP gereksinimi olan işlemci de hava soğutmaya göre 4-5 derecelik sıcaklık farkları gözlemledim ve PBO testlerinde sıvı soğutmanın çekirdek frekansları daha yüksekti. Bazı incelemeler de sıvı soğutmanın üzerinde ki macununun çok verimli olmadığını söyleseler de iş görecek seviyede iyi görünüyor. Bu sıcaklık farkları daha yüksek TDP ye sahip işlemcilerde daha da fazla olacağına inanıyorum. Fanlar 1000-1200rpm kafi üzeri için sesli diyebilirim, firma statik basıncını düşük göstermiş fakat kasanın üstünden deli gibi hava akışı hissediyordum. Pompayı testlerde neredeyse hiç duymadım hatta kasanın camını açıp fanların hızını düşürüp kulağınızı yakınlaştırıp dikkatlice pompayı dinlemeniz lazım anca öyle duyulur. Eskiden kullandığım Corsair H150i Elite Cappellix pompası camı kapalı kasada kısık seste video izlerken bile pompa sesi arada kulağıma geliyordu ona göre çağ atlamış gibi hissettim. Kısaca yeni sıvı soğutma alacaklar veya hava soğutması yetersiz geldiğini düşünen ve daha iyi soğutma isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
KUTU İÇERİĞİ:
Ön Montaj Vidaları
Radyatör Montaj Vidaları
Pompa Ayağı ve Pompa Sabitleme Vidaları
AM4-AM5 Montaj Vidaları ve Pompa Ayağı
LGA115x-1200-1700-1851 Montaj Vidaları ve Pompa Ayağı
LGA115x-1200-1700-1851 Backplate Montaj Çıtası
3'Lü PWM Fan Kablo Çoklayıcı
SIVI SOĞUTMA MONTAJI:
Fan montajı gerektirmiyor üzerinde kurulu geliyor fakat kabloları hiç birbirine bağlanmamış bu yüzden bir kere el atıp özenli bir şekilde tek tek kabloları plastik kelepçe ile sabitledim. Montajı çok kolay fakat benim kasa uzunluğu yetersiz kaldığından ve ekran kartımın 16 pin 12VHPWR kablo olduğu için sürekli sök tak yapmak istemediğim den ilk denemem de ekran kartından dolayı yatay şekilde kasanın içine sokamadım. Bu yüzden ekran kartını çıkarmam biraz zamanımı çaldı. Daha büyük hacim olan bir kasaya veya ekran kartı eski tip 8 pin güç kablosu olanlar sök tak yapmaktan çekinmesin.
SIVI SOĞUTMA BENCHMARK VE STRES TESTLERİ:
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ile kıyaslamaları yapılmıştır.
OC
All Core: 5.2GHz
CPU Core Voltaj (Override Mode): 1.25v
PBO-CPB: Disabled
Fanlar: 100% (Sıvı Soğutma-Pompa) 100%
LE360 V2
PS120 SE
PBO
PBO: Advanced
PBO Limits: Motherboard
CPU Boost Clock Override: Enable (Positive)
Max CPU Boost Clock Override(+): 200MHz
Curve Optimizer: Negative 30
Core Performans Boost: Enabled
CPU Fan: 0% 0°C / 40% 65°C / 70% 75°C / 100% 80°C
SYS Fan: 45% 0°C / 65% 65°C / 85% 75°C / 100% 80°C
PUMP Fan: 65% 0°C / 75% 65°C / 85% 75°C / 100% 80°C
LE360 V2
PS120 SE
SIVI SOĞUTMANIN ARGB GÖRSELLERİ:
DEĞERLENDİRME:
Ryzen 5 7600 düşük TDP gereksinimi olan işlemci de hava soğutmaya göre 4-5 derecelik sıcaklık farkları gözlemledim ve PBO testlerinde sıvı soğutmanın çekirdek frekansları daha yüksekti. Bazı incelemeler de sıvı soğutmanın üzerinde ki macununun çok verimli olmadığını söyleseler de iş görecek seviyede iyi görünüyor. Bu sıcaklık farkları daha yüksek TDP ye sahip işlemcilerde daha da fazla olacağına inanıyorum. Fanlar 1000-1200rpm kafi üzeri için sesli diyebilirim, firma statik basıncını düşük göstermiş fakat kasanın üstünden deli gibi hava akışı hissediyordum. Pompayı testlerde neredeyse hiç duymadım hatta kasanın camını açıp fanların hızını düşürüp kulağınızı yakınlaştırıp dikkatlice pompayı dinlemeniz lazım anca öyle duyulur. Eskiden kullandığım Corsair H150i Elite Cappellix pompası camı kapalı kasada kısık seste video izlerken bile pompa sesi arada kulağıma geliyordu ona göre çağ atlamış gibi hissettim. Kısaca yeni sıvı soğutma alacaklar veya hava soğutması yetersiz geldiğini düşünen ve daha iyi soğutma isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Son düzenleme: