Neler Yeni

🔥İndirim 🔥Dell G2422HS 23.8" 1 ms Full HD IPS 165 Hz Oyuncu Monitörü 4499,99🔥

Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Berkay Demir
Kanka bende de Gigabyte G24F2 vardı, 16 aylık kullanım sonrası Windows çubuğunda boydan boya renkli yatay çizgiler çıktı. Yetkili servise götürdüm panel arızası deyip iade/değişim raporu verdiler. Ek olarak görsel ekliyorum sorunla alakalı.
panel arizasi her monitorde olabilir. bunun g24f-2 ile ne alakasi var? iyi o zaman ben g2422hs aliyorum eger panelde ariza cikarsa gelir seni bulurum o zaman, kabulsen aliyorum.

Gigabyte G24F2 beş para etmez. Sarıya dönük renkleri
sariya donuk olmasi color temperature ile alakali ve bu gayet kolayca halledilebilen bir durum.

mantania

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Mehmet Can SAĞLAM
panel arizasi her monitorde olabilir. bunun g24f-2 ile ne alakasi var? iyi o zaman ben g2422hs aliyorum eger panelde ariza cikarsa gelir seni bulurum o zaman, kabulsen aliyorum.

sariya donuk olmasi color temperature ile alakali ve bu gayet kolayca halledilebilen bir durum.
Girdiğin şu kafadan bi kurtul öncelikle, ben başıma gelen olayı yazdım. Boş yere kendi kafanda kurup triplere girme.

FunnFrell

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Evren AYDIN
Bence 24 ips çerçevesinde alınabilecek en iyi monitör aoc 24g4x modeli

GameOver

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Durukan Çelik
Discord
GameOver#5871
dell servisi iyi diyorlar
Baya iyi hocam servise gondermedim bile yani ölü pikselde istemediler sadece foto çektim mail yolladim incelendi 3 5 gün sonra mailime doa raporu geldi hemen kargoladim tekrar kapalı kutu ürünüm gelmişti

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,141
İsim
Ömer
2 sene içinde değişim garantisi var zaten arayıp sordular iade mi istersiniz değişim mi diye para iadesi talep ettim şu anki fiyatıyla neredeyse aynı zaten onun yerine benq xl2411k aldım işte
İşte panelde ne vardıki hocam bide nerden almıştınız 2 sene değişim garantisi koşulsuzmu

forxeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
murat
İşte panelde ne vardıki hocam bide nerden almıştınız 2 sene değişim garantisi koşulsuzmu
ne olduğunu bilmiyorum oyun oynarken bir anda gitmişti görüntü çizgili şekldr geliyordu ürünü de itopya internet sitesinden almıştım

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,141
İsim
Ömer
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Berkay Demir
Var hocam bunu uzun kullanımda o kadar iyi anlıyorsunki
hocam ayni problemler her monitorde var. ben su an onerdigim hicbir urun icin sorun cikarmayacagina yonelik vaat veremem lakin dogrudan kronik sorunu olan bir urunu onermekle zamanla gelisebilecek teknolojinin sansina bagli nukseden arizalar farkli seyler. G24F-2'de kronik sorun olsa zaten onermeyiz lakin soylenilen seyler tipki olu piksel, isik sizmasi, ips glow gibi sansa bagli olan unsurlardan. Ornegin G24-20 direkt kronik sorunlu bir urun cunku MPRT acinca coil whine problemi oluyor veya yenileme hizini dusurup arttirdikca coil whine sesi azaliyor veya artiyor. Buna mesela kronik sorun diyebiliriz. Lakin panel arizasina kronik sorun diyemeyiz cunku bu paneli kullanan pek cok monitor var ve sorun yasayan da var yasamayan da, yasamayanlar da cogunlukta. bir de su acidan dusun, sen bir urunde problem yasadiginda mi urun degerlendirmesi veya sikayetvar konusu baslatirsin yoksa memnun kaldiginda mi? emin ol 10 kisiden 7'si "problem yasadigimda" cevabini verir. iste bu yuzden internette bu kadar problem yasattigina dair konu veya mesaj var.

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,141
İsim
Ömer
hocam ayni problemler her monitorde var. ben su an onerdigim hicbir urun icin sorun cikarmayacagina yonelik vaat veremem lakin dogrudan kronik sorunu olan bir urunu onermekle zamanla gelisebilecek teknolojinin sansina bagli nukseden arizalar farkli seyler. G24F-2'de kronik sorun olsa zaten onermeyiz lakin soylenilen seyler tipki olu piksel, isik sizmasi, ips glow gibi sansa bagli olan unsurlardan. Ornegin G24-20 direkt kronik sorunlu bir urun cunku MPRT acinca coil whine problemi oluyor veya yenileme hizini dusurup arttirdikca coil whine sesi azaliyor veya artiyor. Buna mesela kronik sorun diyebiliriz. Lakin panel arizasina kronik sorun diyemeyiz cunku bu paneli kullanan pek cok monitor var ve sorun yasayan da var yasamayan da, yasamayanlar da cogunlukta. bir de su acidan dusun, sen bir urunde problem yasadiginda mi urun degerlendirmesi veya sikayetvar konusu baslatirsin yoksa memnun kaldiginda mi? emin ol 10 kisiden 7'si "problem yasadigimda" cevabini verir. iste bu yuzden internette bu kadar problem yasattigina dair konu veya mesaj var.
Hicam ama forumdada öncesinde konu açtım sorun olmadığını söyleyen kişilerdede bu problem vardı 720plik monitörümle yan yana koyduğumda pixellikler fark ediliyor ama telefonda açtığımda aynı videoyu mesela cam gibi gösteriyor 1080pde yani dikkat edilmediğinde fark edilmiyor zaten

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
Kara Kartal
23,8 - 24,5" full hd moitörler gereksiz artık %98 i 6bit (frc yi saymayın ) ayrıca yazı netliği çok düşük boyut olarakta rahat değil

24,5" Omen 25i kullanan biri olarak 24,5" yetersiz çok küçük boyut

1726230814887.png

1726230435522.png

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
23,8 - 24,5" full hd moitörler gereksiz artık
Hala en çok kullanılan onlar. 2K monitörlerin ara çözünürlük olduğunu ve 4K'nın hala çok pahalı olduğunu da hesaba katarsak uzun süre de böyle kalacaklar.
%98 i 6bit (frc yi saymayın )
FRC de sayılır gayet. İyi bir FRC ile doğal arasındaki farkı anlayamazsın. Tabii bunu profesyonel renk uygulamaları için demiyorum.
ayrıca yazı netliği çok düşük
10-15 yıldır ofislerde Full HD kullanılıyor. LCD olduğu için gayet yeterli. Bugüne kadar millet ekrandaki yazıları okuyamıyor muydu?
boyut olarakta rahat değil
Tamamen kişisel. Ben büyük ekranda rahat ediyorum ama FPS oyunları için küçük ekran daha mantıklı ki zaten 24 inç küçük de değil. Hala FPS oyunları için 23,8-24,5 favori.
Nerden bulduysan mabadından sallamış. %75'in üzeri Rec.2020 çok nadir. Çoğu geniş gamut IPS'ler bile hala 60-70 arasında. Yalnız QD paneller geçiyor ki o da 80 seviyesini falan geçmiyor. Ve oyun oynayıp internette gezecek biri için önemli de değil. Bu muhtemelen televizyon içindir.

Ve yine bit kısmı sallanmış. Dediğim gibi FRC dahil 8 altı olmadı sürece önemli değil. 10 bit eğer HDR kullanılacaksa önemli -ki FRC yine yeterli- ama kullanıcıların çok çok büyük çoğunluğu hala HDR kullanmıyor ya da HDR'ımsı ekranlar kullanıyor. ünkü HDR için Mini-LED veya OLED lazım ve onlar da çok pahalı.

Sonuç olarak bildiğiniz kadarıyla kendinizi ifade etmek istiyorsanız "gereksiz yav" gibi kesin cümlelerden kaçının. Bu kadar insan ***** değil herhalde.

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
Kara Kartal
Hala en çok kullanılan onlar. 2K monitörlerin ara çözünürlük olduğunu ve 4K'nın hala çok pahalı olduğunu da hesaba katarsak uzun süre de böyle kalacaklar.

FRC de sayılır gayet. İyi bir FRC ile doğal arasındaki farkı anlayamazsın. Tabii bunu profesyonel renk uygulamaları için demiyorum.

10-15 yıldır ofislerde Full HD kullanılıyor. LCD olduğu için gayet yeterli. Bugüne kadar millet ekrandaki yazıları okuyamıyor muydu?

Tamamen kişisel. Ben büyük ekranda rahat ediyorum ama FPS oyunları için küçük ekran daha mantıklı ki zaten 24 inç küçük de değil. Hala FPS oyunları için 23,8-24,5 favori.

Nerden bulduysan mabadından sallamış. %75'in üzeri Rec.2020 çok nadir. Çoğu geniş gamut IPS'ler bile hala 60-70 arasında. Yalnız QD paneller geçiyor ki o da 80 seviyesini falan geçmiyor. Ve oyun oynayıp internette gezecek biri için önemli de değil. Bu muhtemelen televizyon içindir.

Ve yine bit kısmı sallanmış. Dediğim gibi FRC dahil 8 altı olmadı sürece önemli değil. 10 bit eğer HDR kullanılacaksa önemli -ki FRC yine yeterli- ama kullanıcıların çok çok büyük çoğunluğu hala HDR kullanmıyor ya da HDR'ımsı ekranlar kullanıyor. ünkü HDR için Mini-LED veya OLED lazım ve onlar da çok pahalı.

Sonuç olarak bildiğiniz kadarıyla kendinizi ifade etmek istiyorsanız "gereksiz yav" gibi kesin cümlelerden kaçının. Bu kadar insan ***** değil herhalde.

1 - 23,8 - 24,5" Full HD yetersiz ( Telfonda HD çözünürlük veya Dizüstünde HD çözünürlük kabak gibi belli ediyor)
2 - 6Bit -----> 2^3.6Bit = 262.144 Renk
2Bit -----> 2^3.2Bit = 64 = FRC (bazıları bu değeri çarpıyor 262.144 .64= 16777216 böyle bir şey yok)
6Bit + FRC -----> 2^3.6Bit + 64 = 262.208 Renk
8Bit -----> 2^3.8Bit = 16.777.216 Renk

1726235869106.png

3 - Kendinde 10 - 15 yıl kullanılıyor dediğinize o zaman 10 - 15 yıl geriye gidek
4 - Kendimde 24,5" kullanıyorum boyut konforu %100 yetersiz
5 - Rec.2020 gerçek değerler aralığıdır (Firma veya panel firmalarının çakma değerleri değildir)
6 - Yukarıdaki resimlerde görülen panel bilgileri bana aittir

Bir panelin renk kalitesi rec.2020 ile belirlenir çünkü 3 nüde (sRGB DCI P3 Adobe RGB) kapsıyor

1726237544726.png

Son düzenleme:

onno92

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Onur
1 - 23,8 - 24,5" Full HD yetersiz ( Telfonda HD çözünürlük veya Dizüstünde HD çözünürlük kabak gibi belli ediyor)
2 - 6Bit -----> 2^3.6Bit = 262.144 Renk
2Bit -----> 2^3.2Bit = 64 = FRC (bazıları bu değeri çarpıyor 262.144 .64= 16777216 böyle bir şey yok)
6Bit + FRC -----> 2^3.6Bit + 64 = 262.208 Renk
8Bit -----> 2^3.8Bit = 16.777.216 Renk

Alıntıyı görüntüle
3 - Kendinde 10 - 15 yıl kullanılıyor dediğinize o zaman 10 - 15 yıl geriye gidek
4 - Kendimde 24,5" kullanıyorum boyut konforu %100 yetersiz
5 - Rec.2020 gerçek değerler aralığıdır (Firma veya panel firmalarının çakma değerleri değildir)
6 - Yukarıdaki resimlerde görülen panel bilgileri bana aittir

Bir panelin renk kalitesi rec.2020 ile belirlenir çünkü 3 nüde (sRGB DCI P3 Adobe RGB) kapsıyor

Alıntıyı görüntüle

6 bit ile 6 bit frc arasında 64 renklik fark nereden geliyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,741
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom