g24f2 bence alınacak bir monitör değil monitör 1080p değilde 720p hatta bazen 480 gibi görüntü veriyor pişmanım gidip mağazadanda baktım acaba sadece bendemi öyle diye ama sadece bana özel değilmiş
Sorun Gigabyte 'de değil saçma sapan yapay aşırı keskinleştirme ayarı koyan diğer firmalarda. Ve bu görüntü kalitesini ciddi anlamda kötü etkiliyor. Ama insanlar "Aaa keskin!"den başka bir şey fark etmediği için koyuyorlar işte...
Dell havada karada tokatlar gibagyte ın bu modelini.
Sen panel modeli paylaş, satırlarca açıkla. Ultra süper düper über zekinin biri çıksın havada karada tokatlar desin. Aynen kanka git sen geniş gamut bile olmayan Dell al sen en iyisini biliyorsun. Matematik de yalan zaten.
Bu forumda gerçekten teknik bilgisi olan insanların değil de kafasına esen, aynen kanla çeken, inanmak istediğine inanan insanların mesajı rağbet görüyor, anlamıyorum...
Gigabyte G24F2 beş para etmez. Sarıya dönük renkleri veren kronik arızaları olan 20 gündür hala serviste yatan ekran.
1) Beyazın hafif sarımtırak olması doğrudur. OLED telefonunuzda HDR video açın o da öyle olacaktır örneğin.
2) Olması gerekenden fazla sarıya dönük olması tamamen şans. Bu fiyatta hiçbir monitör kalibreli gelmez. Dolayısıyla renk doğruluğu ya da sıcaklığı kötü gelebilir. Mavimsi de sarımsı da olabilir. Böyle geldiyse şanssızsınız. Ayarlardan renk sıcaklıği ile oynayıp 6500K'dan düşük bir değere ayarlayın, kısmen ya da tamamen çözülür sorununuz.
3) Ne G24F-2 ne R25i kalite kontrol konusunda pek iyi değiller. Ama iyi bir yerden aldığınız sürece sorun olmaz. Değişim/iade/garanti ile halledersiniz. Ben bu yüzden AOC 24G4X öneriyorum zaten.