Neler Yeni

İnceleme [Deneyim] Yılın F/P Modemi Keenetic Omni DSL

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Kopma sorunu modemden değil hattan kaynaklıdır yani.
Hangi ISS Ve hat değerlerin neler.

Yani şöyle modemin 2.4GHz'de bile böyle performans vermesi aşırı iyi.
Kanal ayarlaması yaptığım için modemin yanında 47, Odamda 46Mbps alabiliyorum. Eskiden odamda 34-36Mbps anca alabiliyordum. Yeni modemde odamdaki hız olarak düşünürsek 12Mbps civarı kazancım oldu. Bu benim için gayet iyi.
Sana hat değerlerimi daha önce atmıştım güzel demiştin. :) Günde anlık olarak kopuyor

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Kopma sorunu modemden değil hattan kaynaklıdır yani.
Hangi ISS Ve hat değerlerin neler.

Yani şöyle modemin 2.4GHz'de bile böyle performans vermesi aşırı iyi.
Kanal ayarlaması yaptığım için modemin yanında 47, Odamda 46Mbps alabiliyorum. Eskiden odamda 34-36Mbps anca alabiliyordum. Yeni modemde odamdaki hız olarak düşünürsek 12Mbps civarı kazancım oldu. Bu benim için gayet iyi.
Hocam gelince sana yazayım da benim ayarları da yapalım. Pek anlamıyorum modemlerden.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Sana hat değerlerimi daha önce atmıştım güzel demiştin. :) Günde anlık olarak kopuyor
Hatırladım. Cidden güzeldi ama :/
TT Mi kullanıyordun TurkNet mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam gelince sana yazayım da benim ayarları da yapalım. Pek anlamıyorum modemlerden.
tamamdır :)
Profilimde discord adresim var. Oradan yazarsan ekran açarsın kurulumu hemen kolayca tamamlarız. Seve seve yardımcı olurum. (ben de nasıl bir kafasızsam. İnternet olmayacak ekran aç diyorum). Normal discorddan yazarsan da yaparız :)
Bu arada @Emir Şensoydan 'a da kanal ayarlaması yaptık. Onun da kulaklığının bağlantısı ara sıra kopuyormuş. O sorunu da kanal ayarlaması ile çözmüş olduk :)

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13

Profilimde discord adresim var. Oradan yazarsan ekran açarsın kurulumu hemen kolayca tamamlarız. Seve seve yardımcı olurum. (ben de nasıl bir kafasızsam. İnternet olmayacak ekran aç diyorum). Normal discorddan yazarsan da yaparız :)
Bu arada @Emir Şensoydan 'a da kanal ayarlaması yaptık. Onun da kulaklığının bağlantısı ara sıra kopuyormuş. O sorunu da kanal ayarlaması ile çözmüş olduk :)
Evet önceden belirli bir sıklıkla sesler kesiliyordu kanal ayarlamasından sonra hem hızım arttı hemde sinyal kesilmemeye başladı. Ay lav yu alpim.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme

TT kullanıyordum tahhüt bitsin millenicom geçeceğim.
Kaç kere ekip gönderin diye aradık evin önünden geçiyorlar gelmiyor :D
Bir dahakine kapıda nöbet tutup önlerine atlayacağım.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Evet önceden belirli bir sıklıkla sesler kesiliyordu kanal ayarlamasından sonra hem hızım arttı hemde sinyal kesilmemeye başladı. Ay lav yu alpim.
saol canım. daima yardımcı oluruz işimiz bu .d
Fiber beklemek bana sabretmeyi, Forumda insanlara yardım etmek sevap pointleri kazandırdı. Umarım böyle devam eder.

TT kullanıyordum tahhüt bitsin millenicom geçeceğim.
Kaç kere ekip gönderin diye aradık evin önünden geçiyorlar gelmiyor :D
Bir dahakine kapıda nöbet tutup önlerine atlayacağım.
Önce binada aynı sorunu yaşayan kişiler var mı onu öğren bence. Belki ankastre kutuya müdahalede bulunuyorlardır. Veya ankastre kutudaki kablo bağlantıları düzgün yapılmamıştır. Bilemeyiz. Hayırlısı :)

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
saol canım. daima yardımcı oluruz işimiz bu .d
Fiber beklemek bana sabretmeyi, Forumda insanlara yardım etmek sevap pointleri kazandırdı. Umarım böyle devam eder.

Önce binada aynı sorunu yaşayan kişiler var mı onu öğren bence. Belki ankastre kutuya müdahalede bulunuyorlardır. Veya ankastre kutudaki kablo bağlantıları düzgün yapılmamıştır. Bilemeyiz. Hayırlısı :)
Evet aynı sorundan üst komşumuzda sıkıntı çekiyor. Gerçi onun için pek bir sorun değil.

Hatırlarsın belki akşamları ve bazı zamanlarda altyapı 75mbps'den 15mbps'ye düşüyor.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Ayrıca şu anda yazlıktayım. Evden, daha doğrusu modemden yaklaşık 200KM Uzakta.
Ve KeenDNS Kullanarak domain adımı ücretsiz aldım. Aslında sistem şöyle işliyor KeenDNS, keenetic.link - keenetic.pro gibi Keenetic'e ait olan Domainleri içeriyor. Siz de bu KeenDNS Hizmetini kullandığınızda ve kendinize bir domain adı belirlediğinizde sistem o keenetic.link'e yeni bir kayıt oluşturuyor ve yerel ağdaki o 192.168.1.1'i bu domain ile bağdaştırıyor. Bu sayede biz uzaktan bile 192.168.1.1'e bağlanabiliyoruz.
Anladığım kadarıyla böyle.

Bir de 200Km uzaktan valve sunucularına ping atmak da bir başka yahu.

Evet aynı sorundan üst komşumuzda sıkıntı çekiyor. Gerçi onun için pek bir sorun değil.

Hatırlarsın belki akşamları ve bazı zamanlarda altyapı 75mbps'den 15mbps'ye düşüyor.
Evet aynı olay benim karşı binalarımda da var. Karşı binaların altyapısı 99Mbps destekliyor ama geçtiğimiz akşam sorgulama yaptığımda kimi dairede 15, kimi dairede 85mbps gösteriyordu. İşin garip tarafı normalde 11 Metre olan saha dolabı uzaklığını 45 Metre yani benim bağlandığım saha dolabıyla aynı gösteriyordu.

Mantık yürütelim. Belki de o cihazlar devre dışı kalıyordur ve hattın ana bağlantısı biraz daha ilerideki ama aynı güzergahtaki başka bir saha dolabından sağlanıyordur. Bilemeyiz.

Ekler

• IMG_20201121_004543_770.jpg
    IMG_20201121_004543_770.jpg
    192.2 KB · Hit: 73

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ve KeenDNS Kullanarak domain adımı ücretsiz aldım. Aslında sistem şöyle işliyor KeenDNS, keenetic.link - keenetic.pro gibi Keenetic'e ait olan Domainleri içeriyor. Siz de bu KeenDNS Hizmetini kullandığınızda ve kendinize bir domain adı belirlediğinizde sistem o keenetic.link'e yeni bir kayıt oluşturuyor ve yerel ağdaki o 192.168.1.1'i bu domain ile bağdaştırıyor. Bu sayede biz uzaktan bile 192.168.1.1'e bağlanabiliyoruz.

Evet aynı olay benim karşı binalarımda da var. Karşı binaların altyapısı 99Mbps destekliyor ama geçtiğimiz akşam sorgulama yaptığımda kimi dairede 15, kimi dairede 85mbps gösteriyordu. İşin garip tarafı normalde 11 Metre olan saha dolabı uzaklığını 45 Metre yani benim bağlandığım saha dolabıyla aynı gösteriyordu.

Mantık yürütelim. Belki de o cihazlar devre dışı kalıyordur ve hattın ana bağlantısı biraz daha ilerideki ama aynı güzergahtaki başka bir saha dolabından sağlanıyordur. Bilemeyiz.
2 ay önce falan turk Telekom habersizce portumu değiştirdi. Eskiden alabileceğim hız modem arayüzünde 85 mbps di şimdi 40 a düştü. Bişey de yapamıyorum :(

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme

Aslında şöyle bir durum var ve nasıl anlatacağımı bilmiyorum.

Yaklaşık 3-4 ay önce bizim evin adresi değişti. Ve biz hala eski adreste gösteriyoruz. Ve eski adresimiz bizden uzakta başka bir yerin adını aldı. Yeni adresim üzerinden sorgulama yaptığımda 76mbps vdsl çıkıyor. Eski adres üzerinde ise 71mbps vdsl çıkıyor. Ve ana Türk Telekom santrali ve saha dolabı neredeyse hemen yanımızda. Acaba biz uzakta olan saha dolabı üzerinden bir bağlantı gerçekleştiriyor olabilir miyiz? Kopmalar bu yüzden olabilir mi? Adres değiştirmememizin sebebi bildiğiniz üzere TT'de adres değiştirmenin çok zahmetli olması.
Akşam Akşam beynini yaktıysam özür dilerim :)

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Aslında şöyle bir durum var ve nasıl anlatacağımı bilmiyorum.

Yaklaşık 3-4 ay önce bizim evin adresi değişti. Ve biz hala eski adreste gösteriyoruz. Ve eski adresimiz bizden uzakta başka bir yerin adını aldı. Yeni adresim üzerinden sorgulama yaptığımda 76mbps vdsl çıkıyor. Eski adres üzerinde ise 71mbps vdsl çıkıyor. Ve ana Türk Telekom santrali ve saha dolabı neredeyse hemen yanımızda. Acaba biz uzakta olan saha dolabı üzerinden bir bağlantı gerçekleştiriyor olabilir miyiz? Kopmalar bu yüzden olabilir mi? Adres değiştirmememizin sebebi bildiğiniz üzere TT'de adres değiştirmenin çok zahmetli olması.
Akşam Akşam beynini yaktıysam özür dilerim :)
Hoaydaa.

Nakil yaptırın abi hemen. Ondan olma ihtimali vardır. BBK Mı ne orada adresin değişmesi lazım onun için de nakil yeterli oluyor.
Nakil yaptırın çözülmezse artık...
*videodaki köpek laflarını sayma :)

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Hoaydaa.

Nakil yaptırın abi hemen. Ondan olma ihtimali vardır. BBK Mı ne orada adresin değişmesi lazım onun için de nakil yeterli oluyor.
Nakil yaptırın çözülmezse artık...
*videodaki köpek laflarını sayma :)
:D :D :D
Olaylar karışık
Ben pazartesi günü yaptırayım bakalım.
Bize ilçe müdürlüğüne gitmen gerekli dediler.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
O zamanlar 35 mbps kullanıyordum. Yükseltmeyi düşünüyordum. Bi baktım düşmüş. Aslında hızımı etkilemedi ama yükseltmemi engelledi.
Tamam işte. Yanılmıyorsam 444 0 375'te "Bilginiz dışında yapılan işlem bildirimi" sekmesi vardı. nerede hatırlamıyorum.
Eğer bulabilirsen oradan da bildir. Ciddi bir konu bu. Saha ekibi kafasına göre başka porta taşıyamaz (bence, yani öyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum çünkü taahhütname var bununla ilgili). Ama bi ara bende de max hız düşüşü olmuştu bi izmir depreminden sonra 120lerden 80lere düşmüştü.
Ama şimdi normal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,486
Üyeler
163,504
Son üye
Alihm
Top Bottom