Depolama Konusu Yardım

DeoNade

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
456
Sistemimde 480GB Ssd var fakat ben baya bir oyun depolamak istiyorum 1 tb Harddisk alsam oyunlardaki performansı etkiler mi yoksa m2 ssd yada normal ssd mi almalıyım ? Harddisk etkilemiyorsa fazla bir şekilde harddisk almak istiyorum

Harddisk performansı etkilemez ama rdr 2 yi 5 dk da açar.

FPS yi etki etmez depolama sadece oyun yükleme sürelerini etki eder ssdi ile 20 saniye sürüyorsa hard disk ile bir dakika sürer gibi

Harddisk performansı etkilemez ama rdr 2 yi 5 dk da açar.
sadece oyun açma sürelerine mi yansıyor anladığım kadarı ile ? varsın 5 dakikada açılsın oyun oynarken etki etmiyor sonuçta öyle değil mi ?
Post automatically merged:

Oyunlarda performans etkilemez sadece GTA 5 gibi oyunlar geç açılır. Alırken 7200 RPM almaya dikkat edin. Ve en az 1 TB almanızı tavsiye ederim.
peki önerebileceğiniz bir harddisk var mı ve nasıl takabilirim bunun için ayrı bir konu açmasam daha iyi olucak gibi

Kendiniz takmak istiyorsanız Sata 3 kablosuyla takılıyor olması lazım. Ben bilgisayarcıya 40 TL vererek taktırdım. Biraz kazıklandım ama olsun.
https://www.n11.com/urun/seagate-ba...0-rpm-256-mb-sata-3-hdd-858262?magaza=elmacik
Ben üstteki ürünü almıştım 1 TB versiyonunu alabilirsiniz. Sadece oyun açma sürelerine yansıyor. FPS olarak 1 değer bile farketmez. YT üzerinde illaki videoları vardır.

sadece oyun açma sürelerine mi yansıyor anladığım kadarı ile ? varsın 5 dakikada açılsın oyun oynarken etki etmiyor sonuçta öyle değil mi ?
Post automatically merged:

peki önerebileceğiniz bir harddisk var mı ve nasıl takabilirim bunun için ayrı bir konu açmasam daha iyi olucak gibi
Dediğim gibi performansı etkilemez. Misal ssd ile 80 fps alıyorsan harddisk ile de 80 fps alırsın ama ssd ile 40 saniyede açılıyorsa harddisk ile 4 dakikada açılır.

Kendiniz takmak istiyorsanız Sata 3 kablosuyla takılıyor olması lazım. Ben bilgisayarcıya 40 TL vererek taktırdım. Biraz kazıklandım ama olsun.
https://www.n11.com/urun/seagate-ba...0-rpm-256-mb-sata-3-HDD-858262?magaza=elmacik
Ben üstteki ürünü almıştım 1 TB versiyonunu alabilirsiniz. Sadece oyun açma sürelerine yansıyor. FPS olarak 1 değer bile farketmez. YT üzerinde illaki videoları vardır.
peki son sorum ssd deki okuma yazma hızlarına dikkat etmeli miyim yoksa sadece rpm hızına mı dikkat etmeliyim

SSD daha hızlı bence SSD al

Performansa etki etmez sadece açılış hızını etkiler.

Geri