Neler Yeni

Ders çalışmak istiyorum ama çalışmak içimden gelmiyor

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Merhabalar. 8.sınıfım ve LGS'ye gireceğim. Yeni Nesil sorularında çok ama çok zorlanıyorum. Ders çalışmak istiyorum ama çalışmıyorum. Çalışmak gelmiyor içimden. Yardım edin lütfen. Nasıl kendimi ders çalıştırabilirim?
1 ay önce günde 100 soru çözüyordum en azından ama 2 haftadır hiç çözmedim. Ders çalışmak istiyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen.
Dostum sınava geçen yıl girdim karantinanın başlarında aynı şeyi yaşadım. Sınavdan sonra gireceğim rahatı düşünerek çalıştım hep :) Şimdi istediğim lisedeyim ve bu o kadar güzel ki :) Dediğim gibi rahata bineceğeni düşün. Umarım hedeflerine ulaşırsın :)

Merhabalar. 8.sınıfım ve LGS'ye gireceğim. Yeni Nesil sorularında çok ama çok zorlanıyorum. Ders çalışmak istiyorum ama çalışmıyorum. Çalışmak gelmiyor içimden. Yardım edin lütfen. Nasıl kendimi ders çalıştırabilirim?
1 ay önce günde 100 soru çözüyordum en azından ama 2 haftadır hiç çözmedim. Ders çalışmak istiyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen.
Eğer bulunduğun bölgede iyi bir Anadolu Lisesi varsa hiç Fen Lisesi'ne girmek için kendini zorlama. Benim ortalamam 93'tü, 90 puanla alan bir anadolu lisesine gittim, iyiki de gitmişim. Fen lisesi diye tutturmak saçmalık bence. Anadolu liseleri candır.

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bende sevdiğimden değil babama rapor gönderiyorlar diye çözüyorum. Ama kesinlikle şikayetçi değilim. Ben kişiliğimden anladığım kadarıyla biraz beni sıkmaları gerekiyor. Yoksa çok çabuk salıyorum.

Slayer109

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,576
İsim
Hasoyunlar
bilgisyar ve telefon tablet tarzı şeylerin oliyaağı bir odada çalış

abc123

80+ Silver
En İyi Cevap
4
Tavsiyem bu sene içinde dikkatini dağıtacak her şeyi çıkar hayatından.
Kaliteli kaynaklar edin.
Yeni nesil soruları çözememe konusu için;
Öncelikle konu anlatımlarını oku ve normal sorularla konuyu pekiştir. Ardından yeni nesil soruları çözmeyi dene. Yeni nesil soruları çözerken her cümleyi yorumla. Çözemediğin konuları kesinlikle bir bilene anlattır ve anlayana kadar bırakma.
Soru sayısı değil de saat olarak belirle o gün içindeki hedefini. Önemli olan çok değil verimli çalışmak.(Çok ve verimli çalışmakta fayda var 😄)
Paragraf sorusu da çözmelisin. Sayısını kendin belirle ama 25 sorudan az olmasın mümkünse. Paragraf çözmenin yanında kitapta oku düzenli olarak. Bunlar yeni nesil soru çözmeni kolaylaştıracaktır.
Düzenli olarak denemeye gir. Tavsiyem haftada 1 veya 2 kere girmendir. Denemede yanlış yaptığın soru tipine ve konusuna iyice bak, eksiğin kalmasın.
Motivasyon için de istediğin lisenin fotoğrafını odanın duvarına asabilirsin, her gördüğünde motive olursun.

M.Yusuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Muhammet Yusuf Kurhan
Evet öyle sanırım.
Kardeşim sana bu konuda şaşmaz bir strateji sunucam. Bahsettiğim taktiği kendimde kullandım ünideyim. Emin ol biraz dişini sıkıp şu taktiği uygularsan gerisi paşa paşa gelicek.
1) çalışman gereken dersin soru bankasının içindekiler kısmına bakıp konu sıralamasını gördün diyelim
2) o gün çalışacağın konuyu belirledin diyelim yapman gerekenler şuan;
3) söz konusu konuyla ilgili senin seviyene uygun ( yukarıda söylediğinizden yola çıkarak söylüyorum başlangıç seviye) bir youtube kanalı belirleyip konunun konu anlatım videosunu izledin
4) önemli dersler için not defterin vardı A5 boyutu ideal bence oraya konuyu not aldın ki bu çok önemli 1 ay sonra unuttuğun yeri hemen bakmanı sağlıyacak
5) daha sonra aynı kanalın soru çözüm videolarını izle o konuyla ilgili ve sen de adamla çözmeye çalış başlarda tabii ki çözemiyecen hemen ağlama
6) daha sonra farklı giriş seviye kanallardan soru çözümü izle aynı şekilde
7) veeeeeeee büyük son satın aldığın soru bankanı çözmeye çalışabilirsin.
BİZİM MİLLETİN HEP YAPTIĞI HATA KONU DİNLEMEDEN,ÇALIŞMADAN SORU ÇÖZÜMÜ İZLEMEDEN SORU BANKASI ÇÖZMEYE ÇALIŞMAK Kİ O İŞ ÖYLE OLMUYOR GARDAŞ.

Canxkarax

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,260
İsim
Can
bak lgsye geçen sene girdim bırak oyunu.
1 sene dişini sıkıyosun ardından iyi lise iyi üniversite geliyor zaten.
o bir sene senin ilerki hayatını rahatlatacak.
ben 1 sene boyunca teknolojiden uzaklaşıp ders çalıştım 1.50 lik dilime giridm şuan fen lisesine gidiyorum.
zorla hiçbirşey yapamazsın fayda alamazsın.
ben günde 200+ çözüyodum(yeni nesil hepsi)
benim hocam hep derdi 8-12 arası yani 5 sene dişinizi sıkın 50 sene rahat edin.
8. sınıftan başlıycaksın 12 ye kadar ünide o kadar çalışmaya gerek olur mu bilemem ama 50 sene dediği ömrümüzün geri kalanını kast ediyor.
ve 9. sınıfa geçince yazılım öğren

euwest

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
494
İsim
Eren Kartal
bak lgsye geçen sene girdim bırak oyunu.
1 sene dişini sıkıyosun ardından iyi lise iyi üniversite geliyor zaten.
o bir sene senin ilerki hayatını rahatlatacak.
ben 1 sene boyunca teknolojiden uzaklaşıp ders çalıştım 1.50 lik dilime giridm şuan fen lisesine gidiyorum.
zorla hiçbirşey yapamazsın fayda alamazsın.
ben günde 200+ çözüyodum(yeni nesil hepsi)
benim hocam hep derdi 8-12 arası yani 5 sene dişinizi sıkın 50 sene rahat edin.
8. sınıftan başlıycaksın 12 ye kadar ünide o kadar çalışmaya gerek olur mu bilemem ama 50 sene dediği ömrümüzün geri kalanını kast ediyor.
ve 9. sınıfa geçince yazılım öğren
En çok üniversitede yoruluyorsun boşuna sevinme :D tıp fak 2/6 sıralamam 3k idi.. kötü bi spoiler olsun sana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca @Barry Allen sana gelirsek ailen baskıcı olabilir okey fakat özel ders alma imkanın var ayrıca kendi görüşüme göre duygusal olmayı bi kenara bırakıp gerçekçi bakman gerek artık derslere bu dediğim çok şey içeriyor en önemlisi de kendini kandırmadan çalışman gerektiği ve diğer öğrencilere göre kıyaslarsak istediğin kaynağı ve gerekli ilgiyi alıyorsun ders adına yani özel dersinden verim alıp kaliteli kaynaklarla kendini kandırmadan ilerlersen günlük şu kadar soru çözmem lazım gibi saçmalıklara kapanmak yerine başarılı olursun ben yksye girerken kazanacağıma emindim mesela :) günlük 150 soruyu yks döneminde geçmedim ben :D 78/80 ayt sonucumdu 2019yks

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
Önemli olan lisede ki çalışman dostum hangi lisede okuduğunun bir anlamı yok..

Canxkarax

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,260
İsim
Can
En çok üniversitede yoruluyorsun boşuna sevinme :D tıp fak 2/6 sıralamam 3k idi.. kötü bi spoiler olsun sana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca @Barry Allen sana gelirsek ailen baskıcı olabilir okey fakat özel ders alma imkanın var ayrıca kendi görüşüme göre duygusal olmayı bi kenara bırakıp gerçekçi bakman gerek artık derslere bu dediğim çok şey içeriyor en önemlisi de kendini kandırmadan çalışman gerektiği ve diğer öğrencilere göre kıyaslarsak istediğin kaynağı ve gerekli ilgiyi alıyorsun ders adına yani özel dersinden verim alıp kaliteli kaynaklarla kendini kandırmadan ilerlersen günlük şu kadar soru çözmem lazım gibi saçmalıklara kapanmak yerine başarılı olursun ben yksye girerken kazanacağıma emindim mesela :) günlük 150 soruyu yks döneminde geçmedim ben :D 78/80 ayt sonucumdu 2019yks
verimsiz 500 soru çözeriz ancak gram faydası yok.
verimsiz 500 yerine verimli 100 çözmek daha manıtklı

Top Bottom