derslere odaklanamama sorunu

eğitim sisteminin itelediği gereksiz durumlar yüzünden bir çok öğrenci bu dönemden geçiyor
o kadar haklisinki 11. sınıf konularını görsen bide. hoca atom hakkında araştırma yapan bütün bilim adamlarının isimleri + çalıştığı yıllar + eksiklerini ezberletti. edebiyatta bütün yazarların isimlerini ve kitaplarını ezberliyoruz allah askina ne faydası var bize bunların. hiçbirini ezberlemedim inşallah kalmam

Rahata alışmanın zararları hep :) Gerekirse zorla saatlerce oturacaksın o masaya zırt pırt kalkarsan odaklanamazsın.
okulun son dönemi sınav öncesi gece 12-6 arası çalışıp bütün dersleri vermiştim düzenli çalışma alışkanlığım hiç olmadı

eğitim sisteminin itelediği gereksiz durumlar yüzünden bir çok öğrenci bu dönemden geçiyor
okusan da bir halt olmuıyor zaten fazla kasmayın, yiğenim hacettepe mezunu ve işsiz. memurluk sınavında şehirde 550. sırada 200 kişi atama oluyor kimya öğretmenliği için yine boşta kalıyor.

o kadar haklisinki 11. sınıf konularını görsen bide. hoca atom hakkında araştırma yapan bütün bilim adamlarının isimleri + çalıştığı yıllar + eksiklerini ezberletti. edebiyatta bütün yazarların isimlerini ve kitaplarını ezberliyoruz allah askina ne faydası var bize bunların. hiçbirini ezberlemedim inşallah kalmam
üniversitede bölümüm ile mesleğimin alakası olan 1 ders vardı sadece gerisi formaliteden eklenmiş boş şeylerdi

Derslere adam akıllı çalışamıyorum hemen dersle alakam kopuyor ne zaman ders çalışmaya başlasam 10 dakika sonra kendimi başka bir şey yaparken buluyorum. Bunun çözümü var mı bildiğiniz ders çalışma taktikleri var mı?
bence bir ödül sistemi getirin kendi kendinize ve odanızda dikkat dağıtıcı şeyler varsa kaldırın ortamında sessiz olmasına dikkat edin ve sağlıklı beslenmeye uyku düzeninize dikkat edin

En iyi yöntem, yaz tatilinde bir Nalbur'da yada Kafeterya:da çalısmak. İnsanın birden müthiş ders çalışası geliyor tüm yaz boyunca öpülünce.

Diğer yöntemler hepsi kandırmaca.

Benzeri durumdayım sıkmak zorundasın kendini mecburen bir şeyler yapabilmek için

En iyi yöntem, yaz tatilinde bir Nalbur'da yada Kafeterya:da çalısmak. İnsanın birden müthiş ders çalışası geliyor tüm yaz boyunca öpülünce.

Haklı olabilir klimacıda çalıştım bende matematik 90-95 civarı gelicek muhtemelen.10.sınıfım ders yaparken bir anda ekran kartları işlemciler vs geliyor aklıma o sıkıntı biraz

Haklı olabilir klimacıda çalıştım bende matematik 90-95 civarı gelicek muhtemelen.10.sınıfım ders yaparken bir anda ekran kartları işlemciler vs geliyor aklıma o sıkıntı biraz
Ders çalışmaya başlamadan önce kafandaki düşüncelerden kurtul. Yoga çalışabilirsin. Beyin iki konuya aynı anda odaklanamaz.

sınavlardan iki hafta önce son bir hafta hallederiz dedim sonra cuma başlarım dedim cuma günü haftasonu yaparım dedim haftasonu pazar yaparım dedim böyle böyle gitti,
yarın da biyoloji var artık 2 ders önce hallederiz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çalıştım valla hala ders çalışasım yok

sınavlardan iki hafta önce son bir hafta hallederiz dedim sonra cuma başlarım dedim cuma günü haftasonu yaparım dedim haftasonu pazar yaparım dedim böyle böyle gitti,
yarın da biyoloji var artık 2 ders önce hallederiz
bence önceki tenefüs hallet

Geri