Neler Yeni

İnceleme Detaylı COMNET ISS İncelemesi

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Önceki yazım çok kıytırik olduğu için bir daha açıyorum.

Firma hakkında

Comnet Bilgi İletişim Teknolojileri Ticaret A.Ş. 2012 yılında faliyete geçmiştir. Veri merkezi operasyonları 2016 yılında başlamış olup 2019 yılında BTK tarafından yetkilendirilmiş İnternet Servis Sağlayıcı (İSS) durumundadır. Ayrıca yine BTK tarafından Altyapı İşletmeciliği Hizmeti (AİH) ve Sanal Mobil Şebeke Operatörü (SMŞH) yetkilendirmelerine de sahiptir.
Firma web sitesi: https://www.comnet.com.tr/

1672601932196.png

1672601969298.png

İncelemem

Kullandığım paket: Comnet Pro Fber 100 Mbps - VDSL
Altyapımın desteklediği max hız: 52 Mbps
Modemime ulaşan hız: 62 Mbps
Nperf testi sonuçlarına göre aldığım ortalama hız: 59 Mbps
Kayıp oranı: %5

QoS menüsü ayarları sonrası:

1672663221486.png

1672663273573.png
3425614511452144-qsOlXuPX.png

Özellikleri:
  • 1000 Mbps'e kadar altyapınızın desteklediği max hızı verebiliyorlar.
  • 150+ ara bağlantı ile popüler platformlara (Steam, Riot Games, Meta platformları...) en hızlı erişim imkanı bulunmakta.
  • Fiyatları cidden ucuz durumda.*
  • Arkadaş davet kodu ile 45 güne kadar bedava gün kazanabilme imkanı bulunmakta.
  • 7/24 müşteri destek bilet sistemi bulunmakta.
  • Beğenmemeniz durumunda hizmetin aktif olmasından itibaren ilk 14 gün içinde para iadesi alabilirsiniz.
  • Engelli, gazi, şehit yakınlarına 35 Mbps ve 100 Mbps'lik paketlerde %30 tarife indirimi bulunmakta.
  • Başka operatörden geçişte aktivasyon ücreti alınmaz.
*Yakın zamanda zam yiyecektir. Zira bu enflasyonda 109 liraya 100 Mbps hız imkansız gibi bir şey. Geçmeyi düşünüyorsanız elinizi çabuk tutun.

Ödeme sistemi

Comnet ön ödemeli sistem kullanmakta. Paket yükleme, kontör yükleme olarak düşünebilirsiniz. Misal ilk başvuru anında sizden peşin ödeme alıyor. Önden ödeyip sonra kullanıyorsunuz. Bu sayede ucuza ve taahhüde bağlı kalmadan fiber internet kullanabiliyorsunuz. İstediğiniz zaman istediğiniz kadar paket yükleyebilirsiniz. (Max 400 gün). Yani ilk başvuru anında Comnet'i denemek istiyorsunuz ve 1 aylık paket satın aldınız. Benim size vereceğim kodla 31+31 62 gün ile hizmetiniz başlayacaktır. Bu 62 günün bitmesini beklemeden zam gelmeden kendinizi zamlardan korumak için 6 aylık paket alabilirsiniz. 100 Mbps paket için konuşacak olursak 125x6=750 TL'yi peşin ödemeniz gerekiyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Fiyat çizelgesi

1672603039152.png

Altyapı sorgulama: https://www.comnet.com.tr/evde-internet-hiz-sorgula/

Geçiş süreci

a.İnternet sitesi üstünden geçiş
İnternet sitesi üstünden geçiş yaparsanız aşağıdaki adımları izlemeniz gerekecek.

• Başvuru formunu doldur.
  • Abonelik sözleşmesi ve geçiş talep formunu yazıcıdan çıkartıp imzalayıp fotoğrafını çekip müşteri panelinden sisteme yüklemeniz gerekmektedir.
  • Karşı operatörden onay gelmesini bekleyiniz.
  • Mesai saatleri içerisindeyseniz aranıp sesli onayınız alındıktan sonra hizmetiniz 10 saniye içinde aktifleşecektir.
  • SMS ile gönderilen PPPoE bilgilerini modem arayüzünden girmeniz ile işlemler tamamlanmış bulunuyor.
  • Hizmetinizin aktifleşmesinden sonraki 7 iş gününde Yurtiçi kargo ile evrakları göndermeniz gerekiyor.
b. Mobil uygulamadan geçiş

Yukarıdaki ile aynı. Sadece NFC destekli bir telefon ve yeni kimlik kartı gerekiyor. Bunlarla işlem yaptığınızda evrak kargolamanıza gerek kalmıyor. Sadece geçiş talep formunu sisteme yüklemeniz yeterlidir.

Ben Millenicom'dan geçtim ve Millenicom 3 saat sonunda geçişe onay verdi. Ertesi gün oldu ve 24 saat dolmadan Millenicom'dan Comnet'e hızlı bir şekilde geçtik.

Müşteri hizmetleri

• 7/24 bilet sistemi
  • Hafta içi 10-18 arası çağrı merkezi
  • 30 dakikada yanıt garantili e-posta destek kanalı
Şikayetvar'a bakarsanız kötü bir hizmeti var. Ama kullanıcıya birebir sorduğunuzda memnun olduklarını görürsünüz. Adamları darladım çok soru sorarak en son telefonla arayıp tane tane cevap verdiler nazik bir dille. Ben sorun yaşamadım.

Akşamları hız düşmüyor.

Comnet müşteri panelinden hat değerlerinizi ve kullanım miktarınızı görüntüleyebilirsiniz.

1672604205493.png

Eğer zamlar gelmeden önce Comnet'e geçmek ve hizmete 139 TL'ye 62 günle başlamak istiyorsanız davet kodumu kullanabilirsiniz : CMT983SWQ

Hayırlı geceler.

Son düzenleme:

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
25 Ocak'ta Comnet'e geçeceğim, referans kodun için teşekkürler. Yorumu beğenebilir misin? Vakti gelince bildirimden bulup kodu kullanabileyim.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,527
İsim
ArtiAnius
Bunun bilgisine sahip değilim.
Çünkü ben btk onaylı olan bir sitenin btk nin kendi websitesinde olduğunu biliyorum şikayet kısmında comnet yok yani btk ya bağlı ama nasıl btk nin sitesinde şikayet kısmı yok anlamadım bu comneti garip

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çünkü ben btk onaylı olan bir sitenin btk nin kendi websitesinde olduğunu biliyorum şikayet kısmında comnet yok yani btk ya bağlı ama nasıl btk nin sitesinde şikayet kısmı yok anlamadım bu comneti garip
Önceki mesajımda da söyledim.
Netspeed de BTK internet işletmeci listesinde yok. Ama netspeed'i denetleyen firma BTK.
1672609578238.png

İstersen üşenmiyorsan Comnet binasına gidebilirsin. Açık adresi bulunmakta.

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
753
İsim
Alperen Çetin
Her gün yeni bir iss açılıyor, çok kolay ve karlı bir iş olsa gerek mantar gibi bitiveriyorlar

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ek bilgilendirme : Süreç tamamlanınca e-devlet üzerinden Comnet'e başvuru mümkün olacak.

volki24

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Volkan Günaçtı
Hala geçilir mi comnet düşünüyorum türknet bayağı zamlandı ve altyapı olarak 1000mbs veriyor

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,401
İsim
Oğuz Oğuz
Hala geçilir mi comnet düşünüyorum türknet bayağı zamlandı ve altyapı olarak 1000mbs veriyor
Valla ben Şubattan beri kullanıyorum. Hiç hız düşmesi veya kesilmesi olmadı.

etnetalw

80+ Bronze
Geçmek sana kalmış. 200mbps en ucuz veren aylık olarak fixnet ama 1000mbps en ucuz aylık sanırım netbone veriyordu. Son konuma bakabilirsin. Ping durumlarını görebilirsin comnet,netbone,fixnet gibi firmaların. Amaç ucuza düşük ping veren firmadır. Bunuda son konumda anlatım. Doğru firma boyle seçin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,208
Üyeler
165,943
Son üye
gamefreeze
Top Bottom