DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE BİR DÖNEM SONA ERDİ!

Merak ettiğim şey DGS girenlere kontenjan kalacak mı? 2. Öğretim tercih yapacak kişiler artık mecburi 1. Öğretime tercih yapacak, kontenjanlar azalmaz mı?

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2'inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjan düşürme yoluna gidildi.​

Alıntıyı görüntüle
Hayırlı olsun meslek enflasyonu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kontenjanlar azalmaz mı?
Hedef o

İyi karar tüm bölümlerde olması lazım
İkinci öğretimler de kapandı

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2'inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjan düşürme yoluna gidildi.​

Alıntıyı görüntüle
İkinci öğretimin kapatılmasını da paylaşabilirsin.

Alttan alınan derslerde 1-2 kişi olunca o dersi açacaklar mı acaba? En merak ettiğim şey bu şu an. (2. öğretim değilim)

Genel anlamda değil, DGS anlamında sordum. Yani zaten DGS de 1,3,5,7 kontenjan oluyor, eğer böyle olursa kontenjanlar 0'a iner 1'e iner, o zaman DGS'nin de bir mantığı kalmıyor yani, 500 Bin kişi girip 30 kişi yerleşebilecekse.

lan seneye getirseydiniz hühühühğ

Doğru bir kararr, Küçük şehirlerde ki ve ilçelerde ki üniversitelerin de kapatılması dileğiyle... küçük şehirlerin geçim kaynağı öğrenciden başka bir şey değil okul bittikden sonar işşiz kalınmasıda cabası

Uzun zamandır olmasını istediğim bir durumdu. İstihdamdan fazla mezun veriliyordu memur yetiştiren bölümlerde özellikle . Ondan sonra üniversite mezunu bilmem ne iş yapmak zorunda kalıyor diye duyuyorduk. Eskiden üniversite okumak ayrıcalıktı şimdi normal bir durum oldu. Önüne geleni üniversiteye alıyorlar. 4 yıllık bölümlerde işi daha da zorlaştırcaklar ayt sınavından belli oldu. İmalat tarım hayvancılık sektörlerine yönelim gerekiyor .

Apartmandan bozma üniversitelerin de kapanması gerekiyor.

Genel anlamda değil, DGS anlamında sordum. Yani zaten DGS de 1,3,5,7 kontenjan oluyor, eğer böyle olursa kontenjanlar 0'a iner 1'e iner, o zaman DGS'nin de bir mantığı kalmıyor yani, 500 Bin kişi girip 30 kişi yerleşebilecekse.
DGS de zaten 2-3 kişilik kontenjanlar açılıyor, o yüzden bir şey diyemem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,098,460
Üyeler
174,729
Son üye
Goktug99K
Geri