Hayırlı olsun meslek enflasyonuYÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2'inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjan düşürme yoluna gidildi.
Alıntıyı görüntüle
Hedef okontenjanlar azalmaz mı?
İkinci öğretimler de kapandıİyi karar tüm bölümlerde olması lazım
İkinci öğretimin kapatılmasını da paylaşabilirsin.YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2'inci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjan düşürme yoluna gidildi.
Alıntıyı görüntüle
Genel anlamda değil, DGS anlamında sordum. Yani zaten DGS de 1,3,5,7 kontenjan oluyor, eğer böyle olursa kontenjanlar 0'a iner 1'e iner, o zaman DGS'nin de bir mantığı kalmıyor yani, 500 Bin kişi girip 30 kişi yerleşebilecekse.Hedef o
DGS de zaten 2-3 kişilik kontenjanlar açılıyor, o yüzden bir şey diyemem.Genel anlamda değil, DGS anlamında sordum. Yani zaten DGS de 1,3,5,7 kontenjan oluyor, eğer böyle olursa kontenjanlar 0'a iner 1'e iner, o zaman DGS'nin de bir mantığı kalmıyor yani, 500 Bin kişi girip 30 kişi yerleşebilecekse.