DGS Türkçede Nasıl Yüksek Netler Yapabilirim?

Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar 10 gün kadar önce DGS'ye girdim. İstediğim gibi geçmediği için bir yıl daha çalışıp derece yapmayı planlıyorum. Matematik kısmı zaten sorun değil onda sınavda 40 civarı net yaptım ama Türkçede hem sürem yetmediğinden hem de o vakte kadar hiç Türkçe çalışmadığımdan 10 tane filan işaretledim. Benim matematik netimi koruyup üzerine koyarken Türkçe netimi de 35 40 civarına çekmem lazım en aşağı. Bu konuda nasıl bir çalışma stratejisi izlenir? Daha öncesinde derece yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Hem kaynak kitap hem de gerekiyorsa YouTube konu anlatım kanalı filan.

Arkadaşlar 10 gün kadar önce DGS'ye girdim. İstediğim gibi geçmediği için bir yıl daha çalışıp derece yapmayı planlıyorum. Matematik kısmı zaten sorun değil onda sınavda 40 civarı net yaptım ama Türkçede hem sürem yetmediğinden hem de o vakte kadar hiç Türkçe çalışmadığımdan 10 tane filan işaretledim. Benim matematik netimi koruyup üzerine koyarken Türkçe netimi de 35 40 civarına çekmem lazım en aşağı. Bu konuda nasıl bir çalışma stratejisi izlenir? Daha öncesinde derece yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Hem kaynak kitap hem de gerekiyorsa YouTube konu anlatım kanalı filan.
Hocam DGS tyt Türkçe gibiydi değil mi ona göre tavsiye vereyim kitap okuyun okuduğunuzu anlama ve hızlı okuma becerilerinizi geliştirin her gün paragraf çözün bide dil bilgisini tamamlayın uzun sürmez zaten her gün paragraf cozerseniz sınava kadar gelişim olacağını düşünüyorum bide DGS ile hangi bölümden hangi bölüme geciyorsunuz hocam bende bu sene üniversite gidicem bende DGS düşünüyorum

Hocam bildiğim kadarıyla TYT ile benzerlikler var ama tam değil yarı yarıya gibi. DGS ile Bilgisayar Mühendisliğine tamamlamayı düşünüyorum çünkü bir tek o ilgimi çekiyor okunabilir bölüm olarak. Siz hangi bölümü istiyorsunuz?

Hocam benim sorunum da matematikden sizce 2024DGS ye göre nasıl bir sınavdı yks25 gibi sağ gösterip sol mu vurdu

Dediğin netleri yaptıysan zaten şuan bilgisayar mühendisliği gelir bu arada

Kaç soru çıkıyor ki dgsde
50 matematik 50 Türkçe 135dk
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam benim sorunum da matematikden sizce 2024DGS ye göre nasıl bir sınavdı yks25 gibi sağ gösterip sol mu vurdu
Hocam 2024'ün üzeri bir zorluğu vardı bence ama çokta öyle çözülemez değildi sorular. Süre sıkıntılıydı sadece. Sıralamalar ne denli oynar bilmiyorum ama istediğimin gelmediğini kendi adıma biliyorum.

Dediğin netleri yaptıysan zaten şuan bilgisayar mühendisliği gelir bu arada
Hocam 40 matematik 10 Türkçeye gelmez gibi bence

Hocam 2024'ün üzeri bir zorluğu vardı bence ama çokta öyle çözülemez değildi sorular. Süre sıkıntılıydı sadece. Sıralamalar ne denli oynar bilmiyorum ama istediğimin gelmediğini kendi adıma biliyorum.

Hocam bilişim sistemleri mühendisliği de var ilginizi çekebilir

Hesaplama sitesine baktım 1500-1000 arası bir sıralama geliyor

40 net matematik ne hocam yaratık misiniz maşallah

Siz ne okudunuz hocam nerede okudunuz bende bölüm yazicam bu sene
Hocam mümkünse kendi evinizde okuyun 2 yıllık için farklı şehre gidilmez. Ben normalde Uludağ Mekatronik okuyordum orada hocalarla anlaşamayınca KOÜ Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi bölümüne geçtim. Ama hiç meslek lisesi çıkışlı değilsen bence bilgisayar programcılığı yaz. Ben anadolu çıkışlı olduğum için iki bölümde de meslek derslerinde zorlanmıştım bayağı. Oradan +3 ortalamayla ki bunu sınavlara 2 hafta çalışsanız yaparsınız rahat rahat mezun olup öyle girin sınava. Sınavda özellikle ön sıralamalarda OBP çok etkiliymiş ben onu bilmiyordum girerken bölüme.

Geri