Neler Yeni

Din konusunda bilgili olan birisi var mı?

Bura.K

80+ Silver
evrim ile dinler çelişir evrim insan ve maymun ortak atadan geliyor der islamve diger dinler ise insan yaratıldı dünyada inip çogaldı ve bu zamana geldi evrim agacı olsun bütün kaynaklara baktım dinlerle çelişmiyor deseler bile kesinlikle tamamı olmasada evrimle islam çelişiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

hadi abim git başka yerde oyna
Ben Evrimi Allah'ın yaratış stiliyle bagdastiriyorum. Çelişiyor ise Evrimi seçerdim çünkü somut kanıtları var.

The Batman

80+ Silver
Ben evrimi Allah'ın yaratmış stiliyle bagdastiriyorum. Ya, çelişiyor ise Evrimi seçerdim çünkü somut kanıtları var.
evrimim tamamı yok diyemem illaki o kadar araştırmadan dogru şeyler vardır ama dikkatli bakmak lazım dogaya adapte olma başkalaşım bunlara bende katılıyorum yok insan ve maymun aynı soydan geliyor bizde hayvanız ayrı bir tür degiliz diyenlere katılmıyorum

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz
evrim agacı olsun bütün kaynaklara baktım dinlerle çelişmiyor deseler bile
Bir şekilde hem evrimi var edip hem de insanları bu şekilde yaratması fikri düşünülebilir ama bana göre de her türlü çelişiyor. Adem ve havva tam anlamıyla mitoloji.

yok insan ve maymun aynı soydan geliyor bizde hayvanız ayrı bir tür degiliz diyenlere katılmıyorum
Bunun katılmakla alakası yok ki. Evet biz de hayvanız.

Bura.K

80+ Silver
evrimim tamamı yok diyemem illaki o kadar araştırmadan dogru şeyler vardır ama dikkatli bakmak lazım dogaya adapte olma başkalaşım bunlara bende katılıyorum yok insan ve maymun aynı soydan geliyor bizde hayvanız ayrı bir tür degiliz diyenlere katılmıyorum
Ata farklı aynı soy farklı Hocam. Evrim zaten doğa kanunu. Inançlarla bağdaştırmak (yani Evrimi inanç gibi görmek) saçmalıktır.

The Batman

80+ Silver
Bir şekilde hem evrimi var edip hem de insanları bu şekilde yaratması fikri düşünülebilir ama bana göre de her türlü çelişiyor. Adem ve havva tam anlamıyla mitoloji.

8 milyar insana öyle canın istedi diye hayvan diyemezsin bunu %100 kanıtlaman lazım

evrim nasıl doga kanunu oluyor 200 yıl sonra biri çıksa bir şey bulsa evrim devre dışı kalsa yada çürüse ne olucak ben evrime doga kanunu demem

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz
8 milyar insana öyle canın istedi diye hayvan diyemezsin bunu %100 kanıtlaman lazım
Canın istedi ne alaka bro kafan mı iyi. Hayvan deyince sen kötü bir şey mi anlıyorsun. Aaa bak biz sokaktaki köpek ile aynıyız falan gibi bir durum değil bu.
''İnsan, taksonomik adıyla homo sapiens, hayvanlar âlemi içerisinde omurgalı bir memeli olarak primatlar takımının bir üyesidir.''
Al bu makaleyi oku.
https://evrimagaci.org/insan-hayvan-midir-turumuzun-hayvan-atalari-ve-taksonomik-konumu-7536#:~:text=Her bir madde, insan için,insan da bir hayvan türüdür!
İnsanı bir kenara ayırıp geri kalan tüm türlere Hayvan demek çok daha saçma.

The Batman

80+ Silver
Canın istedi ne alaka bro kafan mı iyi. Hayvan deyince sen kötü bir şey mi anlıyorsun. Aaa bak biz sokaktaki köpek ile aynıyız falan gibi bir durum değil bu.
''İnsan, taksonomik adıyla homo sapiens, hayvanlar âlemi içerisinde omurgalı bir memeli olarak primatlar takımının bir üyesidir.''
Al bu makaleyi oku.
https://evrimagaci.org/insan-hayvan-midir-turumuzun-hayvan-atalari-ve-taksonomik-konumu-7536#:~:text=Her bir madde, insan için,insan da bir hayvan türüdür!
İnsanı bir kenara ayırıp geri kalan tüm türlere Hayvan demek çok daha saçma.
şuana kadar olan bilgilerin insanın ve maymunun ortak atası oldugunu düşünmüyorum eldekiler yetersiz

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz
şuana kadar olan bilgilerin insanın ve maymunun ortak atası oldugunu düşünmüyorum eldekiler yetersiz
Yetersiz mi ? Gir Google Scholar'a eğer İngilizcen varsa hem yabancı hem Türkçe bu konudaki makaleleri oku. Kur'an ayetlerinden çok daha fazla kanıt görürsün, İnsan'ın hayvan'dan evrimleştiğine dair. Günümüz gözüyle bakıp Maymun ile İnsan'ın atası bir olamaz gibi düşünceye kapılmak saçma. Ayrıca ortadaki şey açık olmayan veya kanıtlanmamış bir şey değil. Bu evrim anlayışı çoktan kabul gördü zaten. Madem sen buna inanmıyorsun insan yaratılışına geçerli bir sebep sunman lazım değil mi ? Buna inanmıyorsan nasıl geldik Tanrı bir anda Adem ve Havva'yı mı indirdi ?

Bura.K

80+ Silver
evrim nasıl doga kanunu oluyor 200 yıl sonra biri çıksa bir şey bulsa evrim devre dışı kalsa yada çürüse ne olucak ben evrime doga kanunu demem
Ona bakılırsa 200 yıl sonra yer çekini kanunu da çürüyebilir, onada kanun demeyelim? Yıllardır gelişen bir teoriye laf atmanız komik.

Buğrahan Mert

80+ Silver
evrim ile dinler çelişir evrim insan ve maymun ortak atadan geliyor der islamve diger dinler ise insan yaratıldı dünyada inip çogaldı ve bu zamana geldi evrim agacı olsun bütün kaynaklara baktım dinlerle çelişmiyor deseler bile kesinlikle tamamı olmasada evrimle islam çelişiyor

hadi abim git başka yerde oyna
Knkm aslında maymun değil de aynı atadan geliyor der evrim bilmiyorum Kuran'da evrimle ilgili bir şey yok var da demiyor yok da demiyor ben inanıyorum ama mantıklı geliyor bana

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz
Ona bakılırsa 200 yıl sonra yer çekini kanunu da çürüyebilir
Aslında çürüyemez. Sadece nasıl gerçekleştiğine dair fikirler değişebilir ama doğa kanunları asla çürümez.
''nasıl gerçekleştiğine dair fikirler değişebilir.'' Bu dediğim kısım ise Teoridir. Teoriler aslında kanunları açıklar fakat kesin değillerdir. Bu yüzden kanun ve teoriyi karıştırmamak gerekir.

The Batman

80+ Silver
Knkm aslında maymun değil de aynı atadan geliyor der evrim bilmiyorum Kuran'da evrimle ilgili bir şey yok var da demiyor yok da demiyor ben inanıyorum ama mantıklı geliyor bana
hem buna inanıp hemde islama inanmak olmaz insan çamurdan yaratıldı öncesi insan ile alakalı bir şey yok!

Aslında çürüyemez. Sadece nasıl gerçekleştiğine dair fikirler değişebilir ama doğa kanunları asla çürümez.
''nasıl gerçekleştiğine dair fikirler değişebilir.'' Bu dediğim kısım ise Teoridir. Teoriler aslında kanunları açıklar fakat kesin değillerdir. Bu yüzden kanun ve teoriyi karıştırmamak gerekir.
evrim agacındaki adam evrim çürürse yada başkabirşey çıkarsa ona inanarım diyordu yanlıs hatırlamıyorsam bu konu benim temel inanç esaslarımdan o yüzden o kadar kolay degişebilir diyemem

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
İlk aylarda Kuran'da hata var diyenlerin sorularına baktım araştırdım kafama oturdu sonra evrimdir fln baktım şu anda da evrim mantıklı geliyor zaten evrimle islamın bir çelişkisi yok bizim çevremiz çok abartıyor bence

Ama 3 gündür yaratıcının varlığını konusunda sıkıntım var
hocam tanrı var olmasaydı arap Muhammed bu kadar yoğun bir bilgi birikimine sahip olmadığı için bu kitabı yazamazdı dediğin gibi kuran evrimle çelişmiyor sence okur yazar olmayan bir insan parçacıktan genişleyen evreni nasıl yazabilirdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,736
Üyeler
166,263
Son üye
HIYARLARR
Top Bottom