ateistli,k yeni nesil çpcukların populer dini 1000 yıllık dinleri bitirip kendi dinlerini yayıp kendi kafalarından element uydurup 3 4 tesadufu her zaman dile getiren bir inançtır ateıstlık bence.
Çoğu kişi dedim zaten diğerlerine saygım sonsuz celal hocam çok güzel açıklıyor neden ateist olduğunu çevremdeki ateist arkadaşlarım için konuştum ben dikkat edersen reis
Kur'an da hiç bir zaman Adem'den ilk insan olarak bahsedilmez.
Bakara 30 da yeryüzüne bir halife atayacağını söylüyor, yer yüzüne bir halife ataması için bir topluluğun yada Adem gibilerin olması lazım.
Ayrıca Ali İmran 33 de Ademin özel kılınıp seçildiği yazıyor, zaten Allah aynı nefisten birden çok insan yarattığını söylüyor.
Adem'in durumun İsa gibi olduğuda söyleniyor, İsa zaten bir Anneden doğdu. Ayrıca Topraktan yaratmanında evreleri var Kur'an da
Direk topraktan yaratılmıyor, evrelerden geçiyor.
Bakara 30 da yeryüzüne bir halife atayacağını söylüyor, yer yüzüne bir halife ataması için bir topluluğun yada Adem gibilerin olması lazım.
Ayrıca Ali İmran 33 de Ademin özel kılınıp seçildiği yazıyor, zaten Allah aynı nefisten birden çok insan yarattığını söylüyor.
Adem'in durumun İsa gibi olduğuda söyleniyor, İsa zaten bir Anneden doğdu. Ayrıca Topraktan yaratmanında evreleri var Kur'an da
Kur'ân-ı Kerîm'de Havvâ'nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır (el-Bakara 2/35-38; el-A'râf 7/19-25; Tâhâ 20/117-123). Yine Kur'an'da Hz. Âdem'in topraktan yaratıldığı belirtilmekte (Âl-i İmrân 3/59) 189: Allah, sizi başlangıçta tek bir nefisten yarattı ve kendisiyle ünsiyet edip gönül huzuru bulacağı eşini de aynı cins ve mâhiyetten var etti. İnsan nesli bu ikisinden türeyip çoğalarak bugüne kadar sürüp geldi.
Kur'ân-ı Kerîm'de Havvâ'nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır (el-Bakara 2/35-38; el-A'râf 7/19-25; Tâhâ 20/117-123). Yine Kur'an'da Hz. Âdem'in topraktan yaratıldığı belirtilmekte (Âl-i İmrân 3/59) 189: Allah, sizi başlangıçta tek bir nefisten yarattı ve kendisiyle ünsiyet edip gönül huzuru bulacağı eşini de aynı cins ve mâhiyetten var etti. İnsan nesli bu ikisinden türeyip çoğalarak bugüne kadar sürüp geldi.
Havva ismi kuranda geçmez.
Adem topraktan yaratılmış olabilir, ama aşamalı olarak yaratıldı diğer ayetlerde var zaten.
Ayrıca adem dünyada yaratılıyor, cennette yaratılması saçma sonsuzluk ağacınnın ne işi var cennette?
Bir şeyi yalanlamak ne kadar kolay de mi işine gelmeyince
Videoyu atıyorumda beğenmezsin falan sen paşam
Bakara 30 ;
Hani Rabbin meleklere: “Ben yeryüzünde bir halîfe yaratacağım” dediğinde onlar: “Orada fesat çıkaracak ve kanlar dökecek birini mi yaratacaksın? Halbuki biz, seni övgüyle tesbih ve takdîs ediyoruz” demişlerdi. Allah da onlara “Ben sizin bilmediğiniz şeyleri bilirim” buyurmuştu.
Ali İmran 59 ;
Allah katında İsa'nın durumu Adem'in durumu gibidir ki, Allah onu topraktan yarattı ve sonra “ol” dedi ve o da oluverdi.
Ali İmran 33 ;
Muhakkak ki Allah Âdem’i, Nûh’u, İbrâhim âilesini ve İmrân âilesini tertemiz bir hülâsa hâlinde seçip bütün insanlık üzerine üstün kılmıştır.
1. Toprak Safhası
“Allah Âdem’i topraktan yarattı, sonra ona “ol” dedi, o da hemen oluverdi.” (Âl-i İmran, 59)
2. Çamur Safhası
“Allah yarattığı her şeyi en güzel şekilde yaratmış ve insanı yaratmaya da çamurdan başlamıştır.” (Secde, 7)
3. Yapışkan Çamur Safhası
“Şüphesiz Biz onları (Âdem ve neslini) yapışkan bir çamurdan yarattık.” (Saffât, 11)
4. Havada Kurumuş Çamur Safhası
“Andolsun Biz insanı, (havada) kurumuş bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık.” (Hicr, 26)
5. Ateşte Pişmiş Çamur Safhası
“Allah insanı, ateşte pişmiş çamura benzeyen bir balçıktan yarattı.” (Rahmân, 14)
Ayrıca insanın yaratılması nefisler halinde, ayetler yaratılan şeyin ham maddesinden bahsediyor, her canlının hammaddesi topraktır.
Ey insanlar, sizi tek bir candan yarattı, o canın eşini de ondan yaratıp ikisinden birçok erkek ve kadın türetti. Sakının Allah'tan ki onunla haklarınızı dilemektesiniz ve akrabalık hukukuna da riayet edin. Şüphe yok ki Allah, sizi tamamıyla görüp gözetmededir.
Nefis burada bir hammade anlamına geliyor, Adem olan nefis değil.
Adem topraktan yaratılmış olabilir, ama aşamalı olarak yaratıldı diğer ayetlerde var zaten.
Ayrıca adem dünyada yaratılıyor, cennette yaratılması saçma sonsuzluk ağacınnın ne işi var cennette? Alıntıyı görüntüle
Bakara 30 ;
Hani Rabbin meleklere: “Ben yeryüzünde bir halîfe yaratacağım” dediğinde onlar: “Orada fesat çıkaracak ve kanlar dökecek birini mi yaratacaksın? Halbuki biz, seni övgüyle tesbih ve takdîs ediyoruz” demişlerdi. Allah da onlara “Ben sizin bilmediğiniz şeyleri bilirim” buyurmuştu.
Ali İmran 59 ;
Allah katında İsa'nın durumu Adem'in durumu gibidir ki, Allah onu topraktan yarattı ve sonra “ol” dedi ve o da oluverdi.
Ali İmran 33 ;
Muhakkak ki Allah Âdem’i, Nûh’u, İbrâhim âilesini ve İmrân âilesini tertemiz bir hülâsa hâlinde seçip bütün insanlık üzerine üstün kılmıştır.
1. Toprak Safhası
“Allah Âdem’i topraktan yarattı, sonra ona “ol” dedi, o da hemen oluverdi.” (Âl-i İmran, 59)
2. Çamur Safhası
“Allah yarattığı her şeyi en güzel şekilde yaratmış ve insanı yaratmaya da çamurdan başlamıştır.” (Secde, 7)
“Şüphesiz Biz onları (Âdem ve neslini) yapışkan bir çamurdan yarattık.” (Saffât, 11)
“Andolsun Biz insanı, (havada) kurumuş bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık.” (Hicr, 26)
“Allah insanı, ateşte pişmiş çamura benzeyen bir balçıktan yarattı.” (Rahmân, 14)
Ayrıca insanın yaratılması nefisler halinde, ayetler yaratılan şeyin ham maddesinden bahsediyor, her canlının hammaddesi topraktır.
Ey insanlar, sizi tek bir candan yarattı, o canın eşini de ondan yaratıp ikisinden birçok erkek ve kadın türetti. Sakının Allah'tan ki onunla haklarınızı dilemektesiniz ve akrabalık hukukuna da riayet edin. Şüphe yok ki Allah, sizi tamamıyla görüp gözetmededir.
189: Allah, sizi başlangıçta tek bir nefisten yarattı ve kendisiyle ünsiyet edip gönül huzuru bulacağı eşini de aynı cins ve mâhiyetten var etti. İnsan nesli bu ikisinden türeyip çoğalarak bugüne kadar sürüp geldi.
Ayrıca adem dünyada yaratılıyor, cennette yaratılması saçma sonsuzluk ağacınnın ne işi var cennette? Alıntıyı görüntüle
Bakara 30 ;
Ali İmran 59 ;
Ali İmran 33 ;
1. Toprak Safhası
2. Çamur Safhası
ben kaderi ve kabiri kabul etmeyen caner taslaman ve evrimin islam ile çeliştigini bilmeyen birilerini kaynak diye kabul etmem herkesin inancı kendine neye inandıgın seni baglar ama dini tartışıyorsan bende durmam hepsini bildigim kadarıyla açıklamaya çalışıcam
1-)havva ismi kuranda geçmez evet çünkü kuran detay degil kısa ve öz şeyler içerir detay bilgileri ise peygamberin açıkladıgı hadislerle ögreniyoruz
evet dogru hz adet aşamalı yaratıldı ama dünyada degil Cennet gibi biryerde o zamanda dünyada cinler hüküm sürüyordu
melekler daha önce cinleri gördükleri için Allaha bakara 30 da geçen soruya sordular ve Allahta bakara 30 daki cevabı verdi bunun suan hz ademden önce insan oldugunu acıklamaz
" “Ben yeryüzünde bir halîfe yaratacağım” kelimesine bakarsan dünyada olmadıgını cok iyi anlayabilirsin yeryüzünde degil ki dünyada yaratmak için özellikle söylenmiş
yaratılış aşaması ise önce çamurdan yaratılması bir süre bekletilmesi sonra ruh verilmesidir.
sen kendinlede çelişiyorsun ki
bu arada Halife Allah adına yetkili anlamına gelir
"Ey insanlar, sizi tek bir candan yarattı, " tek bir can dedigi hz adem yani ben buraya bakınca ilk Hz ademin yaratılgını sonra" o canın eşini de ondan yaratıp ikisinden birçok erkek ve kadın türetti." Hz havva yaratıldı ikisindende insanlar cogaldı sadece buraya bakarak önce ilk olarak Hz adem sonra Hz havva sonra diger insanların yaratılgını anlayabilirsin.
Tekrar diyorum evrim maymun ve insan aynı atadan geldigini söyledigi sürece bir müslüman bunu derse dinden çıkar kendi bilecegi iş
melekler daha önce cinleri gördükleri için Allaha bakara 30 da geçen soruya sordular ve Allahta bakara 30 daki cevabı verdi bunun suan hz ademden önce insan oldugunu acıklamaz
Kuranda olmayan her şeyi hadislerde arayıp kabul ediyorsun *** fark etmedin mi hadisi Kur'andan önce koyduğunu
Yok caner şöyle kötü yok böyle kötü laf anlatılmaz cahillerin tekisin sana paragraf yazıyorum 2 saatlik video atıyorum umrunda değil, işine gelmiyor çünkü bu zihniyetle devam et
Kuranda olmayan her şeyi hadislerde arayıp kabul ediyorsun *** fark etmedin mi hadisi Kur'andan önce koyduğunu
Yok caner şöyle kötü yok böyle kötü laf anlatılmaz cahillerin tekisin sana paragraf yazıyorum 2 saatlik video atıyorum umrunda değil, işine gelmiyor çünkü bu zihniyetle devam et
Güzel salla kanka, bir tane kaynağın yok yazdığın şeyde ben kaynaklı atıyorum açıklıyorum ama tın neden işine gelmiyor, devam et bu kafayla
Yazıyı götünle okuduğun belli, nefisin bir hammadde olduğunu söyledim ordaç
istedigin şeylere inanamaya devam et sana ya burda kendin ögrenirsin yada ahirette güzel yolla anlatırlar zaten senin için yazmadım bu yazıyı görüpte milletin aklını bozma diye yazdım
Ahahahahaahh ulan ne anlatıyorsun sen ? Bana din hocası gibi cevapler verme. Hammaddeymiş JUISDGJUSDUGJSD. Neyin hammaddesi bu bilader. Ulan apaçık ayet var gelmiş saçma saçma konuşuyorsun.
Kendi kendine ayeti söyleyip kendinle çelişiyorsun.
Ayrıca Kur'An'ın birçok ayetinde Adem soyları ve Adem evlatları diye geçer. Onlarca ayet varken gelip de islam ile evrim çelişmiyor diye boş yapmayın. Bir yanda maymun'un akrabası olduğunu savunurken bir yandan da Adem'den geldiğini savunamazsın. Kendi götünden tefsir uydurma.