Neler Yeni

Din kültürü dersinde sadece Islam anlatılması ve zorunluluk

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Anayasada ''Ortak din İslam dinidir'' yazmıyor. Sözde laik bir ülkeyiz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şahsen olmasına karşı değilim ama olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ya da seçmeli olarak veya imam hatiplerde.
Olup olmamasına yorum yapamam ancak seçmeli olması daha mantıklı olurdu.

Grxttr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emir
Arkadaş işe bak.
Ben başka ülkedemi okuyorum?
Lisenin başından beri bize farklı inançları öğrettiler(ateizm,deizm,agnostiklik,panteizm,budizm vesaire)
Yani hepsini öğrettiler.
Yani sadece müslümanlığı anlatmadılar.
İlkokula gidiyorsanız bilemem.
Diğer dinler derken büyük ihtimalle arkadaş kitapları olan dinlerden bahsetti zaten yazdığın şeylerin anlamını bilseydin yazmazdın mesela ateizm zaten hiçbir tanrıya inanmayan ve dine inanmayan bir felsefi düşüncedir

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Eğer anayasada ''Ortak din İslam'dır'' yazsaydı sıkıntı yok, ama laik olarak geçip ağırlıklı olarak İslam anlatılmasını saçma buluyorum, bence sadece İmam Hatip'lerde ve seçmeli olarak olmalı.
Aslında bu durum ülkenin dini inancının oranına.
Laik bir ülkeyiz diye o ülkede din anlatılamazmı.
Laiklik yönetimde olur.
Laiklik din ile devlet işlerinde olur.
Okulların bunla alakası yokki.
Zaten bu dediğin yanlış olsaydı atatürk ve ismet inönü döneminde din kültürü diye bir ders olmazdı.
Daha uzun uzun açıklardım ama okullardaki islamiyet anlatısıyla laikliğin uzaktan yakından alakası olmadığını belirityorum.
Bu arada hala dini derslerin seçmeli olsaydı daha iyi olacağını savunuyorum.

Diğer dinler derken büyük ihtimalle arkadaş kitapları olan dinlerden bahsetti zaten yazdığın şeylerin anlamını bilseydin yazmazdın mesela ateizm zaten hiçbir tanrıya inanmayan ve dine inanmayan bir felsefi düşüncedir
Vesaire demişim yani bana her inancı anlattılar.

T.P.G.

80+ Titanium
Aslında bu durum ülkenin dini inancının oranına.
Laik bir ülkeyiz diye o ülkede din anlatılamazmı.
Laiklik yönetimde olur.
Laiklik din ile devlet işlerinde olur.
Okulların bunla alakası yokki.
Zaten bu dediğin yanlış olsaydı atatürk ve ismet inönü döneminde din kültürü diye bir ders olmazdı.
Daha uzun uzun açıklardım ama okullardaki islamiyet anlatısıyla laikliğin uzaktan yakından alakası olmadığını belirityorum.
Bu arada hala dini derslerin seçmeli olsaydı daha iyi olacağını savunuyorum.

Vesaire demişim yani bana her inancı anlattılar.
yinede yanlış olduğunu düşünüyorum ben. Laiklikte bildiğim ortak din yoktur herkes serbesttir.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
yinede yanlış olduğunu düşünüyorum ben. Laiklikte bildiğim ortak din yoktur herkes serbesttir.
Laiklik dinin devlet yönetiminde etkisinin olmamasıdır.
Her düşüncenin özgürce yaşamasıdır.
Yani bir din dersi alınca özgürlüğü kısıtlanmıyor kimsenin.

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Arkadaş işe bak.
Ben başka ülkedemi okuyorum?
Lisenin başından beri bize farklı inançları öğrettiler(ateizm,deizm,agnostiklik,panteizm,budizm vesaire)
Yani hepsini öğrettiler.
Yani sadece müslümanlığı anlatmadılar.
İlkokula gidiyorsanız bilemem.
100 dersten 5 dersinde anlatılıyor sayılıyorsa öyle tabi.

Jaja50

80+ Silver
Müslüman bir ülkeyiz (çoğunluk olarak) bu yüzden islam anlatılıyor ve sen abd de islamın anlatıldığını gördün mü ?

Grxttr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emir
Müslüman bir ülkeyiz (çoğunluk olarak) bu yüzden islam anlatılıyor ve sen abd de islamın anlatıldığını gördün mü ?
Böyle bir düşünce olur mu ya dersin adı İslamiyet dersi değil din ve ahlak bilgisi din diyor genelleme yapıyor yani diğer dinlerin de öğretilmesi gerekiyor ve az da olsa öğretiyorlar zaten

Jaja50

80+ Silver
Böyle bir düşünce olur mu ya dersin adı İslamiyet dersi değil din ve ahlak bilgisi din diyor genelleme yapıyor yani diğer dinlerin de öğretilmesi gerekiyor ve az da olsa öğretiyorlar zaten
evet buna katılıyorum dersin adı dinse diğer dinlerin de detaylı işlenmesi lazım ve evet tabii ki de böyle bir düşünce olur benim düşüncem bu yönde,o zaman bende senin düşüncene "bU nASıL DüşüNcE yA" diyeyim hoşuna gider mi ?

Grxttr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emir
evet buna katılıyorum dersin adı dinse diğer dinlerin de detaylı işlenmesi lazım ve evet tabii ki de böyle bir düşünce olur benim düşüncem bu yönde,o zaman bende senin düşüncene "bU nASıL DüşüNcE yA" diyeyim hoşuna gider mi ?
Çok hoşuma gitti sağol eleştiri iyidir

Top Bottom