Neler Yeni

Okulda Din Derslerinde Sadece İslam Görmek

xawentis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Emin Akay
Instagram
https://www.instagram.com/xawentis/?hl=tr
Twitter
xawentis
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
ne görülüyor dostum bilgi verir misin biraz
12. sınıftan hatırladığım kadarıyla hristiyanlık, musevilik, alevilik, ateizm, deizm vb. birçok konunun işlendiğini hatırlıyorum. Ülkemizin %99'unun Müslüman olduğunu düşünürsek "Din Kültürü" denince akla İslamiyetin gelmesi doğal değil mi? Bu yüzden kitapta ağırlıklı olarak İslamiyet anlatılmakta

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,944
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Zihniyetim ne peki ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben söyleyim sana Zihniyetim ne İslam !
Burda söylemek istiyorum kimseyi kurmak yada kavga etmek istemiyorum

Zihniyetim ne peki ?

Ben söyleyim sana Zihniyetim ne İslam !
Zihniyetinin islam olduğu müslüman birine Kadir diyerek belli ediyorsun DHA yazmayacağım

xawentis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Emin Akay
Instagram
Twitter
xawentis
Burda söylemek istiyorum kimseyi kurmak yada kavga etmek istemiyorum

Zihniyetinin islam olduğu müslüman birine Kadir diyerek belli ediyorsun DHA yazmayacağım
Ne saçmaldığını bir bilsem adam akıllı bir yazı yacağımda bilmiyorum kadir kim ? onu da bilmiyorum

İpad düzeltti bana müslüman değil dediniz oda kafir demek oluyor
Kardeşim öyle bir yazı yazmışsın ki tabii ki'de sana müslüman değilsin derim ne dememi bekliyordun Hz.Süleyman as Mührüne laf ediyorsun ?

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Laik bir devletiz ama din dersinde sadece İslam görüyorüz , bu normal mi ? din diyor zaten , çok fazla din var sadece İslam yok

sizce bu mantıklı mı ? bana biraz garip geldi
Sadece İslam yok, 8. sınıfa daha geçmediysen 8 ve sonrası sınıflarda farklı dinlerin tarihinden de zaten bahsediliyor ondan öncesinde de zaten ufaktan bahsediliyordu ama konu olarak üzerinde durulmuyordu. Türkiye'de nüfusun çoğunluğu müslüman olduğu için ağırlıklı olarak İslam hakkında bilgiler verilmesi normal.
Ayrıca laik devlet demek din ve devlet işlerini birbirinden ayıran devlet demektir. Laik devlet demek İslam karşıtı veya Din Kültürü dersinde İslam'ı anlatmayan devlet olacak değiliz. Bununla birlikte Avrupa'daki çoğu ülke laik devlet ama onlar da din derslerinde ağırlıklı olarak Hristiyanlığı işliyor hatta diğer dinlerden bize göre daha az bahsettiklerini söyleyebilirim.
Hem niye İslam'la ilgili her şey laik devletiz diye batıyor? Geçen biri gördüm Ankara B.Ş Belediyesi logosunda cami resmi olmasını eleştiriyor. Adama soruyoruz niye eleştiriyoruz ''yaw kardeşim laik devletiz biz'' diyor. Laikliği çok yanlış anlıyorsunuz. Avrupa'da neredeyse her belediye amblemlerinde ülke amblemlerinde haç işareti kilise resmi falan var onlara bile o kadar batmıyor ya. Hata 1-2 yıl önce Alman futbol takımı FC Köln temsil etiği şehrin ünlü camilerinden birinin silüetini formasına eklemişti. Almanlar bile çok takmadı o olay Türkiye'de olsa hemen laik devletiz diye eleştirilirdi.

Son düzenleme:

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,944
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Ne saçmaldığını bir bilsem adam akıllı bir yazı yacağımda bilmiyorum kadir kim ? onu da bilmiyorum

Kardeşim öyle bir yazı yazmışsın ki tabii ki'de sana müslüman değilsin derim ne dememi bekliyordun Hz.Süleyman as Mührüne laf ediyorsun ?
Onu yukarıda belirttiğim gibi iPad düzeltti bana müslüman değil dediniz oda kafir oluyor müslüman birime kafir demek müslümanı dinden çıkarır bilmiyorsanız ekleyeyim

Sadece İslam yok, 8. sınıfa daha geçmediysen 8 ve sonrası sınıflarda farklı dinlerin tarihinden de zaten bahsediliyor ondan öncesinde de zaten ufaktan bahsediliyordu ama konu olarak üzerinde durulmuyordu. Türkiye Cumhuriyeti İslam'ı resmi din olarak kabul ettiği ve nüfusun çoğunluğu müslüman olduğu için ağırlıklı olarak İslam hakkında bilgiler verilmesi normal.
Ayrıca laik devlet demek din ve devlet işlerini birbirinden ayıran devlet demektir. Laik devlet demek İslam karşıtı veya Din Kültürü dersinde İslam'ı anlatmayan devlet olacak değiliz. Bununla birlikte Avrupa'daki çoğu ülke laik devlet ama onlar da din derslerinde ağırlıklı olarak Hristiyanlığı işliyor hatta diğer dinlerden bize göre daha az bahsettiklerini söyleyebilirim.
Hem niye İslam'la ilgili her şey laik devletiz diye batıyor? Geçen biri gördüm Ankara B.Ş Belediyesi logosunda cami resmi olmasını eleştiriyor. Adama soruyoruz niye eleştiriyoruz ''yaw kardeşim laik devletiz biz'' diyor. Laikliği çok yanlış anlıyorsunuz. Avrupa'da neredeyse her belediye amblemlerinde ülke amblemlerinde haç işareti kilise resmi falan var onlara bile o kadar batmıyor ya. Hata 1-2 yıl önce Alman futbol takımı FC Köln şehrin ünlü camilerinden birinin silüetini formasına eklemişti. Almanlar bile çok takmadı o olay Türkiye'de olsa hemen laik devletiz diye eleştirilirdi.
Yazınızda minik bir yanlış var Türkiye’nin resmî bir dini yok laik ülkelerin resmî dini olmaz

xawentis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Emin Akay
Instagram
Twitter
xawentis
Onu yukarıda belirttiğim gibi iPad düzeltti bana müslüman değil dediniz oda kafir oluyor müslüman birime kafir demek müslümanı dinden çıkarır bilmiyorsanız ekleyeyim
? siz önce bir kendinizi sorgulayın ben Müslüman mıyım diye sonra gelip bana dinden çıkıyorsun deyin Hz.Süleyman a.s Mührüne laf ediyorsun . ne dememi bekliyordun merak ediyorum

Yazınızda minik bir yanlış var Türkiye’nin resmî bir dini yok laik ülkelerin resmî dini olmaz
Türkiye kurulduğunda şeriat ile kurulmuştu sonradan 10 Nisan 1928 bu yasa kaldırıldı ve laiklik geldi . bilginize .

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,944
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
? siz önce bir kendinizi sorgulayın ben Müslüman mıyım diye sonra gelip bana dinden çıkıyorsun deyin Hz.Süleyman a.s Mührüne laf ediyorsun . ne dememi bekliyordun merak ediyorum
Laf ermedim sadece zihniyetinizi anladım dedim ben zaten bunu 6 aya yakın sorguladım sonra bu sonuca vardım.

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,944
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932

Türkiye kurulduğunda şeriat ile kurulmuştu sonradan 10 Nisan 1928 bu yasa kaldırıldı ve laiklik geldi . bilginize .
Tamam bu puan resmî dini olmadığını gösteriyor.

xawentis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Emin Akay
Instagram
Twitter
xawentis
Tamam bu puan resmî dini olmadığını gösteriyor.
tamam yazdığım yazı neyi açıklıyor bu ülke kurulduğunda islamiyet olarak kuruldu sonradan bu yasa kaldırıldı ve devlet Laik oldu . bazı kesim size demiyorum bazı kesim bu ülkenin direk laiklik üzerine kurulduğunu sanıyor ben o yazıyı bilmeyen kesim için yazdım .

size bir saygısızlığım olduysa özür dilerim kusurada bakmayın konuyu artık uzatmak istemiyorum hayırlı günler dilerim

Top Bottom