Neler Yeni

Okulda Din Derslerinde Sadece İslam Görmek

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Laik bir devletiz ama din dersinde sadece İslam görüyorüz , bu normal mi ? din diyor zaten , çok fazla din var sadece İslam yok

sizce bu mantıklı mı ? bana biraz garip geldi
tarih dersinde detaylı değil ama azçok anlatiyor diğer dinleride

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
3 ay öncesinin konusunu nasıl görüyonuz ve neden yazıyonuz merak ettim bilmiyorum da ben sebebini

xawentis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Emin Akay
Instagram
https://www.instagram.com/xawentis/?hl=tr
Twitter
xawentis
Laik bir devletiz ama din dersinde sadece İslam görüyorüz , bu normal mi ? din diyor zaten , çok fazla din var sadece İslam yok

Devlet laik olabilir kardeşim insanı müslüman nereden geldiğini iyi bil bundan 100 asır önde bu topraklar Osmanlı topraklarıydı hangi dinin gelmesini bekliyordun tabii ki'de İslam dini öğretilecek .

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Diğer dinler de var kardeşim az büyüyüp 2.sınıfa geçersen görürsün

NespaY

80+ Silver

Dostum senin yaşın baya küçük çünkü biz neredeyse tüm dinleri gördük anlatıldı ve sır bu dinler hakkında ezber bile yapılmıştı sınav için.

xawentis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Emin Akay
Instagram
Twitter
xawentis
Devlet laik olabilir kardeşim insanı müslüman nereden geldiğini iyi bil bundan 100 asır önde bu topraklar Osmanlı topraklarıydı hangi dinin gelmesini bekliyordun tabii ki'de İslam dini öğretilecek .
Yani kısacası biz Müslümanız kardeşim bizim başka bir dinimiz yok İslam dinini öğrenmek bizim için zorunludur biz 1000 Yıl boyunca İslam için savaştık ve İslamiyetin kumandanı olduk . Halifesi olduk halifeliği bilmiyorsan kısaca anlatıyım Halifelik bütün Müslümanları 1 kişi yönetiyor nasıl papa tek başına bütün Hristiyan alemini yönetebiliyorsa Halifelik te oydu bütün Müslümanları 1 kişi yönetiyordu ve bu konuyu açman o kadar saçma ki devlet istediği kadar laik olsun Milleti Müslüman ve rica ediyorum bu konuyu kapat . insanlar senin yüzünden kavga edebilir .

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
İsteyen derse girmek zorunda değil diye biliyorum.

Ülkemizin resmi dini islamiyet o yüzden ağırlık ile islam bilgisi görüyoruz brom.
Laik bir ülkenin dini olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Azınlık bir kesim için farklı bir ders açmak ne kadar mantıklı? 1000 kişilik okulda maks 4-5 kişi bu durumda oluyor.
Dediğiniz şey hiç mantıklı değil birgün azınlık olursanız bu mantıkla sizide ezerler keşke biraz empati yapsanız

xawentis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Emin Akay
Instagram
Twitter
xawentis
Laik bir ülkenin dini olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz şey hiç mantıklı değil birgün azınlık olursanız bu mantıkla sizide ezerler keşke biraz empati yapsanız
Empati ile alakası yok dostum adam doğru söylüyor bu şekilde olan çok az insan var okullarda zaten çoğunluk ile İslam dini öğretiliyor diğer dinlerde öğretiliyor amma velakin çoğunluk olarak İslam dini nedeni ise soyumuzdan gelmesidir he Dinin İslam değil gider öğretmenine söyler bir şey yapamıyorlarsa Okul müdürüne gider derdini anlatır bu kadar basit . gelip te burada konu açması çok saçma insanları birbirine düşürmekten başka bir şey değil bu konu ülkemizin çoğunluk bir kesimi İslam dinini yaşıyor devlet laikte olsa bundan 100 asır önce Osmanlı devleti vardı bunu unutmamanızı tavsiye ederim . yani devletimiz Laik bir devlet olsa da olmasa da Ülkenin çoğunluk kesimi İslam dinini yaşıyor . inşallah beni anlamışsınızdır .

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Laiklik veya laisizm (Fransızca: Laïcité), devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensip
O zaman din dersinin
Empati ile alakası yok dostum adam doğru söylüyor bu şekilde olan çok az insan var okullarda zaten çoğunluk ile İslam dini öğretiliyor diğer dinlerde öğretiliyor amma velakin çoğunluk olarak İslam dini nedeni ise soyumuzdan gelmesidir he Dinin İslam değil gider öğretmenine söyler bir şey yapamıyorlarsa Okul müdürüne gider derdini anlatır bu kadar basit . gelip te burada konu açması çok saçma insanları birbirine düşürmekten başka bir şey değil bu konu ülkemizin çoğunluk bir kesimi İslam dinini yaşıyor devlet laikte olsa bundan 100 asır önce Osmanlı devleti vardı bunu unutmamanızı tavsiye ederim . yani devletimiz Laik bir devlet olsa da olmasa da Ülkenin çoğunluk kesimi İslam dinini yaşıyor . inşallah beni anlamışsınızdır .
O zaman osmanlı gibi çağın gerisinde kalalım bana okulda diğer din hocaların olmasındaki zararı söyle bu konunun laiklikle bir bağlantısı bar yönetim her dine eşit uzaklıkta olmalo ama okullarda çoğunlukla islamı öğretiyor muaf olursada iki kişininde sadece 2 matematik yanlışı varsa onu geriye atıyor
Ya hiç öğretme yada okulda her dinin hocasını bulundur

xawentis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Emin Akay
Instagram
Twitter
xawentis
O zaman din dersinin

O zaman osmanlı gibi çağın gerisinde kalalım bana okulda diğer din hocaların olmasındaki zararı söyle bu konunun laiklikle bir bağlantısı bar yönetim her dine eşit uzaklıkta olmalo ama okullarda çoğunlukla islamı öğretiyor muaf olursada iki kişininde sadece 2 matematik yanlışı varsa onu geriye atıyor
Ya hiç öğretme ya her dinin hocasını bulundur
Yazdığım yazıyı her halde tam okumadın okullarda zaten diğer dinler öğretiliyor çoğunluk olarak islam dini var zaten'da olması gereken şey o ne bekliyordun Hristiyan olmamızı mı o kadar saçma yazmışsın ki yazıyı ve yazdığın yazı ( Osmanlı gibi Çağın gerisinde mi kalalım ) ne biçim yazı bu yazdığım yazıyı doğru dürüst oku sonra gel buraya yaz eyer İslam dinine bağlı değilsen gidip bizzat müdür ile veyahut öğretmenin ile konuşursun bu kadar basit bu konunun bu kadar ileriye gitmesi saçma sorunun cevabını veriyoruz siz cevaba soru ile karşılık veriyorsunuz bir daha söylüyorum ( Okullarda diğer dinler öğretiliyor yaşınız küçük herhalde bilmiyorsunuz . )

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Yazdığım yazıyı her halde tam okumadın okullarda zaten diğer dinler öğretiliyor çoğunluk olarak islam dini var zaten'da olması gereken şey o ne bekliyordun Hristiyan olmamızı mı o kadar saçma yazmışsın ki yazıyı ve yazdığın yazı ( Osmanlı gibi Çağın gerisinde mi kalalım ) ne biçim yazı bu yazdığım yazıyı doğru dürüst oku sonra gel buraya yaz eyer İslam dinine bağlı değilsen gidip bizzat müdür ile veyahut öğretmenin ile konuşursun bu kadar basit bu konunun bu kadar ileriye gitmesi saçma sorunun cevabını veriyoruz siz cevaba soru ile karşılık veriyorsunuz bir daha söylüyorum ( Okullarda diğer dinler öğretiliyor yaşınız küçük herhalde bilmiyorsunuz . )
100 asır önce osmanlı var diyosun bende osmanlı gibi çağın dışındamı kalalım diyorum öğretyor ama 1 ümite falan okulda hepsinin hocası olsa bu durum çözülecek devlet. saçma sapan şeyler yerine buna para harcasa sorun çözülecek
Eski ppnizin hz Süleyman mührü olduğunu öğrendim zihneyetinizi tahmin edebiliyorum onyüzden tartışmayacağım

Son düzenleme:

BlueLabels

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,016
İsim
Kaira Bilgic
Hayır dostum normal değil çünkü dinlerin dersi olması gerekirken bizim milletimiz müslüman ağırlıklı olduğu için sadece müslümanlık işlenir sanıyorlar halbuki diğer dinleri öğrenip arada münazara etmek gerek yoksa sen sadece kendi dinini(?) yarım yamalak öğrenirsin bu daha rahat öğrenmek için münazara şarttır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,096
Üyeler
166,881
Son üye
mehmet98
Top Bottom