Okulda Din Derslerinde Sadece İslam Görmek

Sternog

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
1,982
Laik bir devletiz ama din dersinde sadece İslam görüyorüz , bu normal mi ? din diyor zaten , çok fazla din var sadece İslam yok

sizce bu mantıklı mı ? bana biraz garip geldi

Laik bir devletiz ama din dersinde sadece İslam görüyorüz , bu normal mi ? din diyor zaten , çok fazla din var sadece İslam yok

8. Sınıfta dinler tarihi var ve hinduizm gibi dinler de özet olarak anlatılıyor ama genel olarak sadece islam anlatılıyor

Laik demek Din ve Devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır Din Dersinde ne işlediğin değildir.

Senin dediğin laiklik değil senin dediğin sekülerlik. Sekülerist bir toplum maalesef ki değiliz öyle olsak hiçbir söylemde, aktivitede din kullanılmaz. Çünkü din kişinin Allah ile arasındaki bir olaydır. Başkalarının din üzerinden öne geçmeye çalışması ve halkın büyük bir kısmının sırf din ile ilgili laflar söylediği için o kişi/kurumları öne çıkarması Türkiye'nin en büyük problemi bana kalırsa. Bunun dışında laik bir toplum olduğumuz da pek söylenemez zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,863
Üyeler
186,551
Son üye
kandemir14
Geri