%90 Müslüman olduğu için ayrıca bir arkadaşın da dediği gibi onlar verilse çocuğunu okula göndermeyecekler var ve muaf olabildiğin için ayrıca arada kısa özet geçildiği için pek sorun olacak bir şey değil bence ama din için ufak kilisesi tarzı bir yerlerde olabilir o ayrı
her ulke kendine gore din dersi veriyor. mesela cin'de dogsaydin islam hakkinda birsey ogretmezlerdi kendi orf adet ve yasalarini ogretiyorlar ustelik disa kapalilar. abd vb gibi ulkelerde hristiyanlik asilaniyor. israil desen zaten hem kendilerini hemde dinlerini ustun goruyorlar yahudiler.
gordugun gibi hangi ulkede dogarsan dog o ulkenin din orf adetlerini ogreniyorsun. islam en doğru olani kendince elestirebilirsin ama bu dogrulugunu degistirmeyecektir. din dersinde diger dinlerede deginilir detaya inilmesede. din dersi bence verilmeli ama icerik olarak biraz degismeli tabi Adem peygamberden baslanmali diger buyuk peygamberler anlatildiktan sonra Muhammed peygamber anlatilmali. hem boylelikle yahudilik, hristiyanlik falan nasil ortaya cikti daha iyi ogrenilir
Hocam karismayim karismayim diyorum ama yanlış biliyorsunuz çin Avrupa gibi ülkelerde özellikle cinde nüfusun büyük bir çoğunluğu ateistler den oluşur İsviçre Norveç bunlardan bahsetmeme bile gerek yok herhalde dünya artık eskisi gibi din ile dönmüyor tam aksi insanlar tarafından umursanmamaya başladı o yüzden bu ülkelerin bazilari bu tür dersleri veriyor olabilir ancak bizim ki kadar ustlerine düştüklerini hiç zannetmiyorum
Hocam karismayim karismayim diyorum ama yanlış biliyorsunuz çin Avrupa gibi ülkelerde özellikle cinde nüfusun büyük bir çoğunluğu ateistler den oluşur İsviçre Norveç bunlardan bahsetmeme bile gerek yok herhalde dünya artık eskisi gibi din ile dönmüyor tam aksi insanlar tarafından umursanmamaya başladı o yüzden bu ülkelerin bazilari bu tür dersleri veriyor olabilir ancak bizim ki kadar ustlerine düştüklerini hiç zannetmiyorum
aksini dusunuyorum ateist desende her ulke gizlide olsa acikta olsa kendi ideolojilerini insanlarina yansitiyor. israildede ateist vardir ama benimsedigi olgular yahudilerle ayni oluyur. cinde ateist ama ogretileri farkli olunca ogretileri benimsiyorlar kendilerine kedi kopek ve vahsi hayvan yeme normal gosterilmis onlarda yapiyor. her ulke dogrudan veya dolayli olarak sana ideolojisini dinini benimsetiyor sen kendilerine ne kadar ateistim desede ulke dini medyasi vb durumlar insani dogrudan etkiler
şu laikliği din neredeyse yazılıyor
bunun laiklik ile ne alakası var
1-zaten dinin farklı ise dersten sorumlu değilsin
2-islam 1 görüyorsun dinde buna dikkat edin
3-laiklik devlet ile din arasıdır ne alaka dersle
Ülkede demokrasi varsa çogunluk müslüman oldugu için demokrasilerde çogunlugun dedigi olur. Senede 50 saat din dersi görecekseniz en az 35 saati islam dini anlatılmalı sonra da kalan dinlerden bahsedilmelidir.
Eger din dersini dininizi ögrenme amacıyla degilde farklı dinler ögrenme amacıyla görecekseniz. Bu sistem zaten her sene olmaz 12 sene boyunca farklı dinleri ögretmek olmaz o zaman çogunlugun dedi dışına çıkılabilir.
Laiklik her dinin o ülkede eşit haklara sahip olması demektir.
Örnek çogunlugu hristiyan olan ülke de laiklik varsa diger dinlere mensup kişilerin özgürce dinlerini yaşamasını güvence altına alan bir kanundur. Fransadan çıkma laikligin anlamı ve bu kanunun oluşturulma amacı budur.
Laiklik veya laisizm (Fransızca: Laïcité), devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensip
Bu maalesef siyasetle alakalı siyasi islam dediğimiz olgu ve ülkemizin dandik eğitim sistemi.Yanlış anlaşılmasın kendimde müslüman olarak söylüyorum.İsteyen din dersi almasın arkadaş böyle bir zorunluluğun olması saçmalığın daniskası.Siyasi islamcılıkda burda ortaya çıkıyor.Okullarda evrim teorisin verilmesi isteyenlerin diğer dinler hakkında eğitim almasını ve istemeyenlerin ise din dersinden muaf olması gerekiyor.Çocukları böyle çökmüş bir sistemde yetiştirmek yazık bu çocuklara.İslam kadar ilime önem veren bir dinde evrim teorisi ve teolojiden mahrum kalmak gerçekten çok acınası bi durum.