Diş e kanal tedavisi acıyor mu

Salı günü kanal tedavisi olmaya gidicem ama baya gerildim herhangi bi acıma söz konusu mu veya uyuşturmak için iğne vurdukları zaman acı hissedermiyim (kanal tedavisi olanlar yazarsa memnun olurum)
Kendim şuan diş hekimliği 3.sınıftayım kanal tedavisi evet süreç ilerlemişse acıyabilir bu yapan kişinin ne kadar sana morphin vurmasına göre değişen bir şey ama normal bir diş doktoru hastasının en az ağrıyla kliniğinden ayrılmasını ister.Kanal tedavisi gerçekten iyi bir doktora gidilip yapılması gerekilir.Alt tarafı dolgu da bile bu işlem böyledir.Geçmiş olsun hocam :)

Hocam o dediğiniz alet ağız taş temizleme galiba. Temizledikçe su çıkıyo. Tüküresin geliyor. Doktora diyorum boğulacam tüküreyim. Adam diyo ki az kaldı dayan. Ölüyom burda. O kadar lanet bir alet olamaz ya :D
Ama tabii hiç acı yok :)

bir pipet takıyorlar zaten sol tarafa senin ağzından suyu tükürüğü vs çekiyor ama sonra su alıp tükürüyon.

bir pipet takıyorlar zaten sol tarafa senin ağzından suyu tükürüğü vs çekiyor ama sonra su alıp tükürüyon.
Aynen aynen :D
O pipet bazen dil altına giriyor o kadar gıcık :D
Gıdıklandırıyor beni

Ağızda birikmiş olan yabancı bakteriler(pulpanın altındaki bölüm) hava ile tepkime verdiğinde köpürürler hocam az daha bilimsel anlatayım :D Daha derindeki mikroorganizmaları yok etmek amacıyla ağıza bir miktar su alınıp tükürülmesi gerekir

Küçüklükten beri dişçilerdeyim :) ilk defa böyle bir operasyon olacaksa sakin olun çok bi acı yok diş çekimi daha çok acıyor desem yeridir :).

Acısı tuzundan az :)

Salı günü kanal tedavisi olmaya gidicem ama baya gerildim herhangi bi acıma söz konusu mu veya uyuşturmak için iğne vurdukları zaman acı hissedermiyim (kanal tedavisi olanlar yazarsa memnun olurum)
Vallaha ben kendimi bildim bileli dişçiye giderim. Yakında tel takılacak. Korkmaya gerek yok iğne vurduktan sonra hiç bir acı yok neredeyse. Kanal tedavisi olmadım ancak üst üste 5 tane diş çektirdim :D O bile iğne ile hissettirmedi yani.

doğuştan bir şekilde neredeyse tüm dişlerim sorunlu 3 tanesi çekildi(azı dişlerim) yaklaşıkta 15-16 tanesinde dolgu,kanal vardır temin ederimki eğer iğne sokarken yani uyuştururken kendini sıkıp sabit dururssan iğne tam uyuşturması gereken yeri yuşturur ve çok yüksek ihtimalle acı hissetmezsin sadece allahın belası bi alet var sulu haııııııııııııııı diye ses çıkarıyor o biraz sesten korkutuyor acıyor gibi hissediyorsun o kadar
Okurken midem bulandı

Zaten uyuşturucu falan vuruyor neredeyse hissetmiyorsun. Acı sıfır diyemem ama asla dayanılmaz bir acı değil. Biraz da uzun bir işlem olduğu için o kadar süre boyunca ağzında birşeylerle durup o hafif acıyı hissetmek can sıkıcı oluyor.
Bide çürük var o acıyı fazlalaştırırmı

Hocam o dediğiniz alet ağız taş temizleme galiba. Temizledikçe su çıkıyo. Tüküresin geliyor. Doktora diyorum boğulacam tüküreyim. Adam diyo ki az kaldı dayan. Ölüyom burda. O kadar lanet bir alet olamaz ya :D
Ama tabii hiç acı yok :)
O emici cihazı düzgün tutamıyorsa hemşire sıkıntı oluyoe hem canını acıtıyor hemde su gitmiyor :D

Geri