Neler Yeni

Discord alternatifi Guilded'a nasıl kayıt olunur? Nasıl kullanılır? (Rehber)

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Kemal
Dns değişince giriliyor daha basit değilmi?

_AhmeT_-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Pc İle Alakalı her şey Ve Yazılım
Arkadaşlar iyi forumlar. Biliyorsunuz Discord platformu ülkemizde yasaklandı. alternatif olarak eski ve Discord'a benzemeyen alternatifler yerine Discord gibi veyahut daha iyi olan bir platform olan Guilded'a nasıl kayıt olunup kullanılacağını anlatacağım. Öncelikle Guilded'ı indirip veyahut sitesine giriş yapıyoruz.

Nasıl Kayıt olunur?
Siteye giriş yapıp Sign up'a tıklıyoruz. Yüklediğimizde de aynısını yapıyoruz.

Uygulamayı yapan firma Roblox'la aynı olduğu için kısa süreliğine WARP veya VPN açmalıyız. Tek seferlik yalnızca giriş yapmak için.
Alıntıyı görüntüle

Devam ediyoruz..
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Hesabınızı kurduktan sonra sunucu kurmanızı istiyor. Hazır gelmişken onu da anlatayım.

Buradan sunucunuzun adını ve profil fotoğrafını ayarlıyoruz. (Gif Koyabilirsiniz.)
Alıntıyı görüntüle

Buradan sunucunuzda bulunmasını istediğiniz oyunları seçin.
(Bu odalar sunucunuzda alt gruplar olacaklar.)
Alıntıyı görüntüle

Örnek: Bölge olarak middle east ve platfrom seçin. TeamType seçmenize gerek yok.
Alıntıyı görüntüle
Buradan daveti arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Arayüzü Discord ile benzer hatta neredeyse birebir. Fakat farklılıkları anlatacağım.
Alıntıyı görüntüle
Not:R ve T farklı sunucular değil. Sunucunuzun altındaki oyun grupları. Sadece oyunlar için değil başka topluluklar içinde kurabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Tüm oda türlerini tek kanalda yaptım.
Sizlere hepsini anlatacağım.

Calender: Sunucunuzda/grubunuzda yaptığınız planları ve etkinlikleri gösterir. Bu tamamen özelleştirilebilir.

Alıntıyı görüntüle
Scheduling: Etkinliklerinizi saatine saatine planlamanızı sağlar.
Alıntıyı görüntüle

Stream: Sunucunuzdaki/grubunuzdaki kişilerle birlikte yayın yapmanızı, İstediklerinize konuşma yetkisi vermenizi sağlar.
(Ayrıca izleyicileriniz sizle yazılı ve sesli olarak sohbet edebilir.)

Alıntıyı görüntüle

Announcements: Duyurularınızı buradan yapabilir, duyurularınıza yorum alabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Forum: Forumda konu açıp soru sorabilirsiniz.

List: Siz ve üyeleriniz listede görev ya da yapılacak şeyler eklemesini sağlar.
Alıntıyı görüntüle

Docs: Dokümanlarınızı paylaşmanızı sağlar.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Media: Video, görsel ve benzeri şeyler paylaşmanızı sağlar
Alıntıyı görüntüle

Sunucuya katılmak ve Sunucuya almak.

Sunucunuzun davetini birine attığınızda o kişinin daveti kabul etmesi gerek ve sunucuya girerken isteğe bağlı soru sorabilirsiniz.
Aynı zamanda o kabul ettikten sonra sizin de onu kabul etmeniz gerek. (Bunu ayarlardan değiştirebilirsiniz.)
Alıntıyı görüntüle

Sunucu Hakkında bu kadar bilgi verdim. Ayarlara kadar girmeyeceğim.

Alıntıyı görüntüle
En sol tarafta böyle bir kısmımız var.
Sunucularımızın olduğu yerde sunucularımızı yönetebilir, favorilere alabiliriz.
Discover bölümünden topluluk botlarına ve sunucularına ulaşabiliriz.
Direct Messages kısmından arkadaşlarımızla olan mesajlarımıza erişebiliriz.

Burada profilimiz mevcut. Arkadaşlarınız ve kendiniz profilinize post bırakabilirsiniz.
Aynı zamanda Games bölümünden oyunlarınızı ekleyip Media kısmından video ve fotoğraf ekleyebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

İlk rehberim yani bazı hatalar olabilir mazur görün.
Uygulamayı 1 yıldır kullanan biri olarak sorunlarınızı bu rehberin altında sormayı unutmayın.
opera gx den vpn açıp dc devam edin kolay yolu ?

iamyuso31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yusuf Yöndemli
yayın ekranı verirken yayın sesi çıkmıyor o ayarı biliyor musun?

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
765
İsim
Sercan SAYİT
Discord yasaklamaların farkında ve çözüm için uğraşacaklarını söylüyor, kısa süre içinde açılması muhtemel. Ben ve benim gibiler de zaten genel internetleri etkilenmesin diye alternatif tarayıcılara VPN eklentileri kurarak Discord'a giriş yapıyoruz.

image.png

Taha1625

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Emir Taha
Discord yasaklamaların farkında ve çözüm için uğraşacaklarını söylüyor, kısa süre içinde açılması muhtemel. Ben ve benim gibiler de zaten genel internetleri etkilenmesin diye alternatif tarayıcılara VPN eklentileri kurarak Discord'a giriş yapıyoruz.

Alıntıyı görüntüle
Hocam amacım zaten yalnızca uygulamayı tanıtmak. Ve de pek kolay açılacağını düşünmüyorum ne kadar iş birliği yaparlarsa yapsın. Sonuçta artık adı çıktı. İnstagram gibi değil ki.

JackieTR

80+ Bronze
Arkadaşlar iyi forumlar. Biliyorsunuz Discord platformu ülkemizde yasaklandı. alternatif olarak eski ve Discord'a benzemeyen alternatifler yerine Discord gibi veyahut daha iyi olan bir platform olan Guilded'a nasıl kayıt olunup kullanılacağını anlatacağım. Öncelikle Guilded'ı indirip veyahut sitesine giriş yapıyoruz.

Nasıl Kayıt olunur?
Siteye giriş yapıp Sign up'a tıklıyoruz. Yüklediğimizde de aynısını yapıyoruz.

Uygulamayı yapan firma Roblox'la aynı olduğu için kısa süreliğine WARP veya VPN açmalıyız. Tek seferlik yalnızca giriş yapmak için.
Alıntıyı görüntüle

Devam ediyoruz..
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Hesabınızı kurduktan sonra sunucu kurmanızı istiyor. Hazır gelmişken onu da anlatayım.

Buradan sunucunuzun adını ve profil fotoğrafını ayarlıyoruz. (Gif Koyabilirsiniz.)
Alıntıyı görüntüle

Buradan sunucunuzda bulunmasını istediğiniz oyunları seçin.
(Bu odalar sunucunuzda alt gruplar olacaklar.)
Alıntıyı görüntüle

Örnek: Bölge olarak middle east ve platfrom seçin. TeamType seçmenize gerek yok.
Alıntıyı görüntüle
Buradan daveti arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Arayüzü Discord ile benzer hatta neredeyse birebir. Fakat farklılıkları anlatacağım.
Alıntıyı görüntüle
Not:R ve T farklı sunucular değil. Sunucunuzun altındaki oyun grupları. Sadece oyunlar için değil başka topluluklar içinde kurabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Tüm oda türlerini tek kanalda yaptım.
Sizlere hepsini anlatacağım.

Calender: Sunucunuzda/grubunuzda yaptığınız planları ve etkinlikleri gösterir. Bu tamamen özelleştirilebilir.

Alıntıyı görüntüle
Scheduling: Etkinliklerinizi saatine saatine planlamanızı sağlar.
Alıntıyı görüntüle

Stream: Sunucunuzdaki/grubunuzdaki kişilerle birlikte yayın yapmanızı, İstediklerinize konuşma yetkisi vermenizi sağlar.
(Ayrıca izleyicileriniz sizle yazılı ve sesli olarak sohbet edebilir.)

Alıntıyı görüntüle

Announcements: Duyurularınızı buradan yapabilir, duyurularınıza yorum alabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Forum: Forumda konu açıp soru sorabilirsiniz.

List: Siz ve üyeleriniz listede görev ya da yapılacak şeyler eklemesini sağlar.
Alıntıyı görüntüle

Docs: Dokümanlarınızı paylaşmanızı sağlar.

Media: Video, görsel ve benzeri şeyler paylaşmanızı sağlar
Alıntıyı görüntüle

Sunucuya katılmak ve Sunucuya almak.

Sunucunuzun davetini birine attığınızda o kişinin daveti kabul etmesi gerek ve sunucuya girerken isteğe bağlı soru sorabilirsiniz.
Aynı zamanda o kabul ettikten sonra sizin de onu kabul etmeniz gerek. (Bunu ayarlardan değiştirebilirsiniz.)
Alıntıyı görüntüle

Sunucu Hakkında bu kadar bilgi verdim. Ayarlara kadar girmeyeceğim.

Alıntıyı görüntüle
En sol tarafta böyle bir kısmımız var.
Sunucularımızın olduğu yerde sunucularımızı yönetebilir, favorilere alabiliriz.
Discover bölümünden topluluk botlarına ve sunucularına ulaşabiliriz.
Direct Messages kısmından arkadaşlarımızla olan mesajlarımıza erişebiliriz.

Burada profilimiz mevcut. Arkadaşlarınız ve kendiniz profilinize post bırakabilirsiniz.
Aynı zamanda Games bölümünden oyunlarınızı ekleyip Media kısmından video ve fotoğraf ekleyebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

İlk rehberim yani bazı hatalar olabilir mazur görün.
Uygulamayı 1 yıldır kullanan biri olarak sorunlarınızı bu rehberin altında sormayı unutmayın.

Genel olarak pc de gerçekten kullanışlı discord kıyasla 1080p 60fps ekran ya da kaynak verme olayı da var bunu discord da ancak ücretli şekilde yapılabiliyor yani arkadaşlarla pc de kullanmak için bire bir ekran paylaşımı da bir yandan da gayet iyi.. Evet kayıt olup giriş yaparken 1 kereliğine mahsus olarak vpn açmak şart onunda sebebi roblox kapatıldığı için ama değer mi değer.. TeamSpeak kullanmak yerine dc benzer uygulama kullanmak güzel. Telefondan kullanmak isteyenler de aynı şekilde 1 kereliğine vpn açması gerekiyor.

Şayet şu da var hangi uygulama olursa olsun bir dc etmez.. Bunun yanı sıra benim gözlemlerim de telefondan girince bazı modellerde yayına katılamıyor.. Yada katılsa dair ekranı tam ekran yapma ya da ekranı yatay olarak kullanıp izleme olayı yok.. Ekstra olarak yine telefonda pek fazla ses seçeneği kısacası ayar seçenekleri çok fazla yok. Belirli bir ayarlar var bu yüzden de telefon tarafı sıkıntılı ama pc kısmında gerçekten gayet iyi ses kanallarını europa ayarladığınız da ping değerleri 60 civarı oluyor bu da makul.

Son olarak rehber için teşekkürler hocam ama ne yazık ki.. İnsanları alıştığı ortamdan başka bir yere çekmeye çalışınca çok fazla şikayetçi oluyorlar. Siz gayet güzel bir rehber hazırlamışsınız lakin dediğim gibi çoğu kişiyi bu durumdan uzaklaştırmak zor. Yine de şahsen kendi adıma teşekkür ederim iyi forumlar.

Taha1625

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Emir Taha
Genel olarak pc de gerçekten kullanışlı discord kıyasla 1080p 60fps ekran ya da kaynak verme olayı da var bunu discord da ancak ücretli şekilde yapılabiliyor yani arkadaşlarla pc de kullanmak için bire bir ekran paylaşımı da bir yandan da gayet iyi.. Evet kayıt olup giriş yaparken 1 kereliğine mahsus olarak vpn açmak şart onunda sebebi roblox kapatıldığı için ama değer mi değer.. TeamSpeak kullanmak yerine dc benzer uygulama kullanmak güzel. Telefondan kullanmak isteyenler de aynı şekilde 1 kereliğine vpn açması gerekiyor.

Şayet şu da var hangi uygulama olursa olsun bir dc etmez.. Bunun yanı sıra benim gözlemlerim de telefondan girince bazı modellerde yayına katılamıyor.. Yada katılsa dair ekranı tam ekran yapma ya da ekranı yatay olarak kullanıp izleme olayı yok.. Ekstra olarak yine telefonda pek fazla ses seçeneği kısacası ayar seçenekleri çok fazla yok. Belirli bir ayarlar var bu yüzden de telefon tarafı sıkıntılı ama pc kısmında gerçekten gayet iyi ses kanallarını europa ayarladığınız da ping değerleri 60 civarı oluyor bu da makul.

Son olarak rehber için teşekkürler hocam ama ne yazık ki.. İnsanları alıştığı ortamdan başka bir yere çekmeye çalışınca çok fazla şikayetçi oluyorlar. Siz gayet güzel bir rehber hazırlamışsınız lakin dediğim gibi çoğu kişiyi bu durumdan uzaklaştırmak zor. Yine de şahsen kendi adıma teşekkür ederim iyi forumlar.
Hocam değerlendirme için çok teşekkür ederim. Ülkemizde Discord tamamen kapanmış bulunmakta. Tabii DNS gibi alternatif imkanlarda mevcut fakat kullanan ve interneti kötü bir çok arkadaşımın bağlantı sorunları, ping sorunları yaşadığını gözlemledim. Uygulamada Discord'a nazaran bir çok eksik var evet ama aynı zamanda eksikleri kapatan ayrıcalıklarda mevcut fakat dediğiniz gibi insanları alıştığı ortamdan başka yere çekmek zor ama biz Skype'tan Discord'u seçmiş insanlarız bence buna da alışırız🙂. Değerlendirme ve yorumunuz için gerçekten çok teşekkür ederim benim için çok değerli🙏.

tunq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
400
İsim
Tuna
asla discordun yerini tutmaz ama 2 gundur kullaniyoruz sorun yaratmadi hatta arayuzu dc den guzel geldi. bana gore tek eksi yani gurultu azaltma yok galiba veya biz bulamadik

Taha1625

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Emir Taha
asla discordun yerini tutmaz ama 2 gundur kullaniyoruz sorun yaratmadi hatta arayuzu dc den guzel geldi. bana gore tek eksi yani gurultu azaltma yok galiba veya biz bulamadik
ayarlardan açabilirsiniz. Discord gibi detaylı yok malesef.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Fatih Kıyak
Selam dostum guilded durduk yere hepimizi sunucudan atıyor 2 3 saat de bir o ayarı nasıl yapcaz
1729704465580.png
hata bu beni dahil herkesi aniden atıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

valla bizi atmaya başladı konusurken aniden sunucudan atıyor
1729704544528.png
tekrar bağlanmak isteyince bunu diyor

Top Bottom