DisplayPort vs HDMİ 2.0 ?

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,360
Elimde altın uçlu hdmi 2.0 kablosu var 144hz monitörde sorunsuz kullanıyorum uzunca süredir. Display port kablosuna geçiş yapsam görüntü kalitesi, gecikme değeri açısından bi faydası olur mu veya gerek var mı ?

Elimde altın uçlu hdmi 2.0 kablosu var 144hz monitörde sorunsuz kullanıyorum uzunca süredir. Display port kablosuna geçiş yapsam görüntü kalitesi, gecikme değeri açısından bi faydası olur mu veya gerek var mı ?
Geç zararı olmaz hatta faydası olur HDMI kablolar sadece 120hz destekliyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin

Hdmi 1.4 kablo ile aşağıdaki sistemi Freesync açık ve 144hz şeklinde kullanıyorum. Aynı şekilde bende DP 1.2 veya DP 1.4 geçsem bi yararı olur mu?
*ViewSonic XG2405-2 24" 1 MS 144 Hz HDMI+DP FreeSync Full HD IPS LED Monitör
*Sapphire PULSE Radeon RX 6700 GDDR6 10GB Ekran Kartı

DP sürümüne göre değişir fakat arada bir uçurum yok. Hemen hemen aynı performansı alırsınız. Monitör yükseltmesi yaparsanız ileride onun içinden çıkan ile DP geçebilirsiniz.

hdmi kablom kalitesiz değil 2.0 ve 144hz sıkıntısız kullanıyorum. Gözle görülür bir fark olacaksa dp kablosu bakıcam ama özellikle görüntü kalitesi olarak bi fark olmayacaksa gerek yok

hdmi kablom kalitesiz değil 2.0 ve 144hz sıkıntısız kullanıyorum. Gözle görülür bir fark olacaksa dp kablosu bakıcam ama özellikle görüntü kalitesi olarak bi fark olmayacaksa gerek yok
Hocam ekran kartın Nvidia ise g-sync açamassın HDMI kablo ile ama AMD ise freesync açabilirsin tercih meselesi g-sync kullanmıyorum diyorsan DP almana gerek yok

Hocam ekran kartın Nvidia ise g-sync açamassın HDMI kablo ile ama AMD ise freesync açabilirsin tercih meselesi g-sync kullanmıyorum diyorsan DP almana gerek yok
monitörüm g-sync desteklemiyor maalesef yalnızca freesync destekliyor kartımda nvidia. O zaman 144hz monitör için gerek yok

Gözle görülür bir fark olacağını zannetmiyorum

Geri