Neler Yeni

Dizel Araç Vs Benzinli Araç

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
dizel arabada da kamyonların tırların otobüslerin 1tonluk deposunun dolmasını beklersin o bayram kalabığında...
Otobüs kjamyon bizim aldığımız mazotu mu alıyor sanıyorsun . Ben hiç shellden mazot alan tır görmedim çünkü onların daimi aldığı yerler var ve ucuza alıyolar bizim gibi 7 liraya mazot almıyolar. Bir tanıdığım şöför seypet diye pompadan alıyolarmış 6 liraya .

wkeremr

80+
Araç eğer 4x4 se veya ağır bi arabaysa benzinli olması dezavantaj bizim passat var araba 2.5 ton çok ağır o yüzden biz dizel otomatik aldık benzinli çok yakar dizel daha iyi ama dizelde satın alırken daha pahalıya denk gelir ama bana kalırsa biraz fazla para ver dizel al dizel her zaman rahatlık
alakası yok güçlü 180 bg üstü benzinli ise sorun yapmaz bizde Volvo V90 Cross Country 2.0 var dizel olanı 4x4 2020 model segmentindeki çoğu arabayı tokatlıyor geçen passat ezdik 240 bg olanı

Connor01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Zafer Can
Tavsiyem çok şehir dışına çıkmıyor iseniz elektirikli araba almanız renault zoe tek şarj 400 km menzili var bizim ailede kullanılan bi araç ikinci el fiyatları 180 k ile 250 k sıfırı 380 k 400 km yi gece 15 tl sabah 20 tl gibi fiyata şarj oluyo ver gi konusu ise 95 tl gibi düşük bi fiyat masraflarıda yok denilecek kadar az

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,234
İsim
.
alakası yok güçlü 180 bg üstü benzinli ise sorun yapmaz bizde Volvo V90 Cross Country 2.0 var dizel olanı 4x4 2020 model segmentindeki çoğu arabayı tokatlıyor geçen passat ezdik 240 bg olanı
Kaçla ezdiniz

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
Berkecan Ergin
Öylemi dersin
Zarar veriyor motora ömrünü kısaltıyor diyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Usta 2.5 Tonluk passat mı var ya
Kaç model
Yalan onlar aracın stok halinde stage 1 yaxılım zarar vermez ama her yerde yaptırmayacaksın. Stok halde stage 2 vs yaptırırsan zararı olur çünkü stage 2-3 te bazı parçalarında değişmesi gerekiyor. Dizel aracın masrafıda zaten fazladır

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
dizel arabada da kamyonların tırların otobüslerin 1tonluk deposunun dolmasını beklersin o bayram kalabığında...
Shellden hiç bir tır kamyon mazot almaz. Tanıdığım var tır şöförü seypetten mazot alıyolar 6 liraya . Depoda 400 500 lira fark ediyoe belki daha fazla yani bu biraz sallama oldu bir dahakine az salla

Yalan onlar aracın stok halinde stage 1 yaxılım zarar vermez ama her yerde yaptırmayacaksın. Stok halde stage 2 vs yaptırırsan zararı olur çünkü stage 2-3 te bazı parçalarında değişmesi gerekiyor. Dizel aracın masrafıda zaten fazladır
Ülkenin mazotundan bir cacık olmaz bu yüzden fazla . Masraf derken de zaten anca bir mazot filtresi pahalı. Enjektör pompa da her 10 binde bir yapılmıyor

Tavsiyem çok şehir dışına çıkmıyor iseniz elektirikli araba almanız renault zoe tek şarj 400 km menzili var bizim ailede kullanılan bi araç ikinci el fiyatları 180 k ile 250 k sıfırı 380 k 400 km yi gece 15 TL sabah 20 TL gibi fiyata şarj oluyo ver gi konusu ise 95 TL gibi düşük bi fiyat masraflarıda yok denilecek kadar az
Tek sıkıntı 2 kişilik olması. Birde o arabayı alan kişinin bir garajı olması lazım mecbur camları yok takılıyordu ama şeffaf plastik bildiğimiz ne kadar güvenli olur

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
O arabayı alan yakıtını düşünmez bence ve konu ile alakasız

benzin daha performanslı dizel daha ekonomik sana bağlı
Bakımda 200 lira fazla veririm dersen ama az yaksın dersen dizel al güç istiyorsan benzin al zaten lpg istemiyorsun

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
Berkecan Ergin
Shellden hiç bir tır kamyon mazot almaz. Tanıdığım var tır şöförü seypetten mazot alıyolar 6 liraya . Depoda 400 500 lira fark ediyoe belki daha fazla yani bu biraz sallama oldu bir dahakine az salla

Ülkenin mazotundan bir cacık olmaz bu yüzden fazla . Masraf derken de zaten anca bir mazot filtresi pahalı. Enjektör pompa da her 10 binde bir yapılmıyor

Tek sıkıntı 2 kişilik olması. Birde o arabayı alan kişinin bir garajı olması lazım mecbur camları yok takılıyordu ama şeffaf plastik bildiğimiz ne kadar güvenli olur
Dizel corolla piston 1600-2000 arası
Benzinlisi 500-700 arası 2007-11 model için. Servise götür yıllık yada km bakımında. Aynı araca dizelde ne kadar fiyst veriyorlar benzinlisinde ne fiyat beriyorlar. Şehiriçi dizel araçlar partikül filtresinin dolmasınada sebep olur bu yüzden yarım saat 1 saat 3-4bin devirde sabit hızda sürmek lazım. Daha sayayım mı? Oto yedek parça satıcısıyız dizel araçların bakımıda parçasıda daha pahalıdır.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dizel corolla piston 1600-2000 arası
Benzinlisi 500-700 arası 2007-11 model için. Servise götür yıllık yada km bakımında. Aynı araca dizelde ne kadar fiyst veriyorlar benzinlisinde ne fiyat beriyorlar. Şehiriçi dizel araçlar partikül filtresinin dolmasınada sebep olur bu yüzden yarım saat 1 saat 3-4bin devirde sabit hızda sürmek lazım. Daha sayayım mı? Oto yedek parça satıcısıyız dizel araçların bakımıda parçasıda daha pahalıdır.
Serviste bakım yaptıranlara hayret ediyorum gidip kazıklanıyolar. Bu dediklerini bende biliyorum merak etme . Masrafı fazla diyorsunuz parça fiyatı söylüyorsunuz araba sürekli motor mu yiyor?
Benim babamda kaportacı bende motor kısmında kendimi geliştirmeye çalışıyorum bilmediğim belki milyonlarca şey var ama bildiklerimi de yansıtıyorum
Yağ fiyatı farklı mazot filtresi pahalı ve burada bakımdan benzinli araba daha uyguna çıkıyor evet ama şehir içinde yaktığı yakıt ne olacak her dur kalkta araba daha çok yakıyor . Adamın alacağı araba 29 binde 200 bine kadar bakımları yapıldığı halde sorunsuz gider
100 binde baskı balata triger devirdaim değişir gerisinde 150 bindeya da 200 binde (aldığı mazota bağlı) Enjektör yaptırır pompa yaptırır . Ee yani arabaya bakarsa başka bir şey olacağını ben sanmıyorum.
Benzinli çok yakacak o kesin (dizele göre) Dizelde yakıt olarak ettiği tasarruf bakım aralığını da kapatır zaten

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
Berkecan Ergin
Serviste bakım yaptıranlara hayret ediyorum gidip kazıklanıyolar. Bu dediklerini bende biliyorum merak etme . Masrafı fazla diyorsunuz parça fiyatı söylüyorsunuz araba sürekli motor mu yiyor?
Benim babamda kaportacı bende motor kısmında kendimi geliştirmeye çalışıyorum bilmediğim belki milyonlarca şey var ama bildiklerimi de yansıtıyorum
Yağ fiyatı farklı mazot filtresi pahalı ve burada bakımdan benzinli araba daha uyguna çıkıyor evet ama şehir içinde yaktığı yakıt ne olacak her dur kalkta araba daha çok yakıyor . Adamın alacağı araba 29 binde 200 bine kadar bakımları yapıldığı halde sorunsuz gider
100 binde baskı balata triger devirdaim değişir gerisinde 150 bindeya da 200 binde (aldığı mazota bağlı) Enjektör yaptırır pompa yaptırır . Ee yani arabaya bakarsa başka bir şey olacağını ben sanmıyorum.
Benzinli çok yakacak o kesin (dizele göre) Dizelde yakıt olarak ettiği tasarruf bakım aralığını da kapatır zaten
Yakıt sorun değil yazmış. Siz neden yakıtı göz önüne alarak yorum yaptınızki usta. Kaldıki şehiriçinde sürekli dur kalkta dizel araçların sorun çıkarcağını partikulunde temiz kalması için yüksek devir kullanması gerektiğini biliyorsunuzdur

Top Bottom