Neler Yeni

dlss 3.5 amdyi tokatladı kanıtlı

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri. Genel Sorunlar.
Instagram
7emrek
konu 2k zaten Vram kullanımı ortada FPS i etkiliyordur ona lafım yok fakat abartıldığını düşünüyorum ...
tabii ki bu sizin düşünceniz. Fakat denildiği gibi VRAM'de ekran kartında önemli bir söz konusu.

batuu123

80+ Bronze
Fsr 3.0 3.5 çıkınca konuşalım kardeşim 25 bin TL ye 4070ti alırsın 12gb aynı paraya 7900xt alırsın 20gb şimdi gelip dicemki VRAM önemli değil sen 2k da güncel oyunları bir aç bakım kaç VRAM yiyor ben anlık warzone gibi oyunlarda 14gb VRAM yediği anları gördüm 6800xt ile
sen kafanı takma oyun üreticilerinin yüzde 90ı nvidiaya göre oyunlarını üretiyor 4000 serisinde 12gb kartlar varsa vram kullanımı 10gbyi geçmez yeni çıkacak oyunlarda bile ayrıca zaten 2k oyunculuk için 4070-4070ti, 20gb vram ile 7800xt alsan bile 4k zaten oynayamazsın doğru düzgün fps düşük olur ray tracing açmayı hiç saymıyorum bile 25fps zor alıyor cyberpunkta kısaca 12gb vram günümüz için de önümüzde ki 3-4 yıl için de oldukça yeterli ultra 2kda her şeyi oynatır

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,365
İsim
Bilal Tepe
sen kafanı takma oyun üreticilerinin yüzde 90ı nvidiaya göre oyunlarını üretiyor 4000 serisinde 12gb kartlar varsa vram kullanımı 10gbyi geçmez yeni çıkacak oyunlarda bile ayrıca zaten 2k oyunculuk için 4070-4070ti, 20gb vram ile 6800xt alsan bile 4k zaten oynayamazsın doğru düzgün fps düşük olur ray tracing açmayı hiç saymıyorum bile 25fps zor alıyor cyberpunkta kısaca 12gb vram günümüz için de önümüzde ki 3-4 yıl için de oldukça yeterli ultra 2kda her şeyi oynatır
Ben 2k ultra da 12gb yeterli olduğunu düşünmüyorum acikcasi Gine siz bilirsiniz

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Bu konu sagolsun AMD'nin hisseler yere cakildi :kekw:

sen kafanı takma oyun üreticilerinin yüzde 90ı nvidiaya göre oyunlarını üretiyor 4000 serisinde 12gb kartlar varsa vram kullanımı 10gbyi geçmez yeni çıkacak oyunlarda bile ayrıca zaten 2k oyunculuk için 4070-4070ti, 20gb vram ile 7800xt alsan bile 4k zaten oynayamazsın doğru düzgün fps düşük olur ray tracing açmayı hiç saymıyorum bile 25fps zor alıyor cyberpunkta kısaca 12gb vram günümüz için de önümüzde ki 3-4 yıl için de oldukça yeterli ultra 2kda her şeyi oynatır
Asil NVIDIA'nin DLSS'i yuzunden oyun yapimcilari artik oyunlarini optimize etmiyor. Zaten bunlar teknolojilerden yararlanip yine oynarlar diyerek salliyorlar oyunu piyasaya. First day hotfix almayan oyun kalmadi heralde artik. Lies of P iyi bir cikis yapti heralde o kadar.

Ama Nvidianin FG'i donanimdan yararlandigi icin her turlu yazilimsal FG'den daha iyi olacak. Umarim AMD patlamaz diyelim cunku zamaninda zaten yazilimsal bir Frame generation teknolojisi cikti ve bildigin çöptü.

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Nvidia'nın ve Amd'nin hitabı farklı önce inceleyelim,
Nvidia 2 yılda bir kart çıkartıp eski kartların yüzüne bakmıyor,
Amd kart çıkartıyor nvidia ile yarışa girecem diyip kartı unutuyor,
Nvidia 2 yıl boyunca sağladığı yazılım ve donanım desteği 2 yıl sonunda çekiyor, eğer düzenli yüksek meblağda geliriniz varsa nvidia'dan şaşmayın,
Az para verip çok kullanmak yani f/p diyorsanız Amd'den şaşmamak gerekir,
Bende de RTX 3060 12GB kart var, açıkcası pişmanım, bir oyunu RTX açıp oynarken zaten 60fps'ye düşüyor dlss açıyorum yeni bitmiş seramik heykelin üstüne su dökmüş gibi bulamaş çamur bir görüntüye dönüşüyor, en azından RX alır babalar gibi 80 fpsde yüksek kalitede oynarım

batuu123

80+ Bronze
Nvidia'nın ve Amd'nin hitabı farklı önce inceleyelim,
Nvidia 2 yılda bir kart çıkartıp eski kartların yüzüne bakmıyor,
Amd kart çıkartıyor nvidia ile yarışa girecem diyip kartı unutuyor,
Nvidia 2 yıl boyunca sağladığı yazılım ve donanım desteği 2 yıl sonunda çekiyor, eğer düzenli yüksek meblağda geliriniz varsa nvidia'dan şaşmayın,
Az para verip çok kullanmak yani f/p diyorsanız Amd'den şaşmamak gerekir,
Bende de RTX 3060 12GB kart var, açıkcası pişmanım, bir oyunu RTX açıp oynarken zaten 60fps'ye düşüyor dlss açıyorum yeni bitmiş seramik heykelin üstüne su dökmüş gibi bulamaş çamur bir görüntüye dönüşüyor, en azından RX alır babalar gibi 80 fpsde yüksek kalitede oynarım
rx alıp 80fps babalar gibi oynarım demişsin de rtx açınca 60fps düşmesinden yakınmışsın :D sen amd ile rtx açınca bırak 60fpsi 40 fpsi geçerse dua edeceksin o ne olacak :D amd alıyorsan ray tracing açmayı unutman gerekir performansı yarısı kadar anca nvidiaya göre ayrıca dlss çamur gibi falan olmuyor kalite modunda fsrden kat kat iyi işler başarıyor yine de kusursuz mu değil, o yüzden dlss 3.5 piyasaya sürüldü 4000 serisi alırsan aradaki farkı videodan anlarsın normalden bile iyi görüntü sunuyor yapay zekayla oyunu daha da güzelleştiriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Ulaş Menekşeli

batuu123

80+ Bronze
hyper rx dedikleri mevzu da bakın görün fsr 1 gibi kalitesiz bir şey olacak, yazılım bazlı imkanı yok fpsleri öyle 2ye katlamanın falan. frame generation bile sadece 4000 serisinde olan donanım ve yapay zeka bazlı bir mevzuyken sen gidip amdnin 10 yıl önce çıkan gtx 1060da bile fpsleri 2ye katlatacağına inanıyorsan çok yanılıyorsun.. fsr3 denilen mevzu da yine dlss 2 gibi olur en fazla daha kötüsü olur mu tartışılır ama daha iyisi olmaz kısacası amd ve nvidia her konuda eşit olsalar bile sadece ray tracing performansı için nvidia alınır..

Riddle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Berat
saf güç farkı var ilerde amd de öyle bir teknoloji yapar yani cs de falan dlss 3.5 mu açıcaksın fanboi seniiiii

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Bilgilendirmemizi yapalım, oyunlar eğlenmek içindir, yaşamak istiyorsanız doğaya gidin dolaşın gün batışını izleyin, dışarı çıkıp güneşin bitkilerin üzerine düşüşünü gözlemleyin, bolca gözlem yaparsanız ray tracing'e ihtiyacınız kalmaz

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
hyper rx dedikleri mevzu da bakın görün fsr 1 gibi kalitesiz bir şey olacak, yazılım bazlı imkanı yok fpsleri öyle 2ye katlamanın falan. frame generation bile sadece 4000 serisinde olan donanım ve yapay zeka bazlı bir mevzuyken sen gidip amdnin 10 yıl önce çıkan gtx 1060da bile fpsleri 2ye katlatacağına inanıyorsan çok yanılıyorsun.. fsr3 denilen mevzu da yine dlss 2 gibi olur en fazla daha kötüsü olur mu tartışılır ama daha iyisi olmaz kısacası amd ve nvidia her konuda eşit olsalar bile sadece ray tracing performansı için nvidia alınır..
FSR 3.0 yazilim bazli ama icindeki Hyper RX yani Anti-Lag+ yazilim bazli degil. Donanim kullaniyor. Bu yuzden sadece RX7000 serisi icin FSR 3.0 tam bazda performans verebiliyor. Nasil Nvidia "RTX 3000 serisine DLSS 3.5 desteği geldi! hadi herkes DLSS 3.5 kullansın!" diye pazarlama yapip sadece yazdiklari article'in sonunda RTX 3000'lere Frame Generation gelmedigini soyluyorsa AMD'de ayni satis stratejisini yapiyor.

Ray Tracing bana gore bos bir teknoloji ama alicisi bolca var tabi. Zaten texturelar su donemde ray tracing yokmus gibi iyi gorunebiliyor. Ray Tracingi texturelari kotu indie veya eski oyunlara imple edince muazzam goruntuler aliyorsun. Mesela Portal, mesela Quake, Mesela Minecraft. Ya da Cyberpunk gibi asiri isiga ve yansimaya sahip oyunlarda guzel etikler yapabiliyor. Ama kaybettigin FPS'e ve FG acip gelen input delaye cogu zaman degmiyor.

Arif0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
511
Türkiye?! Dostum gemide yaşıyorum tr ne ya?
İsim
Arif
İlgilendiği Kategoriler
Oyun sonra oyun sonra oyun sonra…. üni snavı?
fsr 3 dediğiniz teknoloji ray tracing bazlı değil ki
Dlss 3.5 frame generation kullanıyo. Yanı oda rtx bazlı değil. AMD aynı teknolojiyi fsr 3 dede kullanacak. Yani yaptığı açıklama bu. O yüzden bekleyin diyoruz : D

Top Bottom