DLSS Fps arttırmıyor

hytax

80+
Reaksiyon skoru
7
Hangi oyun olursa olsun dlss nin tüm modlarını denedim hiç fps arttırmıyor bazen düşürdüğü bile oluyor. Neden olabilir?

anlamadığım bi şekilde pc nin performansı düşük o yüzzden açıyorum

Undervolt yap dlss kapat direct x 11 geçir çoğu ayarı da dürbün netliği dışında bence kıs ben sana yarın atarım gene. Ayrıca ekran kartına göre bir undervolt rehberi bul ( özellikle yabancılardan ) bi undervolt yap çok faydasını görürsün.

Undervolt yap dlss kapat direct x 11 geçir çoğu ayarı da dürbün netliği dışında bence kıs ben sana yarın atarım gene. Ayrıca ekran kartına göre bir undervolt rehberi bul ( özellikle yabancılardan ) bi undervolt yap çok faydasını görürsün.
zaten ekran 90w da çalışıyor undervolt yapsam dahada düşmezmi performansı sonuçta darboğaz gözükmüyor
Post automatically merged:

ısınan ekran kartı değil bu arada işlemci

undervolt gibi şeyleri pek bilmediğim için pek girmek istemiyorum dc den vs. yardım edebilme şansın varmı

Son düzenleme:
Hocam sorunu cozdunuz mu benim bir arkadas daha var R5 5600 + 3060Ti kullaniyor sadece Cyberpunk 2077'de calismiyor DLSS diye biliyorduk daha sonra bu konuyu gorunce test ettik diger yuklu ve DLSS olan oyunlarinda da cidden calismiyor ve FPS dusuruyor. Cyberpunk 2077'de hem transformer hem de diger surumunu denedik fark yok ayni FPS artacagina dusuyor? Ama FSR veya XESS acinca artiyor, kart kendi teknolojisini kullanamiyor garip.

Islemci isisyla bir alakasi yok yani islemci isindi diye fps dusse de DLSS o dusme orani ile ayni arttirmaz samca mantik.

O kadar da denk gelip 0 artis saglamaz yani.

Hocam sorunu cozdunuz mu benim bir arkadas daha var R5 5600 + 3060Ti kullaniyor sadece Cyberpunk 2077'de calismiyor DLSS diye biliyorduk daha sonra bu konuyu gorunce test ettik diger yuklu ve DLSS olan oyunlarinda da cidden calismiyor ve FPS dusuruyor. Cyberpunk 2077'de hem transformer hem de diger surumunu denedik fark yok ayni FPS artacagina dusuyor? Ama FSR veya XESS acinca artiyor, kart kendi teknolojisini kullanamiyor garip.

Islemci isisyla bir alakasi yok yani islemci isindi diye fps dusse de DLSS o dusme orani ile ayni arttirmaz samca mantik.

O kadar da denk gelip 0 artis saglamaz yani.
bende hiç birinde arttırmıyor

Dedigim gibi 1 yil oldu kesfedeli bunu CP77'de hic artis yoktu sen bu konuyu acinca 2 oyunda daha denedik ayni, artacagina dusuyor bide FPS

Sarjda kullaniyorsun sorulari bile gelmis sarjda kullanmasa bile DLSS her turlu artis sagalayacak sonucta sarjda kullanmadan 10 aliyorsa 20 olur, sarjda kullaninca 40 aliyorsa 50 olur ne garip sorular gelmis :D

Biz 1 yildir cozemedik hala ayni, ben cok ustune dusmedim de arkadasim her seyi denedigini soyledi sonuc ayni, kolay gelsin hocam zor is bunu cozmek.

Ramin kac diyor ramle bunun ne alakasi var, arkadasimda 32GB hadi cevapla simdi sorunu?

Diger forumlara baktim simdi belki 1 senede cozen vardir diye yok hep sacma sacma sorular (Yabanci forumlarda da tek bir konu islemci darbogazindan yapar diyorlar ki, senin attigin gorselde de, benim arkadasta da gayet makul ve darbogaz yok) hangi oyun, cozunurluk ne vsync acik mi, islemci ne :D ulan ne olursa olsun bunlar, go*umun teknolojisi 1 FPS bile olsa arttiriyor kare hizini sonucta, ama burda arttirmayi gectim dusuyor :D bunu tr'de cozen olsun alnindan operim.

Son düzenleme:
Adaptörün Orjinal mi?

kanka allah aşkına bunu ne düşünerek dedin

Squad'da dlss sıkıntılı iyi çalışmıyor hatta direct x 12 bile çoğu zaman iyi çalışmıyor. Ayrıca squad gibi rekabetçi oyunlarda dlss açılmaz ki

o neden hocam?? dlss fsr xess ... upscalings bunları frame gen - multi frame gen ile çok karıştırıyorsunuz gayette açılır görüntü kalitesini kademeli olarak düşürüp yapay zeka ile yeni kareler arttırıp fpsini arttırıyor sahte kareler değil normal gerçek şekilde orjinalde gelen kareyi yapay zeka kaliteleştiriyor bu sayede sistem gecikmesi'de doğal olarak fpsle orantılı şekilde düşüyor ancak frame gen dediğimiz muhabbette diyelim ki 10 fps alıyorsun ve multi frame gen ile 3x de oynuyorsun fpsin 30'a arttı diyelim fpsin hala 10 ama o araya senin 10 adet olan görüntünü kareni alıp yapay zekayla direk sahte kareler oluşturuyor oyunla bağımsız dlss vs gibi değil ayrı muhabbetler sonra bunları aralara sıkıştırıyor 10 fpsinin 30 fps alıyorsun ama sistem latency hala 10 fps'de hatta daha düşük çünkü 10 fpsi de alamıyorsun tam frame gen yükü de eklendiği için 8 e düşüyor diyelim o fpste umarım anlamıssınızdır biraz karışık anlattımda sanırım yani valve vs ***** değil fsr'ı eklemiş ve bircok fps oyununda da görüyorum ben bu upscaling desteklerini valorantta yok oda şeyden zaten gayet hafif ve yüksek fpsleri bir çok cihazda veren bir oyun olduğu için

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,410
Üyeler
191,094
Son üye
emrhannq
Geri