Neler Yeni

Doğu Türkistan hakkında hiç bir şey yapılamaz mı?

kennyR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Rusya'nın aracılığıyla Çin ile masaya oturup anlaşmaya çalışabilirsin ama anlaşmaya yanaşmazlar. Hem insan gücünü hem kaynaklarını hem de toplumunu sömürüyorlar. Hal böyleyken Çin'e de kafa tutamayacağımıza göre bir gün bu zulüm bitsin diye temennide bulunabiliyoruz ancak.

Carl-S

80+ Gold
Çin ekonomisi ve askeri gücü baya iyi kafa tutmak imkansız ve çok saçma olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Murat AYGÜN
Uygunsuz davranış
knk hadi mantıklı bişe söle yapalım o zaman yazılanı oturdugun organınla değil beynin ile algıla ilk önce sonra yaz
en azından çin malı almamaya çalışmak nasıl? Burda beyni olmayıp mabadıyla uazan ben miyim sen misin?ucube cümleler kurcaksan hiç yazma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gel sen bizim serdarımız ol sefere çıkalım hedef pekin
fevzi-cakmak-ataturk.jpg

Acaba Atatürk olsaydı nasıl çözüm bulurdu?

Karşına Çin'i alıp tüm Ticari ortaklığını iptal ettirip beton yemeye muhtaç kalmayı göze alıyorsan; neden olmasın?
Sanırsam bir tek çinle ticaet yapmıyouz

jımalya

80+ Bronze
Uygunsuz davranış
en azından çin malı almamaya çalışmak nasıl? Burda beyni olmayıp mabadıyla uazan ben miyim sen misin?ucube cümleler kurcaksan hiç yazma

Alıntıyı görüntüle
Acaba Atatürk olsaydı nasıl çözüm bulurdu?

ekonomiden anlayamayacak kadar embesil bir varlıksın sen malum partiyede oy veriyosundur kesin :D türkiyedeki malların yarısından fazlası çin malı ucube seni

Bura.K

80+ Silver
Çin, dünyanın en büyük üreticilerinden biri. Hem hammade olarak hem ürün olarak. Siz Sahte Çin mallarıyla kafanızı bozmuşsunuz. Çin sadece onları üretmiyor. Ayrıca dünyanın en çok yatırım alan ülkelerinden birisi. Çok büyük ticari ortaklığımız olan bir ülke. ABD bile Çini karşısına almak istemezken Türkiye mi alacak? Bir tek Çinle ticaret yapmamamız Çin'in ticaret ortağı olarak önemsiz olduğunu göstermez. Çoğu ürünü piyasaya kıyas daha ucuza alıyoruz. Olası bir Hiperenflasyonu tetikleyebilir bu durum.

Carl-S

80+ Gold
Çin, dünyanın en büyük üreticilerinden biri. Hem hammade olarak hem ürün olarak. Siz Sahte Çin mallarıyla kafanızı bozmuşsunuz. Çin sadece onları üretmiyor. Ayrıca dünyanın en çok yatırım alan ülkelerinden birisi. Çok büyük ticari ortaklığımız olan bir ülke. ABD bile Çini karşısına almak istemezken Türkiye mi alacak? Bir tek Çinle ticaret yapmamamız Çin'in ticaret ortağı olarak önemsiz olduğunu göstermez. Çoğu ürünü piyasaya kıyas daha ucuza alıyoruz. Olası bir Hiperenflasyonu tetikleyebilir bu durum.
Aynen öyle katılıyorum.
Çin en büyük üretim nedenlerden biri ise ucuz iş gücünden kaynaklı diye biliyorum.
İlerde gdp olarak ABD geçebilir diyenlerde var. 🤷🏻‍♂️

Bura.K

80+ Silver
Aynen öyle katılıyorum.
Çin en büyük üretim nedenlerden biri ise ucuz iş gücünden kaynaklı diye biliyorum.
İlerde gdp olarak ABD geçebilir diyenlerde var. 🤷🏻‍♂️
Evet. Sosyalist bir ülke ancak bazı yerleri ABD'den bile Kapitalist çalışıyor. Ucuz iş gücü de cabası. Çok iyi yatırımlar alıyor. Halkın refahına ve hizmetlerine ayırdığı ufak bütçelerle Ekonomisine güç katıyor. ABD'yi geçmesi an meselesi.

Besim Tibuk

80+ Gold
. ABD'yi geçmesi an meselesi.
Hiç sanmıyorum. Gerçek ekonomik büyüklüğü yüksek ihtimal ile söylenenden çok daha küçük.
Bu tarz diktatörlükle yönetilen ülkelerin verdiği verilere güvenmek saçmalık.

Bir video izlemiştim, bir araştırmadan bahsediyordu. Videodaki eleman ekonomik boyutun aslında sandığımızdan %60 daha küçük olabileceğini belirtiyordu.

Top Bottom