Ai için Nvidia mı gerek?

Oyun oynamaya işlemci yetmiyor zaten ya da başka bir sorun var hala tam anlamadım ama uğraşmıyorum artık. Elimde en güçlü 6800XT var ve başka AMD kartlar var Nvidia kart kullanmamışım bayadır onu fark ettim, rocm yi gördüm ama kullanması çok zor aldığın hataların neden olduğunu bile anlayamıyorsun o yönlerden Cuda ile alakası yok şeklinde çok yorumu var zaten bu işlerde çok tecrübem yok rocm yapabilir miyim bilmiyorum.
bu kanaldaki abi amd ile alakalı llm videoları atıyor bir bak istersen.

yeni 9000 serisi ile o problem bir tık çözüldü fakat hala nvidia o işte daha iyi ve AMD ile yapabilirsin sadece çok performans vermez.
Bende 6000 serisi var, yani şöyle sorayım şimdi ben RTX 3080 yerine RX 6800XT kullansam tek farkı 2-3 kat daha yavaş olması falan mı oluyor yoksa Cuda olmadığı için kullanabileceklerim konusunda da ciddi şekilde kısıtlanacak mıyım?

Bende 6000 serisi var, yani şöyle sorayım şimdi ben RTX 3080 yerine RX 6800XT kullansam tek farkı 2-3 kat daha yavaş olması falan mı oluyor yoksa Cuda olmadığı için kullanabileceklerim konusunda da ciddi şekilde kısıtlanacak mıyım?
aşırı yüksek bilgim olmadığından şöyle diyeyim kullanabilirsin fakat dediğin gibi 2-3 kat yavaş olabilir kısıtlanacağını düşünmüyorum sadece zaman uzar.

aşırı yüksek bilgim olmadığından şöyle diyeyim kullanabilirsin fakat dediğin gibi 2-3 kat yavaş olabilir kısıtlanacağını düşünmüyorum sadece zaman uzar.
Biraz araştırdım da sanırım şöyle oluyor ekran kartında Cuda yoksa ekran kartıyla yapamıyorsun işlemci kullanman gerek o da 2-3 kat değil 100 kat falan farkediyor.

AMD de ROCm diye bir şey var Cuda ya benzer bir teknoloji yani bunu çalıştırırsak sorun çözülüyor ama bu da çok yeni bir teknoloji olduğu için düzgün çalışmıyor saçma sapan hatalar çıkarıyor deniyor.

Geri