Öncelikle 2.el ürün satış yaparken elinde birçok kanıt bulundurman gerekiyor çünkü yasalar ve sistemler alıcıya iade hakkını satıcıdan daha üstün bir şekilde veriyor.
Ürünleri satarken aklına gelebilecek her türlü çalıştığına ,deformesiz olduğuna dair kanıtları videolu ,fotoğraflı edin.
Video girişlerinde : Şu tarihte bu ürünün satışını gerçekleştirdim sağlam olduğuna dair kanıt videosudur diye de giriş ekle .
Herhangi bir sıkıntı durumunda yasal süreçte karşıya kanıt olarak sunarsın,muhtemelen de haklı olarak çıkarsın işin içinden.
Para bu süreçte havuzda kalır.
Ek olarak ekleyeyim eğer ürünlerine güveniyorsan kolay kolay bi sıkıntı çıkmaz.
200 Civar E-Ticaret satışı gerçekleştirdim bunların yüzde 40'ı ikinci el satışlarda ve bunlardan sadece 1 tanesinde iade geldi onda da alıcı haklıydı.
Sorunsuz iade işlemini gerçekleştirdik.
Onun dışındaki iade girişimlerinin hepsini eğer ürününe güveniyorsan halledersin ,kimse de kolay kolay ürününü bozup göndermez.
Mesela bir adet sıvı soğutucu satışı gerçekleştirmiştim ,ürünün alıcısı ürünü montaj yaparken ürünün kontrolcüsünü yaktı ,arayıp iade etmek istediğini söyledi ,ürünün kontrolcüsünü montaj sırasında yaktığını söyledim tarif ettim ve durumu açıkladım.
Ürünün garantisi olduğu için kendisinin yerine firma ile görüşüp ürünü garantiye gönderdim kendisi aracılığı ile ve durumu çözdük.
Yani velhasıl kelam riskler mevcut ,sen riski ne kadar minimalize edebilirsen o kadar rahat edersin.