akıllı kuş
80+ Gold
Dahası
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Adam prof seviyesinde konuşuyor benim beyin yandıYazdığını anladıysan bizede anlatır mısın.
Adam prof seviyesinde konuşuyor benim beyin yandıYazdığını anladıysan bizede anlatır mısın.
Bende bir şey anlamadım. Açıklayabilicek varsa açıklasın.Adam prof seviyesinde konuşuyor benim beyin yandı
HayııııııııırErdoğanın bir bildiği varmış demekki reform tarzı bir şey yaptı sanırım dolar 15TL'Ye düştü Afferim RTE gözümden gidiyordun kurtardın helal be ab düşünceleriniz neler beyler? 18TL den 15TL ye düşüş 3TL fark büyük yani İnşallah devamının gelmesi dileği ile. (@Kormts aga sen zarar etme şansım yok diyordun dolar 3TL düştü nası bi bahtsızlık gelmiş )
(GÜLÜCÜK ATMAYIN NE DİYECEKSENİZ SÖYLEYİN TARTIŞALIM BİZDE GÜZEL GÜZEL)
Önceden herkesin anlayabileceği şekilde konuşan adam ne olduda şimdi konuştuğunu kimse anlamıyor. Konuşmayımı unutmuş?Adam prof seviyesinde konuşuyor benim beyin yandı
Kimse anlamıyor değil ben anlamıyorum benim IQ 5Önceden herkesin anlayabileceği şekilde konuşan adam ne olduda şimdi konuştuğunu kimse anlamıyor. Konuşmayımı unutmuş?
Benim anladığım birsürü şey yazmış ama hiçbirşey anlatmamış. Yani kahrından ne diyceni bilememiş.
Dediğin gibi piyasalar açılınca biraz daha satılır şuan şok etkisi oldu. Reis üstü örtülü faiz artırımına gitti aslında geri kalan parayı nasıl ödeyecek merak ediyorum enflasyonu patlatmasalar bari.13,77 ye yükseldi biri şunu tutsun lan
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sabah daha fazla düşer bence
Şuan piyasa aşırı oynak 2 dk önce 14.60 iken şimdi 13.50 az önce 13.30 idi yarın görücez.14.75 olmuş
Benim anladığım diyor ki: ''Finansta ikincil bir mevduattan gizli veya örtülü faiz gibi bir artırım olmuş(buradan demek istediği şimdiki bizim bildiğimiz faizin yanında ekstradan başka bir faiz artışı olmuş) bu yüzden döviz düşüyor.'' Sonra da diyor ki: ''Bu artan ekstra faizi hangi para veya kaynak karşılayacak? Eğer yeni para basarak ödenecek ise ekstra enflasyon anlamına gelebilir'' bunu diyor. Zaten Cumhurbaşkanı bugün yaptığı açıklamada, tl mevduatının dövize endeksleneceği mesajı verildi. Yani örtülü faiz artışı yapıldı. Bu sistemin uzun süre çalışması mümkün değil, çünkü hazinenin bu faiz ödemelerini yapabilecek kadar kaynağı yok. olsa da uzun vadeli değil. bu sistem 1970'lerde daha önce de denenmiş ise de, 1 sene sonra iflas etmişti. Eğer bu doğruysa sanırım geçmiş olsun diyebiliriz.Yazdığını anladıysan bizede anlatır mısın.
Yok 2 sefer okudum net bişey dememiş. Daldan dala zıplamış durmuş bide baya teknik konuşmuş anlaşılmamak için.Kimse anlamıyor değil ben anlamıyorum benim IQ 5
Yani erdoğanın aşırı ballı olması gerek dolar yükselmeyip düşmeye devam ederse bu işten çok kazançlı çıkarızBenim anladığım diyor ki: ''Finansta ikincil bir mevduattan gizli veya örtülü faiz gibi bir artırım olmuş(buradan demek istediği şimdiki bizim bildiğimiz faizin yanında başka ekstra bir faiz artışı olmuş) bu yüzden döviz düşüyor.'' Sonra da diyor ki: ''Bu artan ekstra faizi hangi para veya kaynak karşılayacak? Eğer yeni para basarak ödenecek ise ekstra enflasyon anlamına gelebilir'' bunu diyor. Eğer bu doğruysa sanırım geçmiş olsun diyebiliriz.
Sataq olm piyasaya dolar girsin kendini düşünme ekonomiyi düşün sovyetler taktiği sen yoksun biz varız devlet var :dŞuan herkes dolar alma vakti sakın satmayın