Neler Yeni

DOLAR 15.20TL! (Devamı Gelirmi?)

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Erdoğanın bir bildiği varmış demekki reform tarzı bir şey yaptı sanırım dolar 15TL'Ye düştü Afferim RTE gözümden gidiyordun kurtardın helal be ab düşünceleriniz neler beyler? 18TL den 15TL ye düşüş 3TL fark büyük yani İnşallah devamının gelmesi dileği ile. (@Kormts aga sen zarar etme şansım yok diyordun dolar 3TL düştü nası bi bahtsızlık gelmiş :D)

(GÜLÜCÜK ATMAYIN NE DİYECEKSENİZ SÖYLEYİN TARTIŞALIM BİZDE GÜZEL GÜZEL)
Hayııııııııır
Eğer bugü gündüz altın bozsaydık ve bu fiyattan altın alsaydık bilgisayar param bedavaya geliyordu :(

Ahmet Öztürk

80+ Bronze
13,77 ye yükseldi biri şunu tutsun lan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sabah daha fazla düşer bence

İceWolf

80+ Silver
Adam prof seviyesinde konuşuyor benim beyin yandı
Önceden herkesin anlayabileceği şekilde konuşan adam ne olduda şimdi konuştuğunu kimse anlamıyor. Konuşmayımı unutmuş?
Benim anladığım birsürü şey yazmış ama hiçbirşey anlatmamış. Yani kahrından ne diyceni bilememiş.

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,100
İsim
Cicikuş
Önceden herkesin anlayabileceği şekilde konuşan adam ne olduda şimdi konuştuğunu kimse anlamıyor. Konuşmayımı unutmuş?
Benim anladığım birsürü şey yazmış ama hiçbirşey anlatmamış. Yani kahrından ne diyceni bilememiş.
Kimse anlamıyor değil ben anlamıyorum benim IQ 5

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
13,77 ye yükseldi biri şunu tutsun lan

Sabah daha fazla düşer bence
Dediğin gibi piyasalar açılınca biraz daha satılır şuan şok etkisi oldu. Reis üstü örtülü faiz artırımına gitti aslında geri kalan parayı nasıl ödeyecek merak ediyorum enflasyonu patlatmasalar bari.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Şuan piyasa aşırı oynak 2 dk önce 14.60 iken şimdi 13.50 az önce 13.30 idi yarın görücez.
Haksız çıktım ve mutluyum haksız olmaktan he bakalım ama halen güvenimi tam kazanmadı devamı gelmesi şart.

Max imre

80+ Bronze
Yazdığını anladıysan bizede anlatır mısın.
Benim anladığım diyor ki: ''Finansta ikincil bir mevduattan gizli veya örtülü faiz gibi bir artırım olmuş(buradan demek istediği şimdiki bizim bildiğimiz faizin yanında ekstradan başka bir faiz artışı olmuş) bu yüzden döviz düşüyor.'' Sonra da diyor ki: ''Bu artan ekstra faizi hangi para veya kaynak karşılayacak? Eğer yeni para basarak ödenecek ise ekstra enflasyon anlamına gelebilir'' bunu diyor. Zaten Cumhurbaşkanı bugün yaptığı açıklamada, tl mevduatının dövize endeksleneceği mesajı verildi. Yani örtülü faiz artışı yapıldı. Bu sistemin uzun süre çalışması mümkün değil, çünkü hazinenin bu faiz ödemelerini yapabilecek kadar kaynağı yok. olsa da uzun vadeli değil. bu sistem 1970'lerde daha önce de denenmiş ise de, 1 sene sonra iflas etmişti. Eğer bu doğruysa sanırım geçmiş olsun diyebiliriz. :(

Son düzenleme:

Ahmet Öztürk

80+ Bronze
IMG_20211220_230254.jpg

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,100
İsim
Cicikuş
Benim anladığım diyor ki: ''Finansta ikincil bir mevduattan gizli veya örtülü faiz gibi bir artırım olmuş(buradan demek istediği şimdiki bizim bildiğimiz faizin yanında başka ekstra bir faiz artışı olmuş) bu yüzden döviz düşüyor.'' Sonra da diyor ki: ''Bu artan ekstra faizi hangi para veya kaynak karşılayacak? Eğer yeni para basarak ödenecek ise ekstra enflasyon anlamına gelebilir'' bunu diyor. Eğer bu doğruysa sanırım geçmiş olsun diyebiliriz. :(
Yani erdoğanın aşırı ballı olması gerek dolar yükselmeyip düşmeye devam ederse bu işten çok kazançlı çıkarız

Şuan herkes dolar alma vakti sakın satmayın
Sataq olm piyasaya dolar girsin kendini düşünme ekonomiyi düşün sovyetler taktiği sen yoksun biz varız devlet var :d

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,507
Üyeler
161,297
Son üye
PCME
Top Bottom