aslında bunu merkez bankasının yıl sonu tahminine göre söylemek gerek merkez bankası 9 derse biz 11 diyelim
evet önceki sene pandemi döneminde bile düşük söyleyip sonrasında tahmin tutmamıştı şu anki tahminlere göre yıl sonu dolar 9.50'yi geçebilecek bir potansiyelde ve artı olarak düşmesini bekleyen çok az kişi var ki biliyorsunuz doların düşmesi genelde uzun vadede değil kısa vadede oluyor şu an dolar 8.40 1 hafta düşüş olup 8.20'ye düşse 1 ay artış olup 9tl'ye çıkar öyle bir ekonomik çıkmazın içindeyiz peki bunu nasıl düzelticez diye sorarsanız şöyle düzelir: Üretmemiz gerekiyor üretmek için de eğitim sistemini değiştirmek lazım ezber yaparak üretim yapılmaz düşünerek yapılır insanlara iyi bir yaşam şartı vererek ülkemiz kalkabilir hatta dünyadaki ilk 10 içine girebiliriz fakat onu yapamıyoruz çünkü eleştireye kapalı bir toplumuz eğitim sistemimiz hakkında kötü bir şey söylerseniz büyük ihtimal işin ucu fetöcü, vatan haini, avrupa ajanı olarak hakaret görüceksiniz bu yüzden eleştiri olmazsa gelişme olmaz ve gençler yabancı ülkeye gider ülkesine de yararı olmaz ki zaten neden olsun? Sen türkiyede değer görmemişsin, hayat kaliten yerlerde olmuş sen de haliyle yabancı ülkeye gidip hayatını sıfırdan kuruyorsun burdaki suçlu genç değil sistemde tabi ben bunları boşa anlatıyorum çünkü kimse takmıyor