Jaster
80+
- Reaksiyon skoru
- 37
dolar haber akışına göre hareket ediyor şuan doların yükselmesindeki en büyük sebeplerden biri coronaDolar'ın düşmesi ile virüs olayının bir bağlantısı yok.
Çünkü, ülke sınırları içerisinde Dolar'ın yükselmesinin de virüs ile alakası yok.
Aşağıda rastgele seçilmiş bazı ülkeler ile virüs'ün merkezi sayılabilecek bazı ülkelerin son 1 aylık dolar kıyaslaması var.
Tüm dünyanın "Virüs'ü laboratuvarda ürettiler - onlar yüzünden yayıldı" denen Çin hükümetinin parasında da,
Para birimi Euro olan ve en çok vaka + en çok ölüm görülen ülkelerde de yükselme söz konusu değil.
Virüse en son yakalanan ülkelerden biriyiz, ama yükseliş ortada.
------- Vaka Sayısı ---------------------- Ölü Sayısı -----
Alıntıyı görüntüle-Alıntıyı görüntüle
Üretim olmadığı için, ülkeye yeterli miktarda dolar girişi yapamıyoruz.
"Virüs yüzünden fabrikalar kapalı" diyebilirsiniz, onlar açık olsa bile üretim adresi Türkiye, fabrika sahibi başka ülkeler.
Yani;
Virüs yokken de dolar uçuyordu.
Virüs geldiğinde de, uçmaya devam ediyor.
Virüs geçince de uçmaktan vazgeçmeyecek.
Dolar düşse bile, vergiler düşmüyor.
Daha 1-2 gün önce oyun konsollarına gelecek olan ekstra %50 vergi ile ilgili konu açmıştım.
Mantıken;
Dolar kuru 6 TL iken 6.000 TL olan bir cihaz
Dolar kuru 5 TL olunca 5.000 TL olmalı.
Ama bizde dolar 5 TL olunca cihaz 7.600 TL oluyor.
Çünkü vergiler var.
Ekonomi - vergiler - para yönetimi vs.
Bunlar çok karışık olaylar.
...
Son 1 aylık yükseliş - düşüş tabloları
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
çoğu dolar yorumcuları coronadan dolayı doların bu seviyede olduğunu söylüyor.
Ayrıca fotoğraflarını attığınız para birimlerine sahip ülkeler gelişmiş ülkeler dolar gelişmiş ülkeler karşısında değer kaybederken gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanıyor.(benim düşüncem) [/QUOTE]