- En İyi Cevap
- 101
- Reaksiyon skoru
- 32,717
Dolar yükselmiyor, Türk lirası düşüyor.
Sadece 4 yıllık Dolar grafiğini ekledim, daha geriye gitsem tablo yine değişmiyor.Virüs yokken 5.90 dı virüsten sonra 7.27 oldu neden acaba ?
Ayrıca Türk lirası değer kaybediyor diyenlerin dünyadan haberi yok gelişmekte olan ülkelerin hepsi bu korona virüs zamanında dolar karşısında değer kaybetti çünkü dünya çapında altından sonra en güvenilir liman dolardır bu yüzden gelişmekte olan ülkelerden döviz çıkışı oluyor bu sebeple dolar yükseliyorAnlamıyorum Amerika da bunca olay olmasına rağmen dolar düşmemekte sizce neden dolar yüksel,yor ?
Doların yükselmesinin nedeni Amerikanın halen daha üretim yapıp satış yapıyor olması. olaylarla bir alaksı yok.Anlamıyorum Amerika da bunca olay olmasına rağmen dolar düşmemekte sizce neden dolar yüksel,yor ?
Şunu ilk olarak kavramak gerekiyor dostum.Dolar değer kazanıyor ama bizim kendi para birimimiz dolar 1 birim değer kazanırken 5 birim değer kaybediyor. Bu arkasını göremediğimiz vagon farkı bundan kaynaklanıyor.Anlamıyorum Amerika da bunca olay olmasına rağmen dolar düşmemekte sizce neden dolar yüksel,yor ?
Dünyadan haberi olan arkadaşım.Koronadan önce yok muydu bu durumlar ? Üretimi olmayan ülkesin . Vergiler ile ülkeyi döndürüyorsun,Büyük firmaların şahısların vergilerini silip alt tabakaya yaslıyorsun gelip burada şimdi o bu şu deme ! Eşitsiz bir gelir -vergi düzeni olan ülkede bu çok normal bir durum.Ayrıca Türk lirası değer kaybediyor diyenlerin dünyadan haberi yok gelişmekte olan ülkelerin hepsi bu korona virüs zamanında dolar karşısında değer kaybetti çünkü dünya çapında altından sonra en güvenilir liman dolardır bu yüzden gelişmekte olan ülkelerden döviz çıkışı oluyor bu sebeple dolar yükseliyor
Daha bunu anlayaman bir güruh var bu memlekette git gide umudum azalıyor.Sadece 4 yıllık Dolar grafiğini ekledim, daha geriye gitsem tablo yine değişmiyor.
Dünya'da Corona yokken, bizde tablo böyleymiş. Senin bildiğin, bizim bilmediğimiz başka bir virüs mü var?
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Aynen kardeşim dünyanın her yerinde sosyalizm var her yerde gelir eşit dağıtılıyor bir tek Türkiye de gelir eşit dağılmıyor.Ayrıca bir ülkenin kalkınmasını sağlayan büyük özel şirketleridir vergilerin durmadan silinmesine bende karşıyım ama gerektiğinde yardım etmezsen sen eğer o şirketin işten çıkardıkları durdurduğu üretim kaç yıllık emek boşa gider heba olur büyük bir şirketini kaybetmiş olursun.Son olarak şunu da demek istiyorum madem bu dolar üretim ile ilgili Allah’ın küçücük Bolivya’sı Türkiye’den daha mı çok şey üretiyor ki para birimleri eşit düzeyde ??Şunu ilk olarak kavramak gerekiyor dostum.Dolar değer kazanıyor ama bizim kendi para birimimiz dolar 1 birim değer kazanırken 5 birim değer kaybediyor. Bu arkasını göremediğimiz vagon farkı bundan kaynaklanıyor.
Bununda günümüz şartlarında önüne geçemezsin hiç bir şekilde. Ufak düşmeler çıkmalar her daim olur hani o meşhur bir yorum varya dolar 1,76YTL olmuş daha PC toplanmaz asla o düzeylere gelmez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Dünyadan haberi olan arkadaşım.Koronadan önce yok muydu bu durumlar ? Üretimi olmayan ülkesin . Vergiler ile ülkeyi döndürüyorsun,Büyük firmaların şahısların vergilerini silip alt tabakaya yaslıyorsun gelip burada şimdi o bu şu deme ! Eşitsiz bir gelir -vergi düzeni olan ülkede bu çok normal bir durum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Daha bunu anlayaman bir güruh var bu memlekette git gide umudum azalıyor.
Allah’ın küçücük Bolivya’sı Türkiye’den daha mı çok şey üretiyor ki para birimleri eşit düzeyde ??
Forumda siyasetten tiksinirim fakat gerçekten çok kötü bir durumdayız kaynaklarımız gözümüzün önünde eriyor her yer özelleşti...Ülkende üretim yok,paranın ulusları arası bir değeri yok,turizm yok.
Dolar yükselmiyor TL batıyor.
Ve hala birileri bir kaç protesto ile doların düşeceğine inanıyor...
Aynen kardeşim dünyanın her yerinde sosyalizm var her yerde gelir eşit dağıtılıyor bir tek Türkiye de gelir eşit dağılmıyor.Ayrıca bir ülkenin kalkınmasını sağlayan büyük özel şirketleridir vergilerin durmadan silinmesine bende karşıyım ama gerektiğinde yardım etmezsen sen eğer o şirketin işten çıkardıkları durdurduğu üretim kaç yıllık emek boşa gider heba olur büyük bir şirketini kaybetmiş olursun.Son olarak şunu da demek istiyorum madem bu dolar üretim ile ilgili Allah’ın küçücük Bolivya’sı Türkiye’den daha mı çok şey üretiyor ki para birimleri eşit düzeyde ??
Of şimdi ne siyaset yapardım da hiç yeri değil.
Ben burada siyasete kaçmadan doların sadece üretime bağlı olmadığını anlatmaya çalışıyorum.Eğer bunun sadece üretime bağlı olduğunu düşünen varsa da saygı duyuyorum.Ben burada sadece fikrimi söylüyorum ama kimseyle düzgün bir tartışmaya girilmiyorDostum biraz bilgi edinip yaz Allah aşkına . Bolivya örneği veriyorsun hiç düşünmeden. Kısaca bilgi vereyim sana internette çok kolay bulabilirsin bunları
Bolivya’ nın para birimi Boliviano ‘ dur. 1 Boliviano ( BOB ) 0,143 dolardır.
Bolivya ‘da tarım ve hayvancılık ön plandadır.Tropik iklimdeki ülkede verimli tarımsal alanlarda patates, buğday, pirinç, mısır, şekerkamışı, arpa, kahve, kakao, muz üretilir.
Bu arada Bolivyadan arpa-patates-muz-kakao alan bir ülkeyiz biliyorsundur inş
Bolivya ‘da halkın yarısından daha fazlası yerlidir. Nüfusun % 15 ‘i beyaz ırktır. İspanyol asıllıdırlar.
BOLİVYA’DA ASGARİ ÜCRET VE BAZI FİYATLAR
Bolivya ‘da asgari ücret 255 Euro
Bolivya ‘da ortalama ücret 430 Euro
250 gr. ekmek 0,565 Euro
1 Kilo elma 1,74 Euro
1 kilo patates 0,81 Euro
Mc Donald menü 5,21 Euro
330 cl. kutu kola 0,72 Euro
330 cl. şişe su 0,64 Euro
Bir dairenin su, doğalgaz, elektrik faturası 30,4 Euro
Bir litre benzin 0,5 Euro
Merkezde bir odalı ev kirası 287 Euro
Banliyoda bir odalı ev kirası 198 Euro
Beni yormazsın inş TR deki karşılıklarını sen yerlerine yerleştirebilirsin ve nedenini anlarsın.İktisad konuları bunlar merakın var ise ufaktan bir kitap alıp başlayabilirsin.