Neler Yeni

DOLAR SAĞLAM DÜŞÜYOR !

ŞOKER

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
ŞOKER
Yok dolar 18 ken alındı yok dolar 16 olduğunda alındı.Bunlar firmaların bizi kandırması kardeşim öyle bir şey yok.Firma x ürünü 500 dolara alıyor.Dolar 1 TL olsa bile o ürün hâla 500 dolar.Hem firmalar dolar 1 TL artsa hemen ürünlere zam yapıyorlar peki neden dolar %35 düştüğünde fiyatlarda tık yok?Dedikleri her şey bizi kandırmaya yönelik buna emin ol

Bu aralıkta güzel bi' sistem yakalamak istiyorum, 3060'lı vs. umarım öyle bir sistem çıkar ortaya.
İnşallah kardeşim bende bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben bir ekran kartını takip ediyorum, doların uç noktaya ulaştığı noktada fiyatı tam 34 bine çıkardılar. Şu an neredeyse yarıya yaklaştı, hala utanmadan aynı fiyata satıyorlar.

Ticaret, güven ortamı vs. anlıyorum tabi ki. Ama doların 18 olduğu 3-5 gün içerisinde mi verdi tüm satıcılar siparişi? Yalan dolan, asla inanmıyorum, aksine o ara siparişleri durdurmuşlardır bile nasıl satacağız diye. Şu durumda doların 13-14 olduğu zamana göre fiyatlasalar anlarım ama o da değil, takip ettiğim ürünlerde hala 1 dolar = 18 TL fiyatlamasına göre yazıyor rakamlar.

Bu şartlar altında ben hiçbir ürün satın almam açıkcası, sipariş vermeyin arkadaşlar, bekleyin, seve seve düşürecekler.
Bende söylediklerine göre yorum yapıyorum tabii ki bu fiyatlara bende almam tekrar 7000 TL bandına düşmesi kesinlikle lazım dolar 8 i görürse

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Çoğu firma şubat ayında batacak bence. Sürdürebilirliği yok bu işin. Adam hammaddesini alıyor 14-15 den, sonra dolar oluyor 10. Aradaki 5 dolarlık masraf nolcak :D fiyatı haliyle düşmüyor yani. Dolaylı dövizden etkilenen şeyler artmaya devam edecek, anca direkt dövize bağlı(yani elektronik, araba gibi) şeyler düşer de onlar da o kadar düşmez :D

şahin doğan

80+ Platinum
kur sabitlenmedikçe yani 7 ye düşüp 8 e çıkıp 6.50 ye düşüp 8 e yine çıkıyorsa çok fazla indirim gelmez son zamn kadar indirim yapar geçerler

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,922
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Dolar 10ken 14e satmasını biliyorlardı. O fiyatları düşürmek zorundalar. Bilindik bir gıda firmasının deposunda çalışıyordum inanın bana o kadar çakallıklar dönüyor ki oturup çekirdek kolayla izlersiniz.
Tahmin etmesi çok zor değil..

MrYılmazer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Yusuf Yılmazer
8,500-9,500 ARASI
o civarda sabitlenir , ekonomistlerden normal degeri o diyenlar vardi

Çoğu firma şubat ayında batacak bence. Sürdürebilirliği yok bu işin. Adam hammaddesini alıyor 14-15 den, sonra dolar oluyor 10. Aradaki 5 dolarlık masraf nolcak :D fiyatı haliyle düşmüyor yani. Dolaylı dövizden etkilenen şeyler artmaya devam edecek, anca direkt dövize bağlı(yani elektronik, araba gibi) şeyler düşer de onlar da o kadar düşmez :D
elindeki mali satinci , sattiği miktari yerine koyabilecek

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İnşallah kardeşim bende bekliyorum

Bende söylediklerine göre yorum yapıyorum tabii ki bu fiyatlara bende almam tekrar 7000 TL bandına düşmesi kesinlikle lazım dolar 8 i görürse
iphone 11 7.000 artık zor.doların ciddi düşmesi lazım.önceden 7000 iken apple tr ye özel fiyat indirimi yapıyordu.Karından kısıp,telefonu dolar bazında ucuza satıyordu.Amerika satışının vergisiz 500 dolar olduğunu düşünürsek.Apple ek indirim yapmazsa doların 7.13 olması gerek.Eğer dolar 10 lira dersek de fiyat 10 bine yaklaşıyor.Telefon fiyatı kadar vergi var kurdan ziyade bunun düzelmesi lazım.

Ekran Resmi 2021-12-23 15.18.18.png
Ekran Resmi 2021-12-23 15.20.28.png

ŞOKER

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
ŞOKER
iphone 11 7.000 artık zor.doların ciddi düşmesi lazım.önceden 7000 iken apple tr ye özel fiyat indirimi yapıyordu.Karından kısıp,telefonu dolar bazında ucuza satıyordu.Amerika satışının vergisiz 500 dolar olduğunu düşünürsek.Apple ek indirim yapmazsa doların 7.13 olması gerek.Eğer dolar 10 lira dersek de fiyat 10 bine yaklaşıyor.Telefon fiyatı kadar vergi var kurdan ziyade bunun düzelmesi lazım.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Çok doğru hocam sanırım 9000 TL altı hayal gibi görünüyor

şahin doğan

80+ Platinum
Hocam 6.50 seviyelerine gelirse zatan ben indirimin şahını beklerim ki 😅
bu sadece örnekti

maliyet fazla olduğu için yakın zamanda bu imkansız
hocam aslında bu yanlış bir bilgi apple telefonların uzun süre piyasa da sıfırı bulunmasının sebebi maliyetin az olması maliyet az olduğu için fiyat düşürerek uzun sürede piyasada kalabiliyor ürünler ( Tr de yükseliyor :D )

ErkanOCAK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Erkan
Hocam dolar 7-8 seviyelerine gelirse iPhone 11 64 GB fiyati ortama kaç TL olur
Tl basıp yurt içi enflasyonu artıracaklar çünkü hazine kur farkını ödeme garantisi ver üzerine de faiz eklenince ballı ekmek oluyor zenginler daha zengin fakirler daha fakir ama dolar kuru bu seviyede kalacak 8-14 gibi ancak insanlar yurt içi fiyat çok olduğu için dışarıdan alacaklar her şeyi dolarla yani markalarında itliği yüzünden fiyatlar çok düşmez ha arada indirimler falan olur ancak bu da bir fırsat

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,013,978
Üyeler
160,625
Son üye
kevkeb81