Neler Yeni

DOLAR SAĞLAM DÜŞÜYOR !

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dolar düşüyor ama fiyatlar eskisine dönmüyor hala her şey çok pahalı bence bu gidişe bir dur denilmeli ve fiyatların da eski haline dönmesi bir nispeten sağlanmalı
Bugün HP'nin satış bilmemneyi konuşuyordu.
Normalleşme kur stabil olduğunda başlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uzun adam faize savaş açmıştı ya ?
şimdi gizliden faizi arttırıyor bu yüzden dolar düşüyor. birkaç haftaya 20 olacaktır.
Anlamıyorum herkes faiz yükseltti diyor anlamadım kim dedi bunu?
Ekonomisyenler bile daha demeden kim biliyor böyle olduğunu ?
Herkes ekonomisyen olmuş ha . Tamam eğer çok sğalam 2-3 kaynağın varsa dediğine hak vericem .
Ama sağlam bir kaynak olsun ben de tamam diyeyim.

CarEnthusiast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Akın Serhan Toğrul

Herkes ekonomisyen olmuş ha . Tamam eğer çok sğalam 2-3 kaynağın varsa dediğine hak vericem .
Mevduatları TR ye çevirip olası kayıpları telafi edeceğim demek faizi arttırmak demektir zaten ekonomist olmaya gerek yok bunun için şöyle düşün A kişisi B bankasına parasını yatırıyor baştan anlaştığı faizi alıyor şimdi ise, A kişisine B bankasının verdiği faiz döviz kurundan geri kalırsa aradaki farkı devlet (halkın parasından) ödeyecek bu zaten faizin kralıdır zaten o yüzden bunu anlayanlar olayın başından beri kahkaha atıyor benim gibi, faize düşman biri bunu yapmaz :D

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,097
İsim
Zeki Müren

Faiz yükseltti derken kur farkını garanti etmesinden bahsediyor faiz diyelim %15 1000tl yatırdın diğer yıl 1150tl qlacaksın fakat faize yatırırken dolar 10 idi 20 oldu ana paranı kur farkıyla 2000tl olarak ödeyeceğim üstüne de %15 faiz vereceğim diyor parayı ödemek için de para basılacak enflasyon uçacak ama hadi bakalım
YTD

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Mevduatları TR ye çevirip olası kayıpları telafi edeceğim demek faizi arttırmak demektir zaten ekonomist olmaya gerek yok bunun için şöyle düşün A kişisi B bankasına parasını yatırıyor baştan anlaştığı faizi alıyor şimdi ise, A kişisine B bankasının verdiği faiz döviz kurundan geri kalırsa aradaki farkı devlet (halkın parasından) ödeyecek
O halde haklısınız.
Neyse sonuçta 1-2 hafta sonra fiyatlar düşücekse sorun yok bana .

Faiz yükseltti derken kur farkını garanti etmesinden bahsediyor faiz diyelim %15 1000tl yatırdın diğer yıl 1150tl qlacaksın fakat faize yatırırken dolar 10 idi 20 oldu ana paranı kur farkıyla 2000tl olarak ödeyeceğim üstüne de %15 faiz vereceğim diyor parayı ödemek için de para basılacak enflasyon uçacak ama hadi bakalım
YTD
Öyledir mantıklı bir neden.
Halkçanak ağzımızı hayra açalım bence kötüyü niye düşünüyoruz anlamıyorum.
Halkçak her şeye kötü bakıyoruz garibiz :)
Neyse inşallah stabilite korunur.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
O halde haklısınız.
1-2 hafta sonra düşecekse de 1-2 sene sonra düşmeyecek.Parasını faize koyanlar az kazanmasın diye devlet ya verdiğimiz vergileri oraya akıtacak ya da merkez bankası para basıp ödeyecek.İkisi de sana bana fayda sağlamaz yani.Ekonomi 1-2 günlük planlarla yönetilecek şey değildir.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
1-2 hafta sonra düşecekse de 1-2 sene sonra düşmeyecek.Parasını faize koyanlar az kazanmasın diye devlet ya verdiğimiz vergileri oraya akıtacak ya da merkez bankası para basıp ödeyecek.İkisi de sana bana fayda sağlamaz yani.Ekonomi 1-2 günlük planlarla yönetilecek şey değildir.
YTD
Mevduatları TR ye çevirip olası kayıpları telafi edeceğim demek faizi arttırmak demektir zaten ekonomist olmaya gerek yok bunun için şöyle düşün A kişisi B bankasına parasını yatırıyor baştan anlaştığı faizi alıyor şimdi ise, A kişisine B bankasının verdiği faiz döviz kurundan geri kalırsa aradaki farkı devlet (halkın parasından) ödeyecek bu zaten faizin kralıdır zaten o yüzden bunu anlayanlar olayın başından beri kahkaha atıyor benim gibi, faize düşman biri bunu yapmaz :D
İyi bakalım iyi olsun kötü bak bak sonu iyi olmuyor bence ne olucaksa olsun iyi bakmak şart.

CarEnthusiast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Akın Serhan Toğrul
O halde haklısınız.

Öyledir mantıklı bir neden.
Halkçanak ağzımızı hayra açalım bence kötüyü niye düşünüyoruz anlamıyorum.
Halkçak her şeye kötü bakıyoruz garibiz :)
Neyse inşallah stabilite korunur.
Aslında burada sıkıntı enflasyonun arşa çıkacak olmasında gerçi en başında bu ''YENİ'' sistem diye tanıtılan şey 1978'de denenmiş ardından tamamı ile başarısız olmuş bir sistem Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok sonucu belli fakir daha fazla fakirleşecek
Edit: Dolar 3 saat içinde 1 TL artmış LOL

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Aslında burada sıkıntı enflasyonun arşa çıkacak olmasında gerçi en başında bu ''YENİ'' sistem diye tanıtılan şey 1978'de denenmiş ardından tamamı ile başarısız olmuş bir sistem Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok sonucu belli fakir daha fazla fakirleşecek
Dostum halen olumsuz bakamyı halkçanak spor yaptık.
O zaman gelince eleştirelim.
Bilinmeyen şeyleri şimdiden dert etmeyelim bunu her şey için söylüyorum.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret

CarEnthusiast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Akın Serhan Toğrul
Dostum halen olumsuz bakamyı halkçanak spor yaptık.
O zaman gelince eleştirelim.
Bilinmeyen şeyleri şimdiden dert etmeyelim bunu her şey için söylüyorum.
Şu hayatta senin kadar optimist olsam başka bir şeye ihtiyacım yok tebrik ederim valla 😅

CarEnthusiast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Akın Serhan Toğrul

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İyi bakalım iyi olsun kötü bak bak sonu iyi olmuyor bence ne olucaksa olsun iyi bakmak şart.
niyet mi okuyoruz. iyi baktın diye iyi olmuyor.2.5 dan dolar alanlar yaya kalıyordu ne oldu? 3.5 dan alanlar batmıştı hani? 6-7 den alan 10-15 e satamayacaktı hani? nerede 3 liradan 100 dolar bozdurup tavuk döner yiyenler tıraş olanlar? bu kafayla bir şeyin düzelmesi mümkün mü? değil. iyi ya da kötü bak sonuç değişmez.

Top Bottom