Neler Yeni

Dolar sizce ne olur ?

Dolar ne olur?

• Artar

• Azalır

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Coolpanda

80+ Silver
Şirk mi? Çok garip.
Yaratmak kime aittir? Âlemlerin Rabbi olan Allah'a. Yönetmek, hüküm vermek kime aittir? Âlemlerin Rabbi olan Allah'a.

Allah'ın yaratmasını Allah'tan başkasına veren ile Allah'ın hakimiyet sıfatını Allah'tan başkasına veren aynıdır. Neden böyle dedim? Çünkü ayette Allah böyle diyor ben ise Rabbimi tasdik ediyorum:

"... Hüküm vermek ancak Allah'a aittir; kendisinden başkasına değil, O'na tapmanızı emretmiştir..." (Yusuf, 12/40)
"Dikkat edin! Yaratmak da emretmek de Allah’a aittir. Âlemlerin Rabbi olan Allah, ne yücedir." (7/A'râf, 54)

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Yaratmak kime aittir? Âlemlerin Rabbi olan Allah'a. Yönetmek, hüküm vermek kime aittir? Âlemlerin Rabbi olan Allah'a.

Allah'ın yaratmasını Allah'tan başkasına veren ile Allah'ın hakimiyet sıfatını Allah'tan başkasına veren aynıdır. Neden böyle dedim? Çünkü ayette Allah böyle diyor ben ise Rabbimi tasdik ediyorum:

"... Hüküm vermek ancak Allah'a aittir; kendisinden başkasına değil, O'na tapmanızı emretmiştir..." (Yusuf, 12/40)
"Dikkat edin! Yaratmak da emretmek de Allah’a aittir. Âlemlerin Rabbi olan Allah, ne yücedir." (7/A'râf, 54)
Hocam yaratmanın kime ait olduğunu falan bilmem ama bu kadar detaya girersen altından çok şey çıkar. Sağlıklı değil ama tabii ki senin inancın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sende hakediyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben hayatımda hiç iktidara oy vermedim, hiçbir demokratik partiye oy vermemde çünkü demokratik seçimlere katılmayı şirk olarak görüyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki başa gelen kişiler ideolojik takintilarini insanlara dayatmayı bırakmadığı için böyle sorunlar oluşuyor. A partisi ise başa geliyor kendi inancındaki ilahı yaymaya çalışıyor kendi inancında olmayanları ötekileştiriyor, B partisi gelince kendi ilahlarını dayatıyor. Sonra da ülkemizdeki sorunlara rağmen neden insanlar oy veriyor diye düşünüyorsunuz, insanlar kendi inancını muhafeze etmeyi öncelikli görüyor.
Bu arada bu ilah dayatma mevzusu çoğu gelişmiş ülkede olmayan bir şey. Laiklik tek çözüm sizin dediğinize göre yanlış mıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mert TOKTAŞ

Fatih Nar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Fatih Nar
Dolarin Temmuz ayina kadar 21-22₺ bandinda kalacagini dusunuyorum. (yukselmeye baslarsa baskilanacaktir) Temmuz ayinda asgari ucrete zam yaparak asgari ucreti 500$ a yukselttik naralari atilacaktir. sonrasinda Agustos eylul gibi 27-28 leri görmemiz süpriz olmaz.

Top Bottom