Neler Yeni

Dolar ve Euro

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Böyle 3500-4500 euro aliyor net eline firmadan firmaya degisiyor

Mesela ben Almanyaya yerleştim diyelim, yapabildiğim şeyler de Adobe programlarından işte Premiere ile video montaj yapmak render almak, photshop ile fotoğraflarla uğraşmak, audition ile (Genelde video seslerini ayarlarım) sesler ile uğraşmak vs. böyle adobe programlarına hakin birisi iş bulurmu ? elde diploma olsa bile bildiğim kadarı ile Almanyada türkiye üniversite diplomaları pek geçerli olmuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Vergi standart 19%.
lakin corona dolayindan. Vergi indirildi.
16% oldu.
elektronik. Beyaz esya. Ev olayi filan. Yani normal ürünler.

yemek konusu 7% vergi.
Oda 5% indirdiler

İnen vergimi ? o ne abi ? Bizde düşen bir şey sadece insanların karakteri oldu da :D.

robin

80+ Silver
Vergi standart 19%.
lakin corona dolayindan. Vergi indirildi.
16% oldu.
elektronik. Beyaz esya. Ev olayi filan. Yani normal ürünler.

yemek konusu 7% vergi.
Oda 5% indirdiler
Peki şey dirynler hakkında ne düşünüyorsun abi

Türkiye çok iyi almanya çok kötu falan filan
(Almanya'da yaşayıp bunu diyenler hakkında)

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Türkiye çok iyi almanca çok kötu falan filan

O tipler boş yapanlar :D.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Mesela yani Japonyanın asgari maaş ı 180.000 yen dedin, ülkedeki ürünlerin fiyatlandırması da ona göre (Japonic izlediğimden markette veya farklı mağazadaki fiyatlandırmalara baya dikkat çekiyor videoda), ama türkiye ile karşılaştırma yapınca arada fark çok.

Uuuu bi yerleri patlatıcaksın herhalde :D.
Asgari ücret bölgeden bölgeye değişiyor. En yüksek Tokyo'da.
Sadece market fiyatlarına bakmaman lazım. Japonya'da meyve ve sebze çok pahalı ama teknoloji inanılmaz ucuz. Zaten kendileri ürettikleri için pek fazla vergi olayı da yok.
evet gayri safi giderleri az lakin üretimleri çok ve vergi rahatlıkları var her dalda kendi ürünlerini üretip kendileride kullanıyorlar lakin bizde daha togg lansmanı oldu şu böyle bu böyle şurası şöyle eleştirelim eleştirelim hakkımızdır ama üretimin ü sünden bile tuttuğumuzda bir noktaya geliceğiz en büyük örnek çin taklit replika derken çok büyük markalar kaliteler çinden çıkmaya başladı artık
Gider?
Dediğin gibi birçok teknoloji ürettikleri hem ucuz hemde vergi daha az oluyor. Meyve ve sebze onlarda acayip pahalı. Bizde bir yatırım yapıyoruz ülkenin yarısı ayaklanıyor. Sorun hükümette değil, sorun halkta!
TOGG'ın araçları gerçekten milletin satın alabileceği düzeyde olursa büyük yankı uyandıracak.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sadece market fiyatlarına bakmaman lazım. Japonya'da meyve ve sebze çok pahalı ama teknoloji inanılmaz ucuz. Zaten kendileri ürettikleri için pek fazla vergi olayı da yok.

Gider?
Dediğin gibi birçok teknoloji ürettikleri hem ucuz hemde vergi daha az oluyor. Meyve ve sebze onlarda acayip pahalı. Bizde bir yatırım yapıyoruz ülkenin yarısı ayaklanıyor. Sorun hükümette değil, sorun halkta!
TOGG'ın araçları gerçekten milletin satın alabileceği düzeyde olursa büyük yankı uyandıracak.

Aga ben zaten sadece market değil farklı ürünlere de baktım (Oto sektörü ile alakalı) ama eğer sebzelerin o hali pahalı ise yine iyi.

Her halükar da burdan daha iyi :D.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Aga ben zaten sadece market değil farklı ürünlere de baktım (Oto sektörü ile alakalı) ama eğer sebzelerin o hali pahalı ise yine iyi.

Her halükar da burdan daha iyi :D.
Onların aldığı 1 kilo sebze ve meyve ile biz burada 5 kilo alabiliyoruz.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Türkiye çok iyi almanya çok kötu falan filan
Dostum Onlar yalaka. Onlari burdada sevmezler. Adamlar kültür ve okumasi yok ve diplomasi bile yok. Is güc bulamiyorlar. Adamlari kötülüyorlar ve türkiye geldinde havasini atiyor. 90% malesef öyle. Aman aman uzak dursunlar. Zaten onlarin sayesinde tr economie cöktü biraz

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Örneğin 5 li büyük domates kutusu 300 yenmi ne buda 3 dolara falan tekbül ediyor.

robin

80+ Silver

Gider?
Görucrz
Dostum Onlar yalaka. Onlari burdada sevmezler. Adamlar kültür ve okumasi yok ve diplomasi bile yok. Is güc bulamiyorlar. Adamlari kötülüyorlar ve türkiye geldinde havasini atiyor. 90% malesef öyle. Aman aman uzak dursunlar. Zaten onlarin sayesinde tr economie cöktü biraz
Sahibinden gibi almanyada ev ilanları bakabilecegim site varmı abi

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Top Bottom