Neler Yeni

Dolar ve Euro

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert
Asgari ücret bölgeden bölgeye değişiyor. En yüksek Tokyo'da.
Sadece market fiyatlarına bakmaman lazım. Japonya'da meyve ve sebze çok pahalı ama teknoloji inanılmaz ucuz. Zaten kendileri ürettikleri için pek fazla vergi olayı da yok.

Gider?
Dediğin gibi birçok teknoloji ürettikleri hem ucuz hemde vergi daha az oluyor. Meyve ve sebze onlarda acayip pahalı. Bizde bir yatırım yapıyoruz ülkenin yarısı ayaklanıyor. Sorun hükümette değil, sorun halkta!
TOGG'ın araçları gerçekten milletin satın alabileceği düzeyde olursa büyük yankı uyandıracak.
TOGG da ne yazıkki tam yerli manada üretim yok ama verilen destek ile %100 yerlisi neden doğmasın en önemli parçalardan batarya yerli üretim olacak mesela destekcilik gerçek milliyetçilik burda doğuyor ama ne yazık ki günümüzde milliyetçilik dendiğinde siyasi algı zannedilip hor görülme başlıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
berat ceylan
Çoğumuzun düşüncesi şu yönde:

Ulan dolar euro düşşede rahalasak. Ama biraz araştırırsanız Japonyanın para birimi olan "Yen" çok değersizdir, 1 dolar = 107 yen falan yani ne kadar değersiz bir para dimi, hatta bunu için japonya türkiye dahil bazı ülkelerin para birimini kendi ülkesinde döviz almayı kesti çünkü herkesin parası japonya da değerli oluyor :D.

Fakat Japonya bu kadar değersiz bir para birimine sahip olmasına rağmen nasıl iyi bir ülke ? Japonya araba pazarında büyük bir paya sahip malum Toyota, Honda, Mitshubishi, subaru, daihatsu tarzı markalar japonyaya ait, e haliyle sony de Japonların yani PS5 de onlarda :D. ve ülkede ki durum bizim türkiyemize göre daha iyi.

Çoğumuza göre dolar euro düşşe her şey düzelicek ama öyle değil işte, önce başka şeyleri halledilmesi, üretime geçilmesi ve ülkenin birlik olup kalkınması gerkiyor. Daha konuşulucak detay çok, ama bilirsiniz... Silivri SOĞUKTUR.
dediğin çok doğru ama bizim ekonomimiz ithalata bağlı olduğu için dolar ve euronun düşmesi bizim için iyi olur

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
TOGG da ne yazıkki tam yerli manada üretim yok ama verilen destek ile %100 yerlisi neden doğmasın en önemli parçalardan batarya yerli üretim olacak mesela destekcilik gerçek milliyetçilik burda doğuyor ama ne yazık ki günümüzde milliyetçilik dendiğinde siyasi algı zannedilip hor görülme başlıyor.
%100 yerli olmak saçmalıktan ibaret.
İsim hakları ve patenti bizim olduğu sürece her türlü bizim için iyi.
Farkında mısın Mercedes, BMW, Toyota bunlarda %100 yerli değil hatta Wolksvagen %20-30 arasında yerli.
Eğer %100 yerli yapsak fiyatı 4 katına çıkar.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
dediğin çok doğru ama bizim ekonomimiz ithalata bağlı olduğu için dolar ve euronun düşmesi bizim için iyi olur

İşte dışa bağlılığı azaltmamız gerekiyor, ve sonuç yine üretime çıkıyor :).

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
berat ceylan
İşte dışa bağlılığı azaltmamız gerekiyor, ve sonuç yine üretime çıkıyor :).
ama üretince de bazı vatandaşlar bi parçası ithal ediliyor diye de kötülemeye başlıyo öyle bişey de var :D ayrıca sadece üretmekle de bitmiyo iş üretilen ürünün pazarlaması da önemli mesela vestel casper gibi yerli firmalar telefon üretiyo ama çevremizde hiç kullanangörmüyoruz çünkü kalitesiz :( ulan şimdi yazarken düşündüm de bu ne yaman çelişki a..........
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten asgari ücret 5000 TL olmali en az.
aslında asgari ücretin 5000 tl olmasına gerek yok çünkü maaşlar arttıkça ürünlerin fiyatı da artıyo sadece satılan ürünlerin fiyatı düşse gene iyi:)

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
ama üretince de bazı vatandaşlar bi parçası ithal ediliyor diye de kötülemeye başlıyo öyle bişey de var :D ayrıca sadece üretmekle de bitmiyo iş üretilen ürünün pazarlaması da önemli mesela vestel casper gibi yerli firmalar telefon üretiyo ama çevremizde hiç kullanangörmüyoruz çünkü kalitesiz :( ulan şimdi yazarken düşündüm de bu ne yaman çelişki a..........
Olay sadece üretmek değil. Patates de üretip satarız ama olay bu değil. Katma değeri yüksek olan ürünleri ihracat etmemiz lazım mesela teknoloji. Ayrıca %100 yerlilik tamamen saçma.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Mesaj otomatik birleştirildi:

aslında asgari ücretin 5000 TL olmasına gerek yok çünkü maaşlar arttıkça ürünlerin fiyatı da artıyo sadece satılan ürünlerin fiyatı düşse gene iyi:)
Haklisin dostum Bir an önce düzelmeli bu olaylar.
ben istiyorum ki. Keni adamim ve keni ülkem yükseklerde olsun.
malesef te 1980 sonra baya geriye gitmeye basladi.
o zamanin gencleri fena zeki ve akili. Adamlari resmen sömürdüler ve cogu göc etti. Yurt disina.

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
berat ceylan
Olay sadece üretmek değil. Patates de üretip satarız ama olay bu değil. Katma değeri yüksek olan ürünleri ihracat etmemiz lazım mesela teknoloji. Ayrıca %100 yerlilik tamamen saçma.
gelde bunu bizim halkımıza açıkla :D anlamıyolar

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Euro
1595944556084.png

valla ne diyeceğim bilmiyorum Allah sonumuzu hayır etsin umarım bu ekonomi düzelirde insanlar rahatca bir nefes alır artık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,085
Üyeler
161,195
Son üye
turab44
Top Bottom