Öyle kolay değil. Para bastıkça paranın değeri azalıyor. Kafalarına göre basamazlar. Bu durum sadece 1 dolar için geçerli değil. Karşılıksız para o.Yüklü miktar derken Milyar dolarları kastettim. Sürekli basılıyor fakat halka ekonomi paketi açıkladıkları zaman basılacağı konuşuluyordu.
Değeri azaldığını biliyorum bizim işimize geleceği için sordum. Sadece bizim değil dünya genelinde dolar değersizleşecek. Ama yüksek bir miktar basılacağını duymuştum.Öyle kolay değil. Para bastıkça paranın değeri azalıyor. Kafalarına göre basamazlar. Bu durum sadece 1 dolar için geçerli değil. Karşılıksız para o.
Peak Games satıldı ve 1.8 milyon değil MİLYAR dolara .Yabancı bir şirkete bir şey satmışız 1.8 milyon dolar o yüzden düşüyor olabilir
Zaten bildiğim kadarıyla para basman için merkez bankasında altın rezervin olması gerekiyor. Yani 1m tl altının var ise 1m basabilirsin. Normalde sistem budur. Fakat iş Amerika ya geldiğinde herkes elindeki doları verip bankadan altın istediğinde bu iş imkansız hal alıp çıkmaza giriyor. Çünkü altına oranla parası çok ama çok fazla.Öyle kolay değil. Para bastıkça paranın değeri azalıyor. Kafalarına göre basamazlar. Bu durum sadece 1 dolar için geçerli değil. Karşılıksız para o.
Bu çoğu ülkede 1 e 1 değildir fakat denk altını fazla olan ülkelerin ileride daha rahat edeceğini düşünüyorum.Zaten bildiğim kadarıyla para basman için merkez bankasında altın rezervin olması gerekiyor. Yani 1m TL altının var ise 1m basabilirsin. Normalde sistem budur. Fakat iş Amerika ya geldiğinde herkes elindeki doları verip bankadan altın istediğinde bu iş imkansız hal alıp çıkmaza giriyor. Çünkü altına oranla parası çok ama çok fazla.
O kadar da abartma İç savaş çok farklı bir şey.bence düşmücek şuan amerikada iç savaş var normal değilmi?
TamamdırUmut fakirin ekmeğidir derler. Düşeceğini umut et kardeşim.
Peak Games satıldı ve 1.8 milyon değil MİLYAR dolara .
Paranın değeri o ülkenin sahip olduğu kıymetli metaller belirliyor. Benim bildiğim kadarıyla para miktarı / değerli metal, tarzı bir olay ile değeri belirleniyor. Tabi daha birçok unsur var paranın değerini belirleyen.Zaten bildiğim kadarıyla para basman için merkez bankasında altın rezervin olması gerekiyor. Yani 1m TL altının var ise 1m basabilirsin. Normalde sistem budur. Fakat iş Amerika ya geldiğinde herkes elindeki doları verip bankadan altın istediğinde bu iş imkansız hal alıp çıkmaza giriyor. Çünkü altına oranla parası çok ama çok fazla.