donanıma ayrılan bellek (acil)

Echizeinn

80+
Reaksiyon skoru
22
merhabalar windows 10 pro 64 bit işletim sistemi kullanıyorum 2x4 8gb lık DDR 3 1600 mhz ramlarim var ancak bilgisayarımda özelliklere geldiğimde 8.00 GB (kullanılabilir miktar 3.96GB) şeklinde bir sonuç veriyor bunun üzerine windowsta ram sorunlarını kontrol etme seçeneğiyle ramlerde sorun olup olmadığını anlamak için tarama yaptım sorun olmadığını gördüm sonrasında ramleri tek tek denedim ikisini tek çalıştırdığımda 4 GB olarak sorunsuz şekilde okudu ve çalıştırdı ancak ikisini birlikte taktığımda bu sorunu veriyor ayrıca msconfig üzerindeki bellek üst sınırı seçeneğini de denedim ancak yine sonuç aynı donanımsal bir sorun olmadığını görünce yazılımsal bir sorun olduğunu düşünerek biraz araştırma yaptım ancak işletim sistemimde sorun vardır diye format attım 64 bit olarak ancak sonuç aynı artık delirme raddesine geldim lütfen yardımcı olun
herkese iyi forumlar

Memtest86 yapın

merhabalar windows 10 pro 64 bit işletim sistemi kullanıyorum 2x4 8gb lık DDR 3 1600 mhz ramlarim var ancak bilgisayarımda özelliklere geldiğimde 8.00 GB (kullanılabilir miktar 3.96GB) şeklinde bir sonuç veriyor bunun üzerine windowsta ram sorunlarını kontrol etme seçeneğiyle ramlerde sorun olup olmadığını anlamak için tarama yaptım sorun olmadığını gördüm sonrasında ramleri tek tek denedim ikisini tek çalıştırdığımda 4 GB olarak sorunsuz şekilde okudu ve çalıştırdı ancak ikisini birlikte taktığımda bu sorunu veriyor ayrıca msconfig üzerindeki bellek üst sınırı seçeneğini de denedim ancak yine sonuç aynı donanımsal bir sorun olmadığını görünce yazılımsal bir sorun olduğunu düşünerek biraz araştırma yaptım ancak işletim sistemimde sorun vardır diye format attım 64 bit olarak ancak sonuç aynı artık delirme raddesine geldim lütfen yardımcı olun
herkese iyi forumlar
RAM'ler aynı mı?

evet ramlar aynı paket olarak 8 gb 4x2 şeklinde satın almıştım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Memtest86 yapın
şuan yanımda flash bellek yok memtest86 usb olmadan yapılabiliyor mu ?

Son düzenleme:

maalesef

Memtest64 yap ama bir memtest 86 olmaz ama iş görür

Memtest64 yap ama bir memtest 86 olmaz ama iş görür
Module 0:
Empty
Module 1:
DDR3, 4096 MB, 64-bit, 1600 MHz
DIMM 1 CHANNEL A A1_Manufacturer1 F3-12800CL9-4GBXL
Module 2:
Empty
Module 3:
DIMM 1 CHANNEL B A1_Manufacturer3 F3-12800CL9-4GBXL

0.000: Detecting usable memory (4058 MB theoretical max)...
28.328: 2368 MB Test starting on 4 CPUs...
33.625: Allocating memory...
36.281: Test finished with no errors detected
aldığım sonuç bu

Module 0:
Empty
Module 1:
DIMM 1 CHANNEL A A1_Manufacturer1 F3-12800CL9-4GBXL
Module 2:
Empty
Module 3:
DIMM 1 CHANNEL B A1_Manufacturer3 F3-12800CL9-4GBXL

0.000: Detecting usable memory (4058 MB theoretical max)...
28.328: 2368 MB Test starting on 4 CPUs...
33.625: Allocating memory...
36.281: Test finished with no errors detected
aldığım sonuç bu
İyi hata bulmadi ama eline usb gećince memtest86 yap derim daha doğru sonuç alırsın

ancak bi şekilde bu ram olayını çözmem gerekecek yani donanıma ayrılmış şekilde görünmesi çok garip

herkese iyi forumlar
Ramler dual channel çalisiyor değilmi yada anakartinda kaç slot var ?

Geri