Olay basit eğer günlük alman gereken kaloriden fazla alıyorsan kilo alırsın. Az alıyorsan kilo veririsin.15 yaşındayım ve doyup doymadığımı anlayamıyorum. bu yüzden karnım şişene kadar yiyorum. Nedense aç kalmaktan korkuyor gibiyim. Bunun yüzünden çok kilo alır mıyım ve nasıl kurtulurum?
ne zamandan beri böyle , ben de yiyorum baya dolu dolu hiç kilo almiyorum ama doymuyorum15 yaşındayım ve doyup doymadığımı anlayamıyorum. bu yüzden karnım şişene kadar yiyorum. Nedense aç kalmaktan korkuyor gibiyim. Bunun yüzünden çok kilo alır mıyım ve nasıl kurtulurum?
Adamin hastalığı olabilir dioruz sen simdi yemeyecekte ne zaman yiyecek diorsuntabi ki hastalık olabilir kral da yani büyüme çağında bu zaman yemicekte ne zaman yicek , kilo almıyorsa sıkıntı yok alıyorsa da 18-19 a gelince illaki spora başlar
AnladımOlay basit eğer günlük alman gereken kaloriden fazla alıyorsan kilo alırsın. Az alıyorsan kilo veririsin.
Bende o yaşlardayken hayvan gibi yiyordum ama kilo alma problemi pek olmadı zayıftım hep. Baktın kilo alıyorsun o zaman yemeği azaltman lazım yavaş yavaş. Atıyorum 3 kaşık pilav yiyorsan 3-4 gün boyu 2.5 kaşık ye sonrasında 2 kaşığa düşür.
Ciddi değildir umarım ya.Adamin hastalığı olabilir dioruz sen simdi yemeyecekte ne zaman yiyecek diorsun
Kalori ihtiyacini geciyorsundur buyuk ihtimal buda kilo almana sebep olucak15 yaşındayım ve doyup doymadığımı anlayamıyorum. bu yüzden karnım şişene kadar yiyorum. Nedense aç kalmaktan korkuyor gibiyim. Bunun yüzünden çok kilo alır mıyım ve nasıl kurtulurum?
Değil. Bu yaşlarda bir hayli enerji ihtiyacı doğuyor.Ya son zamanlarda biraz kilo aldım ama bunla alakalı mıdır bilmem. Ciddi bir durum mu bu?
Mesaj otomatik birleştirildi:
3000-3500 çok fazla değil mi?
Bazal metobolizma hızı ölçen site 2000 diyor.Değil. Bu yaşlarda bir hayli enerji ihtiyacı doğuyor.
bende öyle düşünüyorum. Zaten biraz fazlam var. Umarım çok artmaz.Kalori ihtiyacini geciyorsundur buyuk ihtimal buda kilo almana sebep olucak
Ben 16 yaşında hiç 2k kalori aldığımı hatırlamıyorum. En az 2700-3000 ve hiçbir zararı olmadı full 65-70 kilo civarında kaldım. Bu 2k kalori günlük vücut fonksiyonlarının eksiksiz yerine getirilmesi için gerekli olan yani 0 a 0Bazal metobolizma hızı ölçen site 2000 diyor.
bende öyle düşünüyorum. Zaten biraz fazlam var. Umarım çok artmaz.
valla ben en son ölçüldüğümde 3 ayda 5 kg aldığımı görmüştüm. eminim 3000 kalori falan da tüketmemişimdir.Ben 16 yaşında hiç 2k kalori aldığımı hatırlamıyorum. En az 2700-3000 ve hiçbir zararı olmadı full 65-70 kilo civarında kaldım. Bu 2k kalori günlük vücut fonksiyonlarının eksiksiz yerine getirilmesi için gerekli olan yani 0 a 0
hocam ciddi mi değil mi bilmiyorum konuya hakim de değilim ancak psikolojikde olabilir, fiziksel bi şeyde olabilir önce doktora git çözülmezse psikoloğa gitAnladım
Ciddi değildir umarım ya.