Yardım DRAM Gerekli Bir Şey mi ?

Hocam internetim güvenli profilde o yüzden sordum
Dram pcdeki ram gibi ön belleğe alarak dosyaları taşıma kopyalamada max hızlarda kalmanı sağlıyor. ama drami olmayan ssd de yeni teknoloji ile yazılımla bunu bilgisyarın raminden 64 mb kullanarak önbelleğini alıyor. küçük dosyalarda hızlar normal ancak 100 gb ı geçen işlemlerde. hızlar 200 mb a kadar düşüyor. HDD den farkı kalmıyor. o yüzden SAMSUNG SSD 980 alınacağına bence Crucial p5 SSD alınması daha mantıklı.

Güvenli profil ne işe yarıyor hocam onu anlamadım.

Dram pcdeki ram gibi ön belleğe alarak dosyaları taşıma kopyalamada max hızlarda kalmanı sağlıyor. ama drami olmayan ssd de yeni teknoloji ile yazılımla bunu bilgisyarın raminden 64 mb kullanarak önbelleğini alıyor. küçük dosyalarda hızlar normal ancak 100 gb ı geçen işlemlerde. hızlar 200 mb a kadar düşüyor. HDD den farkı kalmıyor. o yüzden SAMSUNG SSD 980 alınacağına bence Crucial p5 SSD alınması daha mantıklı.

Güvenli profil ne işe yarıyor hocam onu anlamadım.
Tüm sitelere giremiyorum devletin verdiği tablet ya o yüzden youtube da filan video da izleyemiyorum

videoyu izledimde 980 e gerek yok bence. şuan kullandığım ssd yi size önerebilirim. bende technopatın inceleme ölüm testi videolarını izledikten sonra almaya karar vermiştim. wd black sn750 den sonra alınabilecek fiyatına göre en mantıklı tercih oluyor.

sizin almak istediğiniz gb tam bilmiyorum ama sanırım 500 gb dır. ben 820 TL ye almıştım kasımda. şuan ise 649 TL gibi neredeyse sudan ucuz diyebiliriz m2 kategorisinde düşünürsek.

Crucial P5 SSD 500 gb
1 TB alacağım, 1 TB olan versiyonu alınır mı ?

Son düzenleme:
1 TB alacağım, 1 TB olan versiyonu alınır mı ?
1 tb da bence bu SSD yi almalısınız. ben ikisinin arasında kalmıştım ama 500 gb da crucial p5 daha mantıklıydı. ancak 1 tb da wd black sn750 daha mantıklı.

ancak farklı kodlarda buldum ürünü. onun bir araştırılması lazım.

WD 1TB Black SN750 NVMe Okuma 3470MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (WDS100T3X0C)
1619471111578.png

normalde üsteki gibi kodu olması lazım. ve resmide üsteki gibi. ancak alttaki linkte farklı kod ve 1. resim olarak farklı resim koyulmuş.
sinerji bilgisayarda güvenli bir satıcıdır. tavsiyem üreticinin sitesindede bu kod olduğu için ürün kaynaklı farklı bir sorun yaşamamanız adına üstteki linki öneririm.

Wd Black SN750 Nvme 1tb WDBRPG0010BNC-WRSN 3470MB-3000MB/S M.2 2280 SSD
1619470967270.png

1619471121939.png

ancak alternatif olarak da kendi kullanmış olduğum ürünün de linkini paylaşıyorum. Ancak yinede ben size WD black sn750 1tb tavsiye ediyorum.

Crucial P5 1TB NVMe 3400MB/s-3000MB/s M.2 SSD CT1000P5SSD8
1619471327734.png

bütçeniz ne kadar hocam.
Öneride bulunmuşsunuz çok teşekkür ederim ama hocam ben DRAM sormuştum. Zaten anladığım kadarıyla benim için gerekli bir şey, öneri için konu açmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Depolama amaçlı Samsung 980 M.2 alacağımda DRAM yokmuş bunda, bir sorun olur mu ? Oyun oynayan birisiyim ben, çok etki eder mi bu DRAM ? Bildiğim kadarıyla DRAM olmayan SSD'ler Ram'den tüketmiyormuş bende de 16 GB Ram var yeterli olur mu ? (Depolama ve oyun için SATA SSD'de alınır biliyorum ama ben ileriye dönük M.2 almayı düşünüyorum.)
En detaylı ve güzel bir şekilde DRAM'in önemini öğrenmek için inceleyebilirsiniz.

Öneride bulunmuşsunuz çok teşekkür ederim ama hocam ben DRAM sormuştum. Zaten anladığım kadarıyla benim için gerekli bir şey, öneri için konu açmayı düşünüyorum.
Konu oraya gelince bende aldığım önerileri size aktardım. Rica ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,009
Üyeler
189,017
Son üye
yonuzo
Geri