Neler Yeni

Çözüldü✓ DRAM ışığı yanıyor ve bilgisayar açılmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,166
İsim
Burak Karadağ
Dostlar MSI H610M B DDR4 PRO anakart var ve BIOS güncellemesini yaptım ardından oyuna girerken aniden ekran gitti ve fanlar vs durdu klavye ışıkları da kapandı. Şuan böyle oldu ve bekliyor. Ramleri söküp silgiyle hafif sildim, ekran kartını sök tak yaptım. Bios pilini de sök tak yaptım ama nafile. Ne yapacağım? bir de bu ciddi bir problem mi? Temkinlenmeye başladım

IMG_20230726_201001.jpg

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
biosa girebiliyorsan güncellemeyi tekrar uygulamayı dene. Belki memory de hata olmuştur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,166
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
biosa girebiliyorsan güncellemeyi tekrar uygulamayı dene. Belki memory de hata olmuştur.
Knk ekrana görintü gelmiyor. Klavye ve mouse ışıkları bile yanmıyor. Dram ışığı yanıyor ve fanlar dönüyor

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Knk ekrana görintü gelmiyor. Klavye ve mouse ışıkları bile yanmıyor. Dram ışığı yanıyor ve fanlar dönüyor
Kanka aynı pc var senle bende hatılrıyorum PCH F6, hangi sürüm bios güncellemesi yaptın ben yapmayayım.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,844
İsim
Hacı
RAM'lerin yerini değişin düzelmezse 1 RAM ile deneyin.

Farex

80+ Silver
İlk önce iki rami de çıkar silgi ile sil sonra birini tak windows açılana kadar bekle açıldıktan sonra kapat ikincisini tak biraz bekle dram ışı yanıcaktır başta ve sistem kendisini tekrar başlatacaktır bi kaç defa sonra düzelir.

Trabzonlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
383
İsim
Ömerfaruk
Dostlar MSI H610M B DDR4 PRO anakart var ve BIOS güncellemesini yaptım ardından oyuna girerken aniden ekran gitti ve fanlar vs durdu klavye ışıkları da kapandı. Şuan böyle oldu ve bekliyor. Ramleri söküp silgiyle hafif sildim, ekran kartını sök tak yaptım. Bios pilini de sök tak yaptım ama nafile. Ne yapacağım? bir de bu ciddi bir problem mi? Temkinlenmeye başladım

Alıntıyı görüntüle
tek ram çalıştırmayı dene bi farklı slotlardan ben öyle yapıyotdum

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,166
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk önce iki rami de çıkar silgi ile sil sonra birini tak windows açılana kadar bekle açıldıktan sonra kapat ikincisini tak biraz bekle dram ışı yanıcaktır başta ve sistem kendisini tekrar başlatacaktır bi kaç defa sonra düzelir.
Tek RAM deniyorum şimdi o zaman

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,655
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,289
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Ram'den ya işlemci'den ya da anakarttan biri arıza yapmış olma ihtimali var. Tek Ram dene olmazsa diğer rami dene slotları değiştirerek dene bu kombinasyonları yap bakalım görüntü verecek mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,166
İsim
Burak Karadağ
Hocam hep hayırsız haber verdiğinizden kesin birileri beddua etti geçmiş olsun
Yok be ondan değil. Son BIOS güncellemesi yüzünden oldu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ram'den ya işlemci'den ya da anakarttan biri arıza yapmış olma ihtimali var. Tek Ram dene olmazsa diğer rami dene slotları değiştirerek dene bu kombinasyonları yap bakalım görüntü verecek mi?
Şuan bir tane RAM'i çıakrttım ve bilgisayar açıldı. (Açılana kadar ekrana tuhaf tuhaf yazılar geldi ve 2 - 3 defa yeniden başlatarak açıldı. Şimdi ne yapayım dostlar?

Farex

80+ Silver
Yok be ondan değil. Son BIOS güncellemesi yüzünden oldu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan bir tane RAM'i çıakrttım ve bilgisayar açıldı. (Açılana kadar ekrana tuhaf tuhaf yazılar geldi ve 2 - 3 defa yeniden başlatarak açıldı. Şimdi ne yapayım dostlar?
Normal onlar. eğer windows geldiyse kapat tekrardan rami tak ve açılana kadar bekle direk kapatma aynı şeyleri tekrar yapar.

Top Bottom