Neler Yeni

Yardım DRAMSİZ SSDYE WİNDOWS KURULUR MU ?

TİTAN.

80+ Platinum
Dostlar ssd almak istiyorum ve maximum 1400 verebilirim fazlasını veremem
ama aklımda bir soru var ssdde dram olmasa tam olarak nelere sebep olabilir bir kaç bilgi bende biliyorum ama forum geneline sormak istedim önerilere açığım
knoxia g2ye baktım ama okuma yazma hızları çok düşük geldi
970 evo plusada baktım doslar bütçem maximum buna yetiyor

Son düzenleme:

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
ama aklımda bir soru var ssdde dram olmasa tam olarak nelere sebep olabilir bir kaç bilgi bende biliyorum ama forum geneline sormak istedim önerilere açığım
970 Evo Plus 1TB vardı o fiyatlara ona bak derim.

DRAM olmayınca disk daha kararsız daha yavaş oluyor. Ama kullanılmaz mı kullanılır zamanında kullanmıştım

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm
1.4'e indirim günleri dışında r/w yüksek ssd'ler bulmak cidden çok zor, Prime Day günü bile bulamamıştım.

Livaković

80+ Silver
Yanlış Bilgilendirme
Dramlı ssdler ssddeki önbelleği daha hızlı boşaltırlar ve dramsızlara göre iki kat daha hızlı okuma yazma hızı verirler windowsu dramlı bir ssdye kurmanız daha mantıklı olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

DRAM olmayınca disk daha kararsız daha yavaş oluyor. Ama kullanılmaz mı kullanılır zamanında kullanmıştım
Yok diye biliyorum

TİTAN.

80+ Platinum
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

baktım ithalat ücreti ile 1500 geliyor ama max 1400 verebilirim
daha detaylı söylermisin aga

Quiwick

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
Emre
970 evo plus 1tb amazonda 1480e fln geliyor germany den

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
dram olmayınca m2 çöp gibi konuşmuşsunuz gayet de kullanılır. Hiçbirşey olmaz paran yetiyorsa dramli al tabi yoksa yetmiyorsa alıp istediğini istediğin yere kurarsın.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
baktım ithalat ücreti ile 1500 geliyor ama max 1400 verebilirim
daha detaylı söylermisin aga
DRAM denen şey SSD nin içindeki genelde 1GB boyutlu (SSD boyutuyla orantılı artar) bir RAM dir. Sistemde anlık bir yük oldu toplam 1GB olan binlerce ufak veriyi işlemek gerekti diyelim, DRAM olan modelde SSD deki RAM bunu hızlıca kendine çeker senin işini halleder ve oradan yavaş yavaş SSD ye çeker. Ama DRAM yoksa veri direkt SSD ye geçmeye çalışacağı için ve bunu hemen yapamayacağı için anlık kasma, donma, uygulamanın daha geç açılması durumları olabiliyor.

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
DRAM denen şey SSD nin içindeki genelde 1GB boyutlu (SSD boyutuyla orantılı artar) bir RAM dir. Sistemde anlık bir yük oldu toplam 1GB olan binlerce ufak veriyi işlemek gerekti diyelim, DRAM olan modelde SSD deki RAM bunu hızlıca kendine çeker senin işini halleder ve oradan yavaş yavaş SSD ye çeker. Ama DRAM yoksa veri direkt SSD ye geçmeye çalışacağı için ve bunu hemen yapamayacağı için anlık kasma, donma, uygulamanın daha geç açılması durumları olabiliyor.
dosya aktarımı yapanlar bu dalgalanmayı fark eder ama oyun oynayan birisi bunu fark etmez.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,115
İsim
Ömer Murat KARACA
Olursa iyi olur ama şart değil. 970 Evo Plus beklenebilir Amazon Germany'den. Haricinde MLD M300 al geç hocam 1100-1200 bandında.

TİTAN.

80+ Platinum
eyvallah kanka peki sence dramsiz ssd alınabilir mi ?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
eyvallah kanka peki sence dramsiz ssd alınabilir mi ?
SSD ile çok ağır bir kullanımın yoksa alınabilir. Sadece oyun kurulumlarımda yavaşlığını hissettiriyordu bana.

Ama arada 100-200TL fark varken alınır mı dersen bence hayır, o farkı verip DRAM li almak daha mantıklı.

Top Bottom